Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS 0 MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS 16.2.2012 professori Ulla Tapaninen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ELLO väliseminaari Kokous- ja juhlatila Alvarium, Turku
Advertisements

Helsingin yliopisto ja akateeminen maahanmuutto Markus Laitinen, Markus Laitinen. Kansainväliset asiat.
Sari Rissanen, ma. prof, laitoksen johtaja
TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN VERKOSTOAKATEMIA (TVA)
TouNet – Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi: A32211 Karoliina Korpela.
Suomen koulutusjärjestelmä
Pohjois-Suomen kansainväliset liikennekäytävät
LAIVA 2025 LEHDISTÖTILAISUUS
Miehikkälän kunnan, Länsi-Savo Oy:n, ja Kaakonkulman ideointitilaisuus
Uusiutuvaa energiaa käyttävät lämmitysjärjestelmät pientaloissa , Helsingin Messukeskus • Seminaarin järjestelyt: • Motiva • Työtehoseura • Kiitokset;
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
TURUN YLIOPISTO KOKOUS Eduskunnan kirjasto, Helsinki, Sirkka-Liisa Kivelä, professori, ylilääkäri Turun yliopisto, yleislääketiede Turun yliopistollinen.
Teija Suoknuuti/ North European Logistics Institute Helsinki
Kymenlaakson maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelman tavoitteet Rakenteellisen muutoksen kääntäminen mahdollisuudeksi ja uudeksi osaamiseksi.
Etelä-Suomen kuljetuskäytävän kilpailukyvyn kehittäminen Logistiikkatoimialan suhdannetilanne ja näkymät Sakari Kajander Merenkulkualan koulutus-
Teija Ryynänen/NELI ELLO väliseminaari Kokous- ja juhlatila Alvarium, Turku Etelä-Suomen kuljetuskäytävän kilpailukyvyn kehittäminen.
Etelä-Suomen kuljetuskäytävän kilpailukyvyn kehittäminen Kuljetuskäytävän logistiikkakuvaus esittelijä/organisaatio ELLO väliseminaari
Ryhmä 1. Ryhmätyöskentely  Fysiikan kokemukset: monipuolinen henkilöstörakenne, kansainvälisyys, tutkijakoulutettavat tiiviisti mukana, yhteisjulkaiseminen.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Viestintätutkimuksen nykytila: Ranska Liina Puustinen Helsingin yliopisto, viestinnän tutkimuskeskus CRC.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND 1 Maailmantalouden näkymät ja Suomen haasteet Pääjohtaja Erkki Liikanen
AMMATTIKORKEAKOULUN JA YRITYSTEN YHTEISTYÖ KEHITYSYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
Puurikastamo  Kesto: –  Projektikoodi: A32028  Budjetti: euroa  Päärahoittaja: Etelä-Suomen EAKR-ohjelma  Toimialarajat.
Aluekeskusohjelman ja hyvinvointitoimialaryhmän Ajankohtaiset asiat Mikko Koivulehto.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND 1 Suomen talouden näkymät Pääjohtaja Erkki Liikanen
Tuulivoima Tekesin strategiassa
Perheyrittäjyys sosiaali- ja terveysalalla Sari Rissanen, professori
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Kaakkois- Suomen osaamiskeskus Logistiikka Ammattikorkeakolun aluekehitystehtävä Tutkimus- ja kehitystoiminta Kotka Kai Holmberg 27/03/2015.
Miten vaikuttavuudesta puhutaan? Pirjo Hiidenmaa Suomen Akatemia.
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
Hallitusohjelman arviointi Juha Kettunen.
Kuntien uudistuva lapsi- ja nuorisopolitiikka: miten taloussuunnittelua tulisi kehittää? Tampereen yliopisto, Jarmo Vakkuri Kunnallistalouden.
TYÖTURVALLISUUSKESKUS TYÖSUOJELUVAIKUTTAJANA Kiljava toimitusjohtaja Jorma Löhman.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Muutosvoimaa osallistumisesta
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
Ympäristötieteiden laitos Helsingin yliopisto Roosa Vanhanen 2A.
Rauma Meren, kulttuurin ja tapahtumien kaupunki.
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Koulutusta, tutkimusta, kehittämistä
Satama- ja vesirakennuskohteiden urakoitsijana
TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö TURKU AMK Paneelikeskustelu.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
Virtuaalinen liikenteen tutkimuskeskus- seminaari Tapio Tolsa Meriteollisuus ry.
Oulu-Kemi-Pori ArcMaTe - Suomi-konsortiolla kehitetään arktisen alueen tuotteita ja palveluita sekä yritysten liiketoimintaa , Helsinki Johtaja.
Kestävä ja ilmastoystävällinen aluetason elintarvikeketju (KESTI) Suomen ympäristökeskus
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut (TIP) Laitosjohtajafoorumi Kirsi Murtosaari Asiantuntijapalvelut:
Metsämonex Oy:n taustatietoja perustettu metsänhoitaja, MMT Jouni Pykäläinen ainoa työntekijä ja omistaja aiempi työkokemus –assistentti ja.
Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Kari Aalto.
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
Virkamiehen tunnistaminen ja käyttöoikeuksien hallinta -hanke Haka-käyttäjien kokoontuminen Mikael Linden tieteen tietotekniikan keskus CSC.
Vastuullisuus ja Kestävä kehitys Aalto-yliopisto työryhmä
Liikenne- ja infra-alan osaamisen kehittämisfoorumi, LIKE
Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS r.y.
Maakuntauudistuksen valmistelu Pohjois-Karjalassa
Esitys Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n TKI-organisaatioksi
Sosiaalinen sekoittaminen ja sosiaaliset häiriöt
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
MONITIETEISET PERUSTERVEYDENHUOLLON TUTKIMUKSEN PÄIVÄT
Finnish Enterprise Architecture Research
Etelä-Suomen rannikkoseutu
KPL 4. HELSINKI PÄÄKAUPUNGIKSI
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Koulutusta, tutkimusta, kehittämistä
Lapsivaikutusten arviointi Anne Hujala
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
Varautuminen ja väestönsuojelu SPEKissä
Suomen Turvaprojektit Oy
Kalastuksen innovaatio-ohjelma, Blue Products Ohjelman tavoitteet:
Lastenneurologisen kuntoutuksen yhdistys - förening för barnneurologisk habilitering ry Asiantuntijuutta ja kokemusta lasten neurologisesta kuntoutuksesta.
Esityksen transkriptio:

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS 0 MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS professori Ulla Tapaninen

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS Toiminta Konferenssit Laadukkaat ja ajankohtaiset merenkulkualan konferenssit Tutkimus Tutkimus- ja asiantuntijapalvelut merenkulun, meriteollisuuden ja logistiikan aloilla Koulutus Yliopistotasoinen jatko- ja täydennyskoulutus 1

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS 2 Itämeren meriliikenne ja satamat Kuljetusketjut ja kuljetusten toimintaympäristö Meriteollisuuden ja varustamotoiminnan kehitys ja toimialarakenne Tutkimus- ja yrityspalvelut Meriliikenteen päästöt Merten aluesuunnittelun tukeminen Lähimerenkulun edistäminen (SPC Finland) Ympäristötutkimus ja aluekehitys Merenkulun ja satamien turvallisuusjohtaminen ja turvallisuusasenteet Venäjän satamien ja transitoliikenteen tuntemus Satamaprosessien ja tietotekniikan tuntemus Merenkulun logistiikan tutkimus Tutkimus Tutkimus- ja asiantuntijapalvelut merenkulun, meriteollisuuden ja logistiikan aloilla TurkuPori Kotka

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS 3 Itämeren satamien markkinatietopaketti -Baltic Port List -Yksityiskohtaiset tiedot Itämeren satamien käsittelemistä rahdeista sekä kehitys keskipitkällä aikavälillä (v:sta 2006) -Baltic Port Insight -Kuluvan vuoden kehitys Itämeren maissa ja satamissa keskeisten talous- ja meriliikennelukujen avulla -Baltic Port Barometer -satamien johtoportaan näkemyksiä satamien liiketoiminnan ja liikenteen näkymistä Itämerellä seuraavalle vuodelle Vuosittain julkaistava tietopaketti sisältää kolme julkaisua, jotka yhdessä vastaavat tarpeeseen saada luotettavaa tutkimustietoa Itämeren meriliikenteen kehityksestä, nykytilasta ja lähitulevaisuuden näkymistä.

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS Tutkimus kattaa meriliikenteen ja logistiikan Liikenteen tuottavuus ja vaikuttavuus  Satamien aluetaloudelliset vaikutukset  Lastivirtatutkimukset  Logistiikkakäytävä Ilmastonmuutos ja muut ympäristöhaasteet  Laivojen pakokaasupäästöt  Satamien ympäristövaikutukset  Vedenalainen luonto Liikenneturvallisuus  Merenkulun turvallisuuskulttuuri  Öljy ja kemikaalimerikuljetusten turvallisuus Liikenne- ja logistiikkamarkkinoiden toimivuus ja palvelujen sujuvuus => Satamayhteisön tiedonvälitys, e-Port Liikenteen toimintavarmuus => Lastiturvallisuus satamasidonnaisessa liikenteessä

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS Tutkimushankkeita mm. 5 Uusien rikkipitoisuusmääräysten kustannusvaikutukset MARPOL – rikkiselvitykset uusia ratkaisuja yhteiskunnallisiin haasteisiin Itämeren alueella StarDust-Innovaatiohanke Itämeren kemikaalikuljetusten riskien kartoitus CHEMBALTIC

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS 6 Viiden Itämeren sataman yhteistyö- ja kehittämishanke PENTA Competitive advantages by safety, kilpailukykyetua turvallisuusjohtamiseen panostamalla CAFE Toteutussuunnitelma IMO:n uusia päästörajoituksia varten Itämerellä BSR Innoship

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS Merikotka-tutkimuskeskus monitieteinen tutkijayhteisö 3 professorin ja tutkimusjohtajan ydinporukka, n. 45 työntekijää, joista Kotkassa n. 20 keskusta ylläpitää Merikotka ry, 5 työntekijää käynnistäjänä Kotkan kaupunki vuonna 2005 Kuva: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS Tutkimusryhmät tutkimus ja koulutus yht n. 35 tutkijaa 1-3 uutta professuuria suunnitteilla toimintaa tukeville aloille Merikotka-tutkimuskeskus TURVALLISUUS Aalto-yliopisto/TKK Pentti Kujala YMPÄRISTÖ Helsingin yliopisto Sakari Kuikka Turun yliopisto/MKK Ulla Tapaninen Kymenlaakson AMK Mirva Salokorpi LOGISTIIKKA Merikotka ry tutkimuksen tukipalvelut hankkeiden hallinnointi, muut yhteiset asiat ja viestintä 6 työntekijää

Turun yliopisto MERENKULKUALAN KOULUTUS- JA TUTKIMUSKESKUS MKKn yhteystiedot Johtaja Eija Velin, puh. (02) Tutkimus- ja yrityspalvelut, Turku Sakari Kajander, puh. (02) Ympäristötutkimus ja aluekehitys, Pori Sari Repka, puh. (02) Merenkulun logistiikan tutkimus, Kotka Ulla Tapaninen, gsm