Keski-Suomen Järjestöareena Sivistysjärjestöjen ylläpitämiä opintokeskuksia Järjestöareenan tapaaminen 13.2.2009 Keski-Suomen liitto.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi
Kasvun aika Jaana Kivimäki.
Kyläläisten Eurooppa Avustukset kansalaisjärjestöjen käynnistämille hankkeille Esim. tapahtumia, selvityksiä, opetus- ja koulutusmateriaalien laatimista,
Linnaseutu ry •Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys •Leader -rahoitus.
USKONTO/aineenopettajat REFLEKTIOTYÖSKENTELY Ryhmäkokoontuminen 1 Kevät Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Oulun aikuislukio 2014.
Minä oppijana 1 ov..
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
OPINTOKESKUS KANSALAISFOORUMI - foorumi yhdessä oppimiselle Rahoitusklinikkapäivä Seinäjoki
TJS-TUKI Koulutustilaisuudet Opintokerhot. TJS-tuki TJS-tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää taloudellista tukea ohjattuun oppimiseen, esim.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
”Mihin kekoon sinä kannat kortesi?”. Mitä on vapaaehtoistyö? Vapaaehtoista Vapaa-aikana Ei palkkaa Kuka tahansa voi osallistua.
Keski-Suomen järjestökentän koulutuksista, kouluttajista ja koulutusten kehittämisestä Keski-Suomi talolla Jyväskylässä Keski-Suomen Järjestöareena.
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
NUORISOPALVELUIDEN AVUSTUKSET
CIRP Certified Investor Relations Professional - sertifikaatti.
OSTU-prosessi OK-opintokeskuksessa Lotta Pakanen 2014.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin ja opintokerhoihin TJS-tuki.
Työpaikkakouluttajan ABC
VAPAA SIVISTYSTYÖ Eeva-Inkeri Sirelius
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Muna vai kana – onko väliä? Päihde- ja mielenterveysasiakkaiden avokuntoutuksen kehittämishanke PÄMIn väliseminaari Tampere.
Johanna Rannanjärvi Ylitarkastaja Maaseutu- ja rakenneyksikkö
Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Leader-yritystuet Marskin Maja, Loppi Ihmisten kokoisille ideoille!
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Welcome refugees! Nuorisoasiainkeskuksen toimenpiteitä pakolaisten auttamiseksi
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Kaj Tawast, Marianne Kilpi, Jyri Kunttu ja Sara Airola.
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä rakentamassa
Käsityötoiminta 2017.
Henkisen tuen peruskurssi
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Tervetuloa koulutukseen!
Hyvinkää 100 vuotta.
Taustaa vuotiaat suomalaiset osallistuvat koulutukseen vertailumaista kansainvälisessä vertailussa toiseksi eniten . Haasteena kuitenkin on, että.
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Lähipalvelukilpailu Ilmoituslaatikkoverkosto tuo arjen mahdollisuudet esille uudella tavalla, sekä toimii kehittymisen myötä infrastruktuurina yksilön,
Kehitysvammaliitto ja FASD
KUSTANNUSMALLIT Marjo ja Merja
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
TERVETULOA KOULUTUKSEEN
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Innovaatioseteli INNOVAATIO-OSAAMISTA YRITYKSEESI
Validointi vapaassa sivistystyössä
Diakoniatyö 2011.
Yhdistysten kannusteet
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
TOIMINNAN TILASTOINTI
Esityksen transkriptio:

Keski-Suomen Järjestöareena Sivistysjärjestöjen ylläpitämiä opintokeskuksia Järjestöareenan tapaaminen Keski-Suomen liitto

Keski-Suomen Järjestöareena Järjestöllinen sivistystyö Opintokeskuksia ylläpitävät sivistysjärjestöt, joiden taustajärjestöinä on poliittisia järjestöjä, ammattiliittoja, kristillisiä järjestöjä, vapaaehtoisjärjestöjä sekä kansalaisjärjestöjä.

Keski-Suomen Järjestöareena Tukea koulutusten järjestämiseen Sivistysjärjestöt myöntävät tukena valtionavustusta kerho- ja kurssitoiminnan järjestämiseen. Tuki myönnetään ensisijaisesti sivistysjärjestön jäsenjärjestöille ja heidän jäsenilleen. Tukea voidaan myöntää myös muille järjestöille, joiden arvopohja ja tavoitteet vastaavat sivistysjärjestön vastaavaa. Käytössä olevien opintotuntien eli valtionavustuksen määrä vaikuttaa asiaan.

Keski-Suomen Järjestöareena Taloudellinen tuki Sivistysjärjestöjen myöntämä tuki kattaa yleensä 50 % hyväksytyistä kustannuksista. (Opintotoiminnan Keskusliitto tukee 55 %). Osallistujien on oltava yli 15-vuotiaita. Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Hyväksyttäviä kustannuksia ovat mm. kouluttajan palkkiot, matkakulut, osallistujien matkakustannukset, ilmoitus- ja monistuskulut, opetustila ja –välinevuokrat.

Keski-Suomen Järjestöareena Käytännöt Tukeen liittyvät käytännöt vaihtelevat sivistysliittojen kesken. Kurssitoimintaan haetaan etukäteen seuraavan vuoden tai puolen vuoden opintotunnit. Ennen koulutuksen järjestämistä tehdään ilmoitus sivistysliitolle koulutuksesta. Koulutuksen aikana täytetään tietyt lomakkeet esim. osallistujalistat. Koulutuksen jälkeen tehdään tilitys koulutuksista, jonka perusteella tuki maksetaan.

Keski-Suomen Järjestöareena Sivistysliittoja Maaseudun Sivistysliitto Työväen Sivistysliitto Visio – Vihreä Sivistys- ja opintokeskus Kansan Sivistystyön liitto Kansalaisfoorumi Opintotoiminnan keskusliitto Lisäksi muita sivistysliittoja (yhteensä kirkon ylläpitämä)

Keski-Suomen Järjestöareena Koontia tuista Opintokerhotoiminnan tuki 2 – 4 €/h Kurssitoiminnan tuki 11 – 32 €/h Joissakin sivistysliitossa määritelty vielä erikseen luentotoiminta esim. MSL, tuki 8,5 €/h Työväen Sivistysliitto: tuki muille kuin jäsenjärjestöjen koulutukseen on 23 €/h

Keski-Suomen Järjestöareena Yhteenvetoa Sivistysliittojen tuet pääasiassa jäsenjärjestöille Sivistysliittojen jäsenyyttä voi hakea, ja sitä kautta varmemmin pääsee tuen piiriin Osaavatko jäsenjärjestöt käyttää tukea hyväksi? Mitä muita järjestöjen koulutusten rahoituksia on mahdollisesti olemassa?

Keski-Suomen Järjestöareena Maaseudun Sivistysliitto Maaseudun Sivistysliitto on yhteistyöjärjestö, joka tukee ihmisenä kasvua, kansalaisyhteiskunnan uudistamista ja maaseudun kehittämistä kulttuurin ja koulutuksen keinoin. Opintoryhmä 5 osallistujaa kokoontuu säännöllisesti >10 h tuki 3,3 e/h v Kurssi 7 osallistujaa kesto > 6 h tuki 11,89/16,90 e/h v Luento > 7 osallistujaa kesto 1-5 h tuki 8,5 e/h v.2008 TIEDOT VUODELTA 2008

Keski-Suomen Järjestöareena Työväen Sivistysliitto Työväen Sivistysliitto on vapaan sivistystyön järjestö, joka rohkaisee aikuisia elinikäiseen oppimiseen ja aktiiviseen jäsenyyteen kansalaisyhteiskunnassa. Opintokerho perustuki 2,30 e/oppitunti, kun ryhmällä opinnollinen tavoite ja tunneista 1/3 osan aiheena teoriaa enintään 5 e/oppitunti, kun ryhmällä on selkeä opinnollinen tavoite ja ohjaaja on käynyt opintoryhmän ohjaajan peruskurssin TIEDOT VUODELTA 2008 Kurssi ei määriteltyä vähimmäiskestoa, yksittäisen kurssin enimmäiskesto on 100 h TSL:n valtakunnalliset jäsenjärjestöt: hyväksytään tukeen oikeuttavia kuluja enintään 44 euroa kurssituntia kohden TSL:n valtakunnalliset jäsenjärjestöjen alue- ja paikallisyhdistykset sekä TSL:n piiri- ja opintojärjestöt enintään 32 euroa kurssituntia kohden Muut yhdistykset: hyväksytään tukeen oikeuttavia kuluja enintään 23 euroa kurssituntia kohden

Keski-Suomen Järjestöareena Visio – Vihreä Sivistys- ja opintokeskus Visio on yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka toimii ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen kestävän kehityksen alueella. TIEDOT VUODELTA 2007 Opintokerho tulee olla ohjaaja 5 osallistujaa väh. 10 opintotunnin verran vuodessa 3,70 euroa/kerhotunti v Opintotilaisuus vuonna euroa/oppitunti

Keski-Suomen Järjestöareena Kansan sivistystyön liitto KSL on vapaan sivistystyön järjestö, joka haluaa vastata yksilöiden ja yhteisöjen omiin toiveisiin sekä luoda sivistyksen katselukulmaa. Opintokerho 2,60 e tunnille max. TIEDOT VUODELTA 2008 Kurssipalvelut vähintään 6 h kestävä osanottajia 12 – 50 hlöä liiton sivuilla määritelty valtionosuuden enimmäismäärät kurssipalkkioiden ja korvausten osalta tuki 50 % valtionavustukseen kuuluvilta kuluilta

Keski-Suomen Järjestöareena Kansalaisfoorumi Kansalaisfoorumin toiminta- ajatuksena on yhteisöllisen ja kulttuurisen sivistystyön keinoin luoda edellytyksiä ihmisten henkiselle kasvulle, oman elämän hallinnalle, elinikäiselle oppimiselle sekä kansalaisyhteiskunnan aktiivisena jäsenenä toimimiselle. TIEDOT VUODELTA 2008 Opintokerho kerhon yhden opintojakson pituus tulee olla tuntia avustus 3 euroa/h Kurssitoiminta vähimmäiskesto 4 h väh. 8 iältään 15- vuotiasta tuki enintään 17 euroa/h

Keski-Suomen Järjestöareena Opintotoiminnan keskusliitto OK-opintokeskus on Opintotoiminnan Keskusliiton ylläpitämä valtakunnallinen aikuisoppilaitos, jonka tehtävä on edistää aikuisten oppimista järjestöissä, kulttuuritoimintaa ja muuta vapaata sivistystyötä. TIEDOT VUODELTA 2009 Opintokerho vähintään 5 jäsentä opiskelua vähintään 10 oppituntia vähintään viisi kokoontumista opiskelujakso päättyy viimeistään peruskerhot 3 e/oppitunti erikoiskerho 5 e/oppitunti Kurssitoiminta 21 e/oppitunnilta, jos asiointi hoidetaan paperilomakkeella 22 e/oppitunnilta, jos asiointi hoidetaan sähköisesti 23 e/oppitunti, jos opintojaksoa markkinoidaan OK:n verkkosivuilla 24 e/oppitunti, jos sähköinen asiointi ja markkinointi OK:n verkkosivuilla