1 Muutosehdotukset 1.1.2016 alkaen Kilpailusäännöt, matkaratsastus.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
Advertisements

Tuomarikoulutus SJAL tuomarikoulutus WA tuomaritoiminta • World Archery tuomarit – Kansainväliset tuomarit – Kansainväliset tuomarikandidaatit –
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
MOOTTORIKELKKAILU Moottorikelkkasafari on suosittu retkeilymuoto silloin, kun on tarve liikkua maastossa usean kelkan ryhmässä. Ryhmäkelkkailu poikkeaa.
Ylioppilaskirjoitukset
Porin yksikkö 1 Opintotoimisto,Marja Karttunen TENTTIOHJESÄÄNTÖ.
SUIO GP ja Räyskälä ja Räyskälä.
Johdatus tutkimusmetodologiaan
Suomen erikoissäännöt SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Ikäluokat • Aselajit tauluammunnassa ja maastossa • Ammuntamatkat • Pukeutumissäännöt • Harrastaja-
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Vesa Artman Tammikuu  Lasten säännöt koskevat sarjoja 13 v ja alle  Normaali (kansainvälinen sääntö) koskee sarjoja 14 v ja yli  Veteraanisarjoilla.
Iitin yläkoulu 9. Luokka Antti Halme
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
CIRP Certified Investor Relations Professional - sertifikaatti.
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –
Yleiset ohjeet ja info yo-kirjoituksia varten
Päätuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Parajousiammunta SJAL tuomarikoulutus Parajousiammunta - luokat Tähtäinjousi – W1, W2 ja Standing – kaikissa erikseen miehet ja naiset. – Välineet.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Kilpailijan starttikurssi
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Liikkeen fysiikkaa.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ohjeita ykkösille yo suunnitelmia varten Hanna Närhi 2013.
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
TEHOKKAA JA MIELLYTTÄVÄN KOULUTYÖN EDELLYTYKSET POISSAOLOT ja TUNTITYÖSKENTELY AMMATTILUKIOSSA.
1 Sääntömuutokset Kilpailusäännöt, kouluratsastus.
Kilpailusäännöt, Kenttäratsastus Muutoskooste alkaen.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Yleistä Kilpailukategoriat
Kilpailusäännöt Kouluratsastus (KS II) 2017
Vikellys Sääntömuutokset vuodelle 2017
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
BYOD Bring Your Own Device
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
Kilpailusäännöt, kouluratsastus
Budjetin Laatiminen Perusperiaatteet:
Kilpailusäännöt, Vikellys Muutosehdotukset alkaen
Kilpailusäännöt Lännenratsastus (KS VI) 2017 muutoskooste
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
MAASTOTUOMARI KOULUTUS Jouni Vestu 2012
Ratsastus.
Lukion päättötodistus
Lausekielinen ohjelmointi II Ensimmäinen harjoitustyö
Ilmoittautuminen kevään 2018 kirjoituksiin, info
MATKARATSASTUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSKOOSTE 2018
KOULURATSASTUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSKOOSTE 2018
VIKELLYKSEN SÄÄNTÖMUUTOSKOOSTE 2018
Kenttäratsastus, sääntömuutokset ja täsmennykset vuodelle 2018
Esteratsastus KS III sääntömuutoskooste 2018
SÄÄNNÖT.
Jukola-koulu Teoria 4 Kurssin pitäjä: Päivitä esityksen tiedot ja vaihda mm. Louna-Jukolan logon tilalle tämän vuoden Jukolan logo.
Ylioppilastutkinnosta
PUULAAKIVIESTIN UUDISTAMINEN
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Kierrättäminen on helppoa ja tärkeää! Hei!.
YO-TUTKINNON RAKENNE 4 pakollista, yksi tai useampia ylimääräisiä (HUOM! 2022) tasot: matem P/L, toinen kotim. P/KP, vieras kieli P/L väh. yksi A-tasoinen.
Esityksen transkriptio:

1 Muutosehdotukset alkaen Kilpailusäännöt, matkaratsastus

Muutokset vuoden 2015 sääntöihin on merkitty punaisella. Uudet säännöt, joita ei ole ollut vuoden 2015 säännöissä, on kirjattu punaisella. Poistot on merkitty yliviivauksin.

§ 800. Yleistä Kilpailu koostuu osuuksista, joiden pituus voi vaihdella. Jokaisen osuuden päättyessä pidetään tauko lepoa ja eläinlääkärin suorittamaa tarkastusta varten. Yhden osuuden pituus on alle 80 km kilometrin kilpailuissa pisimmillään 32 km ja 80 km ja sitä pidemmissä kilpailuissa pisimmillään 42 km. 160 km kilpailussa on oltava vähintään 6 osuutta. Kilpailuosuudet voidaan ratsastaa yhtenä tai useampana päivänä Ratsastaja suorittaa koko kilpailun itsenäisesti. Hitaamman ratsukon tulee väistää nopeampaa ratsukkoa reitillä.

§ 807. Matkan pituus, nopeudet ja tauot Yhden osuuden pituus on alle 80 km kilometrin kilpailuissa pisimmillään 32 km ja 80 km ja sitä pidemmissä kilpailuissa pisimmillään 42 km. 160 km kilpailussa on oltava vähintään 6 osuutta. Kilpailu voidaan ratsastaa yhtenä tai useampana päivänä Nopeuskilpailuissa hevosille tehdään vähintään viimeisellä tauolla uusintatarkastus noin 10 min ennen lähtöä. Muilla tauoilla ja muissa luokissa uusintatarkastuksia voidaan tehdä tuomariston harkinnan mukaan.

§ 812. Matkaratsastusluokat ja osallistumisoikeus Ihanneaikaratsastukset / tasot

§ 812. Matkaratsastusluokat ja osallistumisoikeus Osallistumisoikeus 3.3 Kilpailuun osallistuvalla ratsukolla tulee olla suoritettuna hyväksytyt tulokset yhdessä tai erikseen. Seuraavalle tasolle on siirryttävä 24 kuukauden kuluessa osallistumisoikeuden antavan tuloksen saavuttamisesta. Jos ratsastajan tai hevosen edellisestä kilpailusta on kulunut yli 24 kk, sen on saatava hyväksytty tulos samalta tasolta kuin korkein suoritus on. 3.4 Ratsastajan, joka on suorittanut hyväksytysti vähintään tason 3.1, km, ei tarvitse osallistua uudella hevosella (hevosella, jolla ei ole osallistumisoikeuden antavaa tulosta) tason 2.1, km luokkaan. Ratsastaja, joka on suorittanut hyväksytysti tason 3.2, km, vähintään kaksi kertaa, ei tarvitse osallistua uudella hevosella (hevosella, jolla ei ole osallistumisoikeuden antavaa tulosta) tason 2.1, km, ja tason 2.2, km, luokkaan. Ratsastaja, joka on suorittanut hyväksytysti tason 3.3, km, vähintään kaksi kertaa, ei tarvitse osallistua uudella hevosella (hevosella, jolla ei ole osallistumisoikeuden antavaa tulosta) tason 2.1, km, taso 2.2, km, ja tason 2,3, km, luokkaan.

§ 812. Matkaratsastusluokat ja osallistumisoikeus Osallistumisoikeus 3.6 Ratsujen pakolliset kilpailutauot: Osallistuttuaan tason 2.3, 60-79km, kilpailuun, ratsu saa kilpailla seuraavan kerran aikaisintaan 12 (kahdentoista) vuorokauden lepotauon jälkeen Tason 3.3 ja pidemmän kilpailun jälkeen pakollinen lepotauko on 33 vuorokautta 4. Kilpailuluokat ihanne 4.1 Kilpailuluokkia ovat § 812 tason 1 ja 2 ihanneaikaluokat kilpailuluokissa saatu hyväksytty suoritus oikeuttaa ratsukon osallistumaan vaativampaan luokkaan kohtien ja 2 mukaisesti. Vain tasolta 2 hyväksytty tulos oikeuttaa siirtymään seuraavalle tasolle Mestaruuskilpailut 5.1. Suomen Mestaruus ratkaistaan tason 3.1 kilpailussa.

§ 816. Kielletty apu Hevostarkastuksen juoksutuskokeessa avustaja/huoltaja ei saa avustaa/kannustaa hevosta juoksemaan huutamalla, taputtamalla, juoksemalla perässä tai rinnalla, yms. Mikäli tällaista tapahtuu, tuomari/stewardi keskeyttää välittömästi juoksutuksen ja hevonen juoksutetaan uudelleen. Hevosta juoksutetaan maksimissaan kahdesti (ensimmäinen juoksutus, ja tarvittaessa uusinta vain kerran.)

§ 817 Kilpailuasu Huoltajilla/ tiimin jäsenillä tulee olla yhtenäinen siisti asu, takki tai paita, jossa kaulukset ja hihat. Asuun ei kuulu shortseja, sandaaleja tai hihatonta paitaa. Samat pukeutumissäännöt koskevat myös toimihenkilöitä.

§ 830. Hevostarkastukset Ratsastajalle annetaan ell-seurantalomake (kilpailukortti). Lomakkeeseen merkitään alkutarkastuksessa, taukopaikan tarkastuksissa ja lopputarkastuksessa kaikki tarpeellinen tieto sekä tutkimuksen tulokset kirjaimin A, B, C, D kirjataan: A/0 Hyvä B/1 Tyydyttävä C/2 Välttävä D/3 Hylätty

§ 831. Hevostarkastukset kilpailun kuluessa Hevostarkastukset tauolle tultaessa Tuomaristo vastaa taukopaikkojen ja hevostarkastusten järjestelyistä sekä tarkastusten läpiviemisestä. Tarkastuksissa selvitetään onko hevosen kunto sellainen, että se voi jatkaa kilpailua. Tuomaristo voi yhdessä eläinlääkärin kanssa päättää, että jollakin taukopaikalla hevoset tarkastetaan uudelleen 10 minuuttia ennen lähtöaikaa. Tarkastukset tehdään 20 min kuluessa taukopaikalle saapumisesta. Tarkastuksessa saa hevosen kanssa olla kaksi henkilöä Eläinlääkäri tarkistaa lisäksi: Hevosen tulee olla sellaisessa kunnossa, että se lepotauon jälkeen voisi jatkaa matkaa. Tehdyt huomiot kirjataan ell-seurantalomakkeeseen. (Ohjeet liite 1.) Jos tarkastukseen ilmoittautuu paljon ratsukoita samanaikaisesti, on vaativamman luokan ratsukoilla etuajo-oikeus. Ruuhkatilanteessa voidaan myös toimia siten, että kaikilta mitataan ensin syke ja tehdään muu tarkastus vasta vähän myöhemmin. Myös tuomari voi ruuhkatilanteessa elektronisella laitteella katsoa, onko tarkastukseen ilmoitetun hevosen syke luokan sykerajan mukainen pitämällä elektronista laitetta paikoillaan enintään 60 sekunnin ajan.

Liite 2 kilpailutasojen kuvaukset