Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kilpailusäännöt Lännenratsastus (KS VI) 2017 muutoskooste

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kilpailusäännöt Lännenratsastus (KS VI) 2017 muutoskooste"— Esityksen transkriptio:

1 Kilpailusäännöt Lännenratsastus (KS VI) 2017 muutoskooste

2 Lännenratsastus Muutokset vuoden 2016 sääntöihin on merkitty punaisella. Uudet säännöt, joita ei ole ollut vuoden 2016 säännöissä, on merkitty punaisella. Poistot on merkitty yliviivauksin.

3 601.5 Ratsastajan ikä ja luokkiin osallistumisen edellytykset
i) Osallistumisoikeuden antavat tulokset Osallistuakseen 2-tason kilpailuluokkiin edellytetään, että ratsastaja on saanut vähintään kaksi hyväksyttyä suoritusta lajissa jossa kilpailee tai yhden hyväksytyn suorituksen kahdesta eri lajista eri lajeista 1-tason kilpailuluokista; hyväksytty suoritus western pleasuresta, muista lajeista vähintään 50 pistettä. Osallistumisoikeutta 2-tason luokkiin ei voi saada walk&jog-luokista. 3-5-tasolla kilpaillakseen ratsastajalla tulee olla vähintään 2 hyväksyttyä suoritusta lajissa jossa kilpailee tai yhden hyväksytyn suorituksen kahdesta eri lajista eri lajeista 2-tason kilpailuluokista. Reiningissä 60 pistettä, hyväksytty suoritus western pleasuresta, muista all around -lajeista vähintään 54 pistettä.

4 602.2 Kutsut - - - Kutsut on toimitettava ennen niiden julkaisemista ensimmäiseksi SRL:n lännenratsastuskomitealle ja tuomariston puheenjohtajalle, hyväksyttäväksi. Sen jälkeen kutsu toimitetaan kutsujen tarkistajalle. Kutsu on oltava tarkistajalla KS I:n mukaisessa määräajassa, jotta se voidaan hyväksyä. Kilpailujen järjestäjä on vastuussa määräaikojen noudattamisesta. 1-tason kilpailun kutsu laaditaan soveltuvin osin kuten 2-tason kilpailujen kutsu. Kutsu on ennen julkistamista hyväksytettävä tuomariston puheenjohtajalla ja lajikomitealla. Lajikomitea voi nimetä keskuudestaan kutsujen tarkistajan.

5 605.1.2 Nivelkuolain (snaffle bit)

6 607. SALLITUT LISÄVARUSTEET
Ratsukko voi käyttää seuraavia lisävarusteita. - - f) Korvahuppu.

7 613.2 Kaikkia lajeja koskevia määräyksiä
- - - Tuomarilla on oikeus keskeyttää ja/tai hylätä ratsukon suoritus, mikäli hevonen ontuu selvästi eikä ontumista voida pitää tilapäisenä askeleen epäpuhtautena tai hevonen ei muuten ole kilpailukuntoinen. Ratsukko voidaan poistaa kilpailukentältä. Ratsastajan putoaminen hevosen selästä tai hevosen kaatuminen (kaatuminen on tapahtunut, jos hevosen lapa ja takaosa koskettavat samanaikaisesti maata) aiheuttavat hylkäämisen, ellei lajikohtaisissa arvosteluperusteissa muuta määrätä.

8 615. MUUT LIIKKEET Run-around=
Reiningissä päätyihin tehtävä puolikas ympyrä ennen roll-backiin tai pysähdykseen ratsastusta.

9 618. REINING - - - f) Ratsastaja saa selvittää ohjien päät koska tahansa ohjelman aikana an kuuluvien pysähdysten aikana. g) Seuraavista virheistä on seurauksena:   0-tulos (score of 0): 15) radassa jossa on run-around, rollback ylittää keskilinjan joko rollbackiin tultaessa tai rollbackista lähtiessä o) 0,5 (puoli) virhepistettä saa, jos ohjelmassa jossa on run-around ei pysy vähintään 3 metriä kentän keskipisteestä, pienillä kentillä tuomari voi käyttää harkintaa

10 629. WESTERN PLEASURE Seuraavista virheistä on seurauksena hylkäys (paitsi 1-tason luokissa seurakilpailuissa, joissa ne aiheuttavat vain pisteiden vähentämisen):

11 633. WESTERN HORSEMANSHIP 3. Virheet - -
Rikkeet ratsukon yleisvaikutelmassa tai suorituksessa: - - - - väärä laukka tai askellajirikko muutaman askeleen ajan, Kilpailusuorituksen lopullinen pistemäärä on väliltä: pistettä. 60-69 Keskivertoa heikompi radan suoritus, josta puuttuu nopeus ja tarkkuus, tai ratsastajalla on sellainen selkeä virhe asennossa tai olemuksessa, joka estää radan tehokkaan suorituksen, tai keskivertoratsastaja, joka tekee kaksi rikettä virhettä radan suorituksessa. Erinomainen ratsastaja, joka tekee virheen.

12 635. RANCH RIDING Lajin tarkoituksena on esitellä ranch-hevosen monipuolisuutta, asennetta ja liikettä. Hevosen suorituksen tulee jäljitellä ranch-hevosen työskentelyä. Laji esittelee hevosen kykyä liikkua hyvällä eteenpäinpyrkimyksellä, kuitenkin ratsastajan kontrollissa. Hevonen tulee esittää kevyellä ohjastuntumalla. Hevosen liikkeen on oltava laadukasta, sen tulee kantaa päätään luonnollisessa asennossa jokaisessa askellajissa ja siirtymisten tulee olla pehmeitä ja oikeanaikaisia. Hevosen sen on oltava hyvätapainen ja sen tulee olla vastaan ottavainen ratsastajan avuille. Lajissa arvostetaan kuuliaisuutta, täsmällisyyttä, laadukasta liikettä ja ratsukon yhteistyötä. Ranch riding-luokassa suositellaan käytettäväksi maalaamattomia puomeja.

13 635. RANCH RIDING Virhepisteet - - -
Seuraavista virheistä ratsukko sijoittuu kaikki liikkeet oikein suorittaneiden jälkeen: - liikkeen suorittamatta jättäminen - liikettä ei suoriteta loppuun - ratsukko suorittaa ylimääräisen liikkeen ratapiirustukseen nähden. Seuraavista virheistä on tuloksena 0-tulos (hylätty): - sääntöjenvastaiset varusteet, mukaan lukien kaviolakka, letit tai nauhat harjassa ja häntälisäke - hevosen sopimaton kohtelu - huomattava räikeä tottelemattomuus tai hevosen kouliminen.

14 651. SHOWMANSHIP AT HALTER 651.7 Pisteytys
Osallistujalle annetaan pisteitä puolen (0,5) pisteen välein 70 pisteen ollessa keskivertoinen suoritus.

15 652. TRAIL AT HALTER (TRAIL IN HAND)
Trail at halter on luokka, jossa arvostellaan Esittäjän kyky valmistella ja esittää hevonen riimussa (ei naruriimu) taluttaen trail-radalla. Esittäjä arvostellaan kuten Showmanship at halterissa ja hevosen suoriutuminen esteistä kuten trailissa. Näiden lajien arvosteluperusteita noudatetaan myös muutoin soveltuvin osin (osallistumisoikeus, esteiden koko, laatu, määrä, apuvälineiden käyttö, asu jne.)

16 IV SM-KILPAILUJEN JA LAJIMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT
653. Yleistä SM-kilpailuissa ja lajimestaruuksissa noudatetaan lännenratsastuksen lajisääntöjen (KS VI) ja kilpailusääntöjen yleisen osan (KS I) lisäksi/sijasta seuraavia sääntöjä: Reiningissä ja all-around lajeissa (trail, western horsemanship, western riding, ranch riding ja western pleasure) järjestetään SM-kilpailut sekä lajimestaruuskilpailut SRL:n lännenratsastuskomitean vuosittain päättämissä lajeissa, adult- ja youth -luokissa. Reiningin ja All-roundin SM-kilpailuihin ja lajimestaruuksiin kuuluu semifinaali ja finaali joko saman kaksipäiväisen tai eri ajankohtina järjestettävien tapahtumien yhteydessä. Trailin SM-kilpailuihin kuuluu kolme osakilpailua ja muiden all around -lajien lajimestaruuksiin kaksi osakilpailua joko saman kaksipäiväisen tai eri ajankohtina järjestettävien tapahtumien yhteydessä. Enintään kahden all around –lajin semifinaali ja finaali molemmat osakilpailut voivat kuitenkin olla samana päivänä (esim. western pleasure ja western horsemanship ensimmäisenä kilpailupäivänä sekä ranch riding trail ja western riding toisena kilpailupäivänä). Reiningin SM-kilpailuun kuuluu semifinaali ja finaali. Suomen mestaruudesta voidaan kilpailla Luokan järjestäminen edellyttää, että kun luokkaan ilmoittautuu ja osallistuu vähintään viisi (5) SM-arvosta kilpailevaa ratsukkoa. Jos luokkaan osallistuu vähemmän kuin viisi mutta vähintään kolme ratsukkoa voidaan kilpailla lajimestaruuksista. Adult- ja youth-luokat voidaan siten yhdistää, mikäli osallistujia on vähemmän kuin viisi/luokka. Kilpailija ei voi osallistua kilpailla sekä adult- että youth-luokkien mestaruuksiin mestaruudesta. Kilpailujärjestäjä ja lännenratsastuskomitea päättävät luokkien järjestyksen.

17 IV SM-KILPAILUJEN JA LAJIMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT
653. Yleistä - - - Kilpailutapahtuman yhteydessä voidaan lisäksi järjestää SRL:n 2-4-tason kilpailuluokkia, FEI:n luokkia sekä rotuyhdistysten ja NRHA:n (National Reining Horse Association) luokkia. Suomen mestaruuksista ja lajimestaruuksista voi kilpailla ainoastaan Suomen kansalainen ja Suomessa pysyvästi asuva muun maan kansalainen, joka edustaa suomalaista SRL:n alaista ratsastusseuraa (KS I 37§). Suomen- ja lajimestaruuskilpailuihin osallistuvaa hevosta eivät kilpailun (ks. KS I 4.3 §) aikana saa ratsastaa muut kuin kyseisellä hevosella SM-kilpailuun ja/tai lajimestaruuksiin osallistuva kilpailija. Eläinlääkäri tarkastaa kaikki SM-kilpailuluokkiin (molemmat osakilpailut, semifinaali ja finaali) ja lajimestaruusluokkiin osallistuvat hevoset kilpailun alussa (kaikki luokkiin osallistuvat hevoset tarkastetaan). Jos ratsukko osallistuu vain toiseen kilpailupäivään, suoritetaan tarkastus sen päivän aamuna. Jos hevosen osallistumisoikeus on evätty kilpailun alussa, voi hevonen osallistua tarkastukseen toisena kilpailupäivänä ja saada lähtöoikeuden. Tarkastus suoritetaan noudattaen FEI:n hevostarkastusta koskevia määräyksiä (käynti, ravi, käynti). Paikalla hevostarkastuksessa on eläinlääkärin ohella oltava tuomariston edustajan / TPJ kilpailun päätuomari. Lähtöoikeuden epäämisestä päättävät eläinlääkäri ja päätuomari tuomariston edustaja / TPJ yhdessä.

18 IV SM-KILPAILUJEN JA LAJIMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT
654. SM-kilpailujen järjestäminen ja anominen SM-kilpailut pyritään järjestämään järjestetään vuosittain kesä-syyskuussa. Komiteoiden päätöksellä reiningin SM-kilpailut ja all-around –lajien lajimestaruudet ja SM-kilpailut voidaan järjestää eri ajankohtina. Reiningin ja trailin SM-kilpailujen, all around -lajien lajimestaruuksien ja all-roundin SM-kilpailujen järjestämisoikeutta anotaan lännenratsastuskomitealta viimeistään kilpailuja edeltävän vuoden toukokuun 15. päivään mennessä kirjallisesti. Jollei tähän päivämäärään mennessä ole tullut yhtään hakemusta voi komitea käsitellä anomuksen myös tämän ajankohdan jälkeen. Komitea päättää, kenelle hakijoista se järjestämisoikeuden myöntää ja voi tarvittaessa asettaa ehtoja tapahtuman käytännön järjestelyille. SM-kilpailut voivat jäädä komitean päätöksellä myös kokonaan järjestämättä, jos sopivaa järjestäjää ja / tai kilpailupaikkaa jne. ei ole.

19 IV SM-KILPAILUJEN JA LAJIMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT
655. Osallistumisoikeus Ratsastaja SM-kilpailujen ja lajimestaruuskilpailujen kilpailuluokkiin voi osallistua 12 vuotta täyttänyt kilpailija, jolla on hyväksytty tulos western pleasuressa, muissa lajeissa vähintään 60 pistettä vähintään yhdestä SRL:n 3-tason ko. luokasta kauden aikana tai reiningissä FEI:n ko. luokasta. Tulos voi olla edelliseltä vuodelta tai hankittu kuluvan vuoden aikana. Mainittu Osallistumiseen oikeuttava tulos (kvaali) on oltava hankittuna ennen ilmoittautumisajan päättymistä SM- ja lajimestaruuskilpailuun. - - -   Lajimestaruuksien yksilölajeihin (esim. trail, western riding) voi kussakin lajissa osallistua vain yhdellä hevosella.

20 IV SM-KILPAILUJEN JA LAJIMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT
Tuomarit - - - Lajimestaruuskilpailujen (sekä trailin all-roundin SM-kilpailujen) finaalin arvostelee vähintään kaksi tuomaria. Tuomareilla on oltava joko SRL:n (B-A-taso), AQHA:n (open, ei specialized) tai APHA:n (vähintään Eurooppatason) tuomarioikeus. Kumpikin tuomari tekee arvostelunsa itsenäisesti, mutta pisteet lasketaan yhteen niissä lajeissa, joissa annetaan pisteitä(trail, wh ja wr). Lajeissa, jossa ei anneta pisteitä, päättää päätuomari lopullisen sijoituksen sen jälkeen, kun tuomarit ovat verranneet tuloksiaan keskenään. Western pleasuressa tuomarit arvostelevat erikseen. Tuomarit asettavat ratsukot paremmuusjärjestykseen niin, että paras saa pisteikseen ko. lajiin osallistuvien ratsukoiden lukumäärän mukaisen luvun (esim. jos luokassa 10 ratsukkoa, saa ensimmäiseksi sijoitettu 10 pistettä, toinen 9 pistettä, kolmas 8 pistettä jne.). Tällä tavoin annetut Pisteet lasketaan tuomarikorteista yhteen ja eniten pisteitä saanut on luokan voittaja. Jos useammalla on tasapisteet ratkaistaessa ensimmäistä sijaa, päättää päätuomari voittajan (komitea on nimennyt päätuomarin). Muiden sijojen kohdalla tasapisteissä olevat sijoittuvat samalle jaetulle sijalle.

21 IV SM-KILPAILUJEN JA LAJIMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT
Trailin SM-kilpailun arvostelu Trailin suomenmestaruudesta järjestetään kolme osakilpailua. Molemmista Osakilpailuiden saadut pisteet lasketaan yhteen ja suomenmestaruuden voittaa yhteenlasketun tuloksen perusteella parhaan tuloksen saanut ratsukko. III osakilpailuun pääsee kaksitoista (12) parasta ratsukkoa I ja II osakilpailun yhteenlaskettujen tulosten perusteella, sekä ratsukot, joilla on sama pistemäärä kuin viimeisellä III osakilpailuun päässeellä ratsukolla. Kukin ratsastaja voi osallistua III osakilpailuun vain yhdellä hevosella. Jos ykkössijalla on useampi ratsukko samalla pistemäärällä, ratkaistaan heidän paremmuutensa päätuomarin tai tuomarin päättämällä tavalla. SM-kilpailuissa mitalit annetaan kolmelle parhaalle SM-kilpailussa hyväksytyn tuloksen saaneelle

22 IV SM-KILPAILUJEN JA LAJIMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT
657.2 All around -lajien lajimestaruuskilpailun arvostelu Lajimestaruuksien eri lajeista järjestetään kaksi osakilpailua.. Kukin ratsastaja voi osallistua II osakilpailuun vain yhdellä hevosella. Molemmista Osakilpailuiden saadut pisteet lasketaan yhteen ja lajimestaruuden voittaa yhteenlasketun tuloksen perusteella parhaan tuloksen saanut ratsukko. - - -   Lajimestaruuskilpailuissa palkitaan jokaisen lajin kuusi parasta ratsukkoa; kolme ensimmäistä lajitimantein (kulta, hopea ja pronssi) ja ruusukkein ja kolme seuraavaa ruusukkein.

23 IV SM-KILPAILUJEN JA LAJIMESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT
658. All-around SM-kilpailun arvostelu Koko kohta poistettu

24 Liite 1 Lännenratsastuskilpailujen järjestämismääräykset ja -ohjeet
6. Ranking-pisteitä koskeva määräys a) Ratsastajien ranking Suomen ranking-pisteitä jaetaan ratsastajille kaikista lajeista open-luokista (reining, western pleasure, western riding, western horsemanship, trail, ranch riding) kaikilla hevosilla 3-5-tasoisista ja kansainvälisistä, FEI:n alaisista CRI-kilpailuista saavutetuista tuloksista. b) Hevosten ranking Hevosten rankingpistelaskennassa otetaan huomioon suomalaisen rekisterinumeron tai SRL:n kilpailunu-meron omaavien hevosten open-luokkien tulokset kaikilla kilpailijoilla 3-4-tasoisista kansallisista ja kansain-välisistä, FEI:n alaisista CRI-kilpailuista saavutetuista tuloksista reiningissä ja all-around -lajeissa 3-4-tasoisis-takansallisista kilpailuista saavutetuista tuloksista. Rankingpisteitä saavat vain ne hevoset, jotka on merkitty Suomen Hippoksen ylläpitämään hevosrekisteriin tai kansainvälisten kilpailuiden osalta FEI:n rekisteriin. Hevosista, joilla kilpailee kansainvälisellä tasolla ulkomainen ratsastaja, tulee ilmoittaa tiedot SRL:lle vuoden loppuun mennessä KV-ranking-pisteiden saamiseksi"

25 Liite 1 Lännenratsastuskilpailujen järjestämismääräykset ja -ohjeet
6. Ranking-pisteitä koskeva määräys c) Valiomerkki - adult SRL jakaa vuosittain hopeisen valiomerkin sille adult-ratsukolle, joka 1.1. – välisenä aikana on sijoittunut reiningissä SRL:n alaisissa 3-5-tason kilpailuissa ja niissä kansainvälisissä kilpailuissa, joiden tulokset on merkitty FEI:n tietojärjestelmään ja all-around -lajeissa SRL:n 3-5-tason alaisissa kilpailuissa ja on saavuttanut korkeimman rankingpistemäärän, kuitenkin vähintään 10 rankingpistettä. d) Valiomerkki – youth SRL jakaa vuosittain pronssisen valiomerkin sille youth-ratsukolle, joka 1.1. – välisenä aikana on sijoittunut reiningissä SRL:n 3-5-tason alaisissa kilpailuissa ja niissä kansainvälisissä kilpailuissa joiden tulokset on merkitty FEI:n tietojärjestelmään ja all-around -lajeissa SRL:n 3-5-tason alaisissa kilpailuissa ja on saavuttanut korkeimman rankingpistemäärän, kuitenkin vähintään 10 rankingpistettä. e) SM-kilpailuissa ja kansainvälisissä kilpailuissa käytettävät kertoimet SM-kilpailujen ja lajimestaruuskilpailujen tuomareiden yhteenlasketuista pisteistä annetaan ranking-pisteet kertoimella 1,5. Kilpailujen ranking-kertoimet KS I mukaan (KSI, liite 3, Rankingpistetaulukko) f) Pisteitä saa vain sijoituksista.

26 Liite 8 kilpailutasojen kuvaukset LÄNNENRATSASTUS

27 Kiitos!


Lataa ppt "Kilpailusäännöt Lännenratsastus (KS VI) 2017 muutoskooste"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google