Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
Toimisto-ohjelmien käyttö tutkimuksen apuvälineenä
Internetin ilmaisohjelmat
RedLynx,Tabella ja Atk-palvelut MikroMike
Pupesoft myyntireskontra
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Atte Lukkari /OH4 Syksy 2006.
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Mika Koskinen TI07.  Tekstinkäsittelyä, taulukkolaskentaa yms.  Yleensä kokoelmia, myös yksittäisiä ohjelmia  Kokoelmien etuna käyttöliittymien yhteneväisyys.
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki
UBUNTU Seminaarityö Mohammad Salar KYAMK.
Suse / OpenSuse Antti Hartikainen. Terminologiaa SUSE = Saksalainen monikansallinen yritys, asiakkaina yritykset. SUSE Linux Enterprise = SUSEn kehittämä.
Ubuntu A LINUX DISTRIBUTION. Perustietoja  Debian pohjainen Linux käyttöjärjestelmä.  Julkaistiin 20 lokakuuta  Viimeisin julkaisu on Ubuntu.
Hyödynnä nettiä historiassa ja yhteiskuntaopissa.
LINUX Anniina Fagerström, Valtteri Karttunen, Tuukka Koivisto, Niko Liukka, Joonas Salminen ja Janne Strömberg 25/10/2013 LINUX.
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
Saako halvalla hyvää? Linux kotistudiossa FM Sami Kainulainen
Toimisto-ohjelmat Linuxissa. KOffice-Integrated office suite Ydinohjelmat Kword KSprad Kpresenter Kexi.
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Mikael Hätinen & Antti Ukkonen OH2.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
Ubuntu Linux Toni Rosenlund, EL4. Johdanto  Ubuntu Linux:n on perustanut eteläafrikkalainen miljardööri Mark Shuttleworth jonka toimesta on luotu sekä.
Suse Linux Klaus Ovaskainen, TI12. Historia  S.u.S.E --> Software- und System-Entwicklung  Saksalainen lokalisointi Slackwaresta  > S.u.S.E Linux.
GNOME ja KDE Jani Pesu GNOME GNOME (GNU Network Object Model Environment) on graafinen työpöytäympäristö. Käytetään Unixin kaltaisissa käyttöjärjestelmissä.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio 8 – ”Pikkujoulu” Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat A Linux -järjestelmät TI07TIVE Janne Räsänen.
SUSE Jyrki Heinonen OH4 Linux A Historiaa ja nykypäivää – S.u.S.E – Software- und System-Enwicklung Unix-konsultointi, SLS + Slackware saksaksi.
Tietokantapalvelimet Ville Parviainen. Sisältö Yleistä tietokannoista SQL PostgreSQL MySQL MySQL vs. PostgreSQL Linux -työ.
Windows 2000 Jukka Stranden Marko Suhonen Käyttöjärjestelmät Seminaari 2006.
Office 365.
 Perustettu v.2003  Toimii kaikissa PC / MAC / LINUX koneissa  Yhteensopiva kaikkien yleisimpien Internet- selainten kanssa :Internet Explorer, Firefox,
Patrik Stengård Ti10 tive. Johdanto Suse Linux on tietokoneen käyttöjärjestelmä Ytimen tyyppi on monoliittinen Kernel Avoin lähdekoodi Alkuperältään saksalainen.
ALKUUN UBUNTUN KANSSA Mikko Huovila ALKUUN UBUNTUN KANSSA 1) Johdatus Linuxiin 2) Mikä on Ubuntu? 3) Kokeileminen ja asentaminen 4) Yleisimmät.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
Linux-käyttöjärjestelmä Otto Kekäläinen TampereTapahtuma XYZ.
Ubuntu Linux.
Tietokantamoottorit Suosittuja tietokantamoottoreita: MySQL SQLite
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
Linux Mint.
WWW-sisällönhallintaohjelmistot

TIETOTURVALLISUUS.
Linux pelikäytössä Simo-Pekka Taurama.
Linux Mint Heikkilä Visa.
Snapchat.
WWW-Sisällönhallintaohjelmat
Petteri Lillberg TI15SPeli
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Tietoturva.
Mint Aloittelijoille suunniteltu Ubuntuun perustuva jakelu.
Tekijä: Tommi Kesti TI15S
Kali Linux Feetu Laisi.
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Mikä tai mitä on Youtube?
Kansallinen palveluväylä
Esityksen transkriptio:

Linux-käyttöjärjestelmä

Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa "ihmiseltä ihmiselle" ● Ilmainen ● Helppokäyttöinen ● Suomenkielinen ● Suosituin Linux-jakelu

● Pitkäaikainen Debian kehittäjä ● Perusti yrityksen nimeltä Thawte 1995 ● möi Verisignille 1999 ● Aloitti Ubuntu-projektin 2004 Mark Shuttleworth

Ubuntu-Säätiö Perustettu vuonna 2005 Alkupääoma 10 milj. usd Tarkoitus turvata Ubuntun saatavuus ja kehitys jatkossa

Ubuntu pähkinän kuoressa Perustuu Debianiin (sid) Työpöytänä Gnome Uusi versio ½ vuoden välein, 18kk tuki Perustuu vapaiden ohjelmistojen filosofiaan

1. Vapaus käyttää ohjelmaa mihin tahansa tarkoitukseen. 2. Vapaus opiskella ohjelman toimintaa, ja soveltaa sitä. ● Vapaa pääsy lähdekoodiin on edellytyksenä tälle. 3. Vapaus levittää kopioita naapureillesi 4. Vapaus parantaa ohjelmaa, ja antaa muutokset levitykseen, joten koko yhteisö hyötyy. ● Vapaa pääsy lähdekoodiin on edellytyksenä tälle. Ohjelmistojen neljä vapautta

Tuetut laitteistot Kaikki tavalliset PC (32-bit ja 64bit) ja MAC (intel,powerpc) tietokoneet, läppärit sekä miniläppärit Lisälaitetuki kattaa karkeasti 90% markkinoilla olevista laitteista

Ubuntun ominaisuudet Nopea käynnistyminen Automaattinen laitteistontunnistus ja ajureiden asennus Helppo ja nopea käyttöliittymä (Gnome) Ohjelmien helppo asennus ja poisto ohjelmalähteistä KAIKKIEN ohjelmien automaattinen päivittäminen netistä Virustorjuntaa ei tarvia, järjestelmälle on 0 virusta Monikielisyyden tuki tarjoaa suurimman osan ohjelmista suomeksi ja 290 muulla kielellä

Ohjelmisto Ubuntu sisältää suoraan peruskäyttöön tarvittavat ohjelmat heti asennuksen jälkeen tai suoraan käytettäväksi esittely- levyllä ● Tekstinkäsittely, Taulukkolaskenta ja Esitysgrafiikka ● Internet-selain, Sähköposti ja Pikaviestin ● Kuvankäsittely, Video- ja Musiikkisoitin ● Etätyöpöytäyhteys, sekä useita ajanvietepelejä

Tekstinkäsittely - OpenOffice 3.1 Luo asiakirjoja, diaesityksiä ja laskentataulukoita Yhteensopiva Microsoft Officen kanssa

Selaa nettiä - Firefox 3.5 Ubuntun mukana tulee uusin versio suositusta, nopeasta ja turvallisesta Mozilla Firefox-selaimesta!

Chattaa ja meilaa – Empathy ja Evolution Chattaa kaveriden kanssa, olivapa he Yahoon, Gmailin, MSN:n, Jabberin tai AOL:n käyttäjiä Ole yhteydessä Evolutionilla, joka sisältää sähköpostin lisäksi kalenterin ja osoitekirjan

Toista musiikkia, katso videoita! Kytke iPod, PSP tai MP3 soitin rytmilaatikkoon, katso videoita Youtubesta ja Yle-areenasta!

Pelaa ja viihdy! Pasianssi ja miinaharava jäävät historiaan, sillä saatavilla yli 400 ilmaista peliä!

Kehittäjistä Ubuntua ylläpitää nopeasti kasvava kansainvälinen yhteisö, jossa ubuntu-suomi on yksi monien joukossa. Projektia sponsoroi Canonical Ltd., Mark Shuttleworthin perustama yhtiö. Canonical työllistää Ubuntun kehitystiimin ytimen ja tarjoaa tukipalveluita ja konsultointia Ubuntun ympärillä.

Lähteet

Lisenssi CCBY