Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ympäristötieteiden laitos Helsingin yliopisto Roosa Vanhanen 2A.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ympäristötieteiden laitos Helsingin yliopisto Roosa Vanhanen 2A."— Esityksen transkriptio:

1 Ympäristötieteiden laitos Helsingin yliopisto Roosa Vanhanen 2A

2 Toimipisteet Viikin Biokeskus 3, Helsinki Viikin ympäristötalo, Helsinki Lahden yliopistokampus Merikotka-tutkimuskeskus, Kotka Ympäristötieteiden laitoksella tehdään luonnontieteellistä ja ympäristötieteellistä tutkimusta sekä näitä yhdistävää monitieteellistä ympäristötukimusta.

3 Instituution menetelmät ja laitteet Laitoksien tutkimukset tehdään tutkimusryhmissä. Lahden kampuksella sijaitsee AlmaLab, joka on erityisesti tutkimukseen ja kehitykseen keskittyvä laboratoriokokonaisuus. Sieltä löytyy valmiudet kemiallisiin, biologisiin ja mikro-ja molekyylibiologisiin tutkimuksiin. Viikissä sijaitsee GIS-laboratorio, missä on esim. GPS-laitteita ja muita metsän-ja maanpeitteen mittauslaitteita.

4 Hankkeet ja tutkimukset Tyypillinen kehityshanke alkaa yrityksessä syntyneestä ideasta, jonka jalostaminen liiketoimintaa tukevaksi tuotteeksi edellyttää tutkimusta. Esimerkkejä erilaisista tutkimuksista ja hankkeista: - Tuhkalannoituksen vaikutukset metsämaahan ja valumavesiin - Biojätteen kompostointikäsittelyn tehostaminen ja hallinta - Peltoviljelyn vesistövaikutukset – tilakohtaisen kuormituksen määrittäminen mallintamalla - Jätteiden hyötykäytön ja käsittelyn kehittämishanke: Biokenttätutkimus

5 Työllistyminen ja koulutus Koko henkilöstöä on 8286, joka jaetaan opetus-ja tutkimushenkilöstöön (4529 henkilöä) ja muuhun henkilöstöön (3605 henkilöä). Opetushenkilöstö on kaikki koulutukseltaan professoreja, mutta he ovat voineet erikoistua eri aiheisiin esim. meribiologiaan. Laitoksessa työskentelee myös paljon sihteereitä, jotka vastaavat esim. laitoksen kokouksista.

6 Lähteet http://www.helsinki.fi/ymparistotieteet/tutkimus/index.html http://www.helsinki.fi/ymparistotieteet/tutkimus/almalab.html http://www.helsinki.fi/ymparistotieteet/tutkimus/gislab.html http://www.helsinki.fi/ymparistotieteet/henkilosto/index.html


Lataa ppt "Ympäristötieteiden laitos Helsingin yliopisto Roosa Vanhanen 2A."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google