Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig 2015-2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
Selkä suoraksi Suomi TM
Lähiympäristön turvallisuus. Osallistu turvallisuuden edist ä miseen  Tee ilmoitus havaitsemastasi turvallisuutta heikentävästä asiasta.  Vaadi turvallisuuden.
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Tulipalot ja palokuolemat
Jalkapallovammojen ensiapu
Myrkytystapaturmat.
Listening comprehension
Eero Hyvärinen, ortopedi Dextra Urheiluklinikka
Tapaturmat s
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Tunne lääkkeesi Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
Puhtaat aineet ja seokset
Nummenpakan koulu Nummen yksikön järjestyssäännöt
Otapa pieni lepohetki ja lue muutama hyvä neuvo…
Lasten tapaturmat.
OHJEITA YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN VALMISTAUTUVALLE.
Ensiapuohjeita partureille
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Allergiat.
Käyttöohje: Kuinka vaihtaa salasana. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Olet ostamassa omaa asuntoa Pirkanmaalta. Bruttopalkkasi on 2971 €/kk, josta sinulle käteen jää verojen jälkeen 2018 €/kk. Omia säästöjä sinulla on 8000.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
LASTEN TAPATURMAT ja ENNALTAEHKÄISY
Erilainen ruokavalio – oma valinta Hurtig
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
TURVALLINEN HOITOYMPÄRISTÖ 0-6 VUOTIAAT. 0-6 v. lapsille  ei pieniä esineitä, koska lapsi voi tukehtua  ulkona aidat, ettei lapsi karkaa  luotettavat.
Myrkytystapaturmat.
Tunteiden voima Hurtig Kotiläksyn kuulusteluna pistokoe: Kirjoita nimesi lapun yläreunaan Selitä mitä tarkoittaa: a) Skitsofrenia b) Paniikkihäiriö.
Koti ja perhe voimavarana Hurtig Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.
5. RUOKAA TERVEYDEKSI TERVEYSTIETO 7. RAVINNON VAIKUTUS IHMISEN TERVEYTEEN PSYYKKINEN TERVEYS ??? FYYSINEN TERVEYS ??? SOSIAALINEN TERVEYS ???
Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
SUOJAUTUMINEN ja ENSIAPU. SUOJAUTU- MINEN Kuulon suojaus tulpattulpat kuulosuojaimetkuulosuojaimet tuplasuojaustuplasuojaus Näön suojaus SuojalasitSuojalasit.
Kestävä vaatekulutus Ryhmäporina Milloin viimeksi ostit jonkin vaatteen? Minkä vaatteen ostit? Mihin tarkoitukseen ostit vaatteen? Paljonko vaate maksoi?
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
Uni –lääkkeistä parhain Hurtig LEVON VIIKKORAPORTTI Oliko unen määrä sopiva koko viikon? Olitko jossain vaiheessa viikkoa väsynyt? Voisitko.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.
Palovammat 1. asteen palovamma: • iho punainen ja arka • paranee muutamassa päivässä 2. asteen palovamma • punoittaa, kivulias • rakkuloita 3. asteen.
ZEN CAFE: AAMUISIN  Osta asunto, hoida koiraa pidä pihaa vaimon kanssa hanki lapset jos on saumaa yks tai kaks, mut hankkikaa ne tutustu naapureihin vietä.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Työskentely kuumassa KESÄKUU.
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Alkoholista asiallisesti
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
JÄÄKIEKOSSA TAPAHTUVAT TAPATURMAT JA NIIDEN ENSIAPU
Tiivistelmä 2. Laboratoriotyöskentely ja työturvallisuus
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Verisuonen kanylointi
Mikä ihmeen objekti?.
Paksusuolensyöpä.
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Vesirokko.
OPISKELEN KYSYMYSTEN AVULLA
Ilmoita heti opettajalle vahingosta
Hydrokopteri Fysiikan ilmiö teknisen käsityön aihepiirinä luokka
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
Linkki käyttöturvallisuustiedotteeseen
SÄÄNNÖT.
Selkä suoraksi Suomi TM
Tarvitsetko tietoa suunterveydestä? Seuraa I love suu -kampanjaa!
Acanto Prima.
Esityksen transkriptio:

Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig

Tapaturmakuolemat

Parin kotitehtävien tarkastus: 1. Kuuntele tai tunnustele ilmavirtaa kädellä suun edestä. 2. Puhalluselvytyksen tavoitteena on saada potilaan elimistöön happea. 3. Paineluelvytyksen tavoitteena on saada veri kiertämään elimistössä. 4. Mikäli tajuton potilas hengittää. 5. Nauti ruoka rauhassa ilman kiireitä ja pureskele ruoka kunnolla. Pidä pikkuesineet lasten ulottumattomissa.

Miten huonetta saisi turvallisemmaksi? Listaa vihkoosi niin monta asiaa kuin keksit

Myrkytykset Vire-kirjan sivu 109 apuna Vastaa kysymyksiin: 1. Mitkä aineet aiheuttavat yleensä myrkytyksiä? 2. Miten myrkytystilanteissa tulee toimia? 3. Miten voit ennaltaehkäistä myrkytysonnettomuuksia? 4. Mistä tiedät, mikä tuote voi aiheuttaa myrkytyksen?

Aivotärähdys Vire-kirjan sivu 109 apuna Vastaa kysymyksiin: 1. Miten aivotärähdys syntyy? 2. Mitä riskejä aivotärähdyksessä on? 3. Mistä aivotärähdyksen tunnistaa? 4. Milloin potilas on toimitettava hoitoon?

Pistot ja puremat Vire-kirjan sivu 110 apuna. Vastaa kysymyksiin. 1. Mitkä eläimet pistäessään voivat aiheuttaa hengenvaarallisia oireita? 2. Mistä tunnistat kyykäärmeen pureman? 3. Miten annat ensiapua käärmeen puremissa? 4. Milloin ja miksi ampiaisen tai mehiläisen pisto voi olla hengenvaarallinen?

Tehtäviä 1)Kaverisi nenästä alkaa vuotaa verta liikuntatunnilla pallon osuessa nenään. Miten ohjeistat kaveria? Perustele vastauksesi. 2)Kaverisi nilkka on nyrjähtänyt välitunnilla. Miten toimit? Vire-kirjan sivu 107 apuna

Nenäverenvuoto Kumarru eteenpäin, jotta et niele verta. Niistä sierain tyhjäksi verihyytymistä. Paina nenänvarresta niin kauan, että vuoto lakkaa. Laita kylmää nenän päälle/niskaan. Jos vuoto ei lopu puolessa tunnissa, hakeudu lääkäriin.

Kolmen K:n hoito KKK-video KKK-video Nilkan nyrjähdyksen ensiapuna käytetään kohoasentoa, kompressiota ja kylmää. Miksi?

Kolmioliina Käden loukkaannuttua (ranteen murtuma, solisluun katkeaminen) käytetään kolmioliinaa apuna.

Verenvuoto Verenvuodon ensiapuna (esim. ranteen suuri haava) käytetään painesidettä.

Haavan kanssa lääkäriin, kun: Verenvuoto on runsasta. Haavassa on hiekkaa tai multaa. Haava on kasvojen alueella. Haava on tulehtunut. Haava on tullut eläimen tai ihmisen puremasta. Haava on syvä. Haava, jonka sisään on jäänyt esimerkiksi lasia. Ampumahaava Miten hoidat pienen haavan kotona?

Silmätapaturmat Käytä suojalaseja. Käytä kypärää ja visiiriä. Käytä aurinkolaseja. Ole huolellinen, kun käsittelet aineita, jotka voivat vaurioittaa silmiä. Varo lasersäteen osumista silmään. Ensiapu: 1. Huuhtele runsaalla vedellä. 2. Älä hiero. 3. Mikäli silmien kirvely jatkuu, ota yhteys lääkäriin.

Kotitehtävät Lue kirjan kappale ”Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa”. Tee kappaleen lopusta sivulta 110 löytyvät tehtävät 1-5 vihkoosi.