Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi (2010-2015) Paula Karjalainen Ylitarkastaja 12.4.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vaino lapsiperheen arjessa
Advertisements

Valtion kotouttamisohjelma. 2 Lähtökohdat Nyt • ulkomaan kansalaista ( ) Vuonna 2020 •Jo ulkomaan kansalaista Vuonna 2030 •Puoli.
Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Welcome Office Slussen Neuvontakeskus? Matalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Pia Hägglund |
Seksuaalinen väkivalta
Sikiöaikaisten alkoholivaurioiden sosiaaliset merkitykset ja moraaliset jännitteet lasten ja nuorten palvelujärjestelmässä Tutkija, YTT Susan Eriksson,
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Väkivaltatyön kokonaisuus ja eri toimijoiden roolit
Tabusta seksuaalisuuden asiantuntijaosaamiseen
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Kaupunginhallitus Kotouttamisohjelman päivitys ohjelma maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
Lähisuhdeväkivaltarikoksesta epäillyn ohjaaminen kuulustelusta väkivaltaa katkaisevaan palveluun Oulu Hautamäki Jari, toiminnanjohtaja Hyvärinen.
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
ROMANIT KALTEVALLA PINNALLA - VÄHEMMISTÖVALTUUTETUN KOKEMUKSIA Vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää.
Naisten palveluohjaus osana väkivallasta selviytymistä Sanna Eskola ja Arto Halme.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Väkivaltainen ekstremismi Suomessa
Naisena kahden kulttuurin välissä Tampere, Saido Mohamed Ihmisoikeusliitto.
T YTÖT, POJAT JA VÄKIVALTA – KULTTUURINEN KÄYTÄNTÖ, SOSIAALINEN ONGELMA VAI KASVATUKSEN KYSYMYS ? Päivi Honkatukia, VTT, nuorisotutkimuksen professori,
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
DIDAR-hankkeen esittely Kunniakulttuurin ilmentymiä pohjoismaisessa ympäristössä - seminaari Vanha Kirjastotalo ke Marianne Rautiokoski.
Aikuistyön yksikkö aikuistyön päällikkö Antti Hytti.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Kuntoutusmuodot Minna Launonen.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Women in fire and rescue services Mira Leinonen Helsinki.
Mikko Peltomaa, Jaakko Kurola, Minna Takala & Sanna Suutari
STM/PSO/MM Alkoholiohjelma STM/PSO/MM Litraa, asukasta kohden Alkoholijuomien kokonaiskulutus 100 %:n alkoholina vuosina.
Yhteenveto palveluketjuseminaarisarjan keskeisestä sisällöstä Minna Anttila TtT, Projektitutkija Turun yliopisto hoitotieteen laitos
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
Lasten väkivaltakokemukset perheessä Mikko Oranen XI Lähisuhde- ja perheväkivaltaa työssään kohtaavien valtakunnallinen verkostofoorumi Oranen.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Markkula1 Ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelma – mitä ikäihmisille? Kaikki hyvin kotona – Iäkkään arjen turvallisuus ja mielen hyvinvointi
Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Miten valmistelu etenee, miltä näyttää? Markku Rimpelä Tilaajajohtaja Hämeenlinnan kaupunki LAPE –projekti- ja.
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
MAAHANMUUTTAJATAUSTAISIIN LAPSIIN JA NUORIIN KOHDISTUVAN VÄKIVALLAN ERITYISPIIRTEET , LAUKAA NATALIE GERBERT LJUDMILA KETTUNEN MONIKA-NAISET LIITTO.
TtM Sirpa Niskala  TYTTÖJEN JA NAISTEN YMPÄRILEIKKAUSPERINNE  – pohdintaa miehen roolista ja osallistamisesta perinteen ehkäisytyössä.
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
TE4 Turvallisuus ja hyvinvointi Hurtig Tehtävä: Miten suomalaisilla työpaikoilla panostetaan työhyvinvointiin ja -turvallisuuteen?
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy Tampereella Pirkanmaan kuntien lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisytyön yhdyshenkilökokous AVI/Tampere.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 STM /TPH/paht Sukupuolen merkitys tilastoissa ja tiedonkeruissa Sosiaali- ja terveysministeriö Tiina Palotie-Heino.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Kehitysvammahuollon valtakunnallinen valvonta
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Kunniakulttuurin näkymiä arjen työssä - seminaari Vanha Kirjastotalo to Marianne Rautiokoski.
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Riikka laitinen & marisel soto godoy
Sosiaalialan tehtävärakenne
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Lapsivaikutusten arviointi Anne Hujala
Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa
Väkivalta ja kouluyhteisö
Väkivalta ja kouluyhteisö
Lohja Janiina Mieronkoski, RIKU
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Esityksen transkriptio:

Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja

Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyn poikkihallinnollinen virkamiestyöryhmä STM:n asettama lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisyn valtakunnallisen koordinoinnin toimeenpanemiseksi Toimikausi Tehtävänä mm.: koordinoida ja edistää ho:ssa olevien lähisuhde- ja perheväkivaltaan liittyvien tavoitteiden toimeenpanoa eri hallinnonaloilla sekä edistää hallinnonalojen yhteistyötä, nostaa esiin lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisytyössä eri hallinnonalojen toiminnassa perheiden, lasten ja nuorten sekä erilaisten haavoittuvien ryhmien tarpeet, toimia naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisen ohjelman ohjausryhmänä ja arvioida hallinnonaloillaan ohjelman toimeenpanoa, raportoida ohjelman edistymisestä sisäisen turvallisuuden ministeriryhmälle.

Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi STM:n julkaisuja 2010:5: Naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämisen ohjelma Hallituksen tasa-arvo-ohjelma (Vnp ) Naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen kokonaisvaltaisesti: väkivallan ehkäisy (prevention), uhrin suojeleminen ja tukitoimenpiteet (protection) sekä rikoksentekijän saattaminen vastuuseen teoistaan (prosecution) Tavoitteena mm: kehitetään keinoja tunnistaa ja puuttua haavoittuvassa asemassa olevien kokemaan väkivaltaan, lisätään viranomaisten ja ammattilaisten tietoa ja osaamista naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisystä ja uhrin auttamisesta

Haavoittuvassa asemassa olevat naiset Etnisiin ja kulttuurisiin vähemmistöihin kuuluvien naisten väkivaltakokemukset Maahanmuuttajanaisten kokema väkivalta on monimuotoista Parisuhteissa tapahtuva väkivalta Kunniaan liittyvä väkivalta Pakkoavioliitot Moniavioisuus Tyttöjen ja naisten ympärileikkaus

NKVV:n ohjelman toimenpiteitä Kotoutumislainsäädännön uudistamisessa huomioidaan kaikkien maahanmuuttajien oikeus perustietoon Suomen lainsäädännöstä, maahanmuuttajien oikeuksista ja velvollisuuksista yhteiskunnassa ja työelämässä, palvelujärjestelmästä sekä muista yhteiskunnan perusasioista. Kehitetään vertaisryhmätoimintaa sekä naisille että miehille kohdentamalla rahoitusta hankkeisiin, joilla tuetaan sekä uusien että perinteisten etnisten vähemmistöjen ja maahanmuuttajien omia järjestöjä antamaan tietoutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja palveluista Suomessa.

NKVV:n ohjelman toimenpiteitä (jatk.) Koulutetaan etnisten vähemmistöjen ja maahanmuuttajien kanssa työskenteleviä tunnistamaan väkivaltaa ja siihen puuttumista. Kehitetään ja vakiinnutetaan matalan kynnyksen neuvontaa ja palveluihin ohjausta maahanmuuttajille naisiin kohdistuvan väkivallan kysymykset huomioiden. Ohjeistetaan kotouttamistyötä tekeviä ohjaamaan lähisuhteissa väkivaltaisesti käyttäytyviä maahanmuuttajamiehiä väkivallan katkaisuohjelmiin.

Väkivaltaa ennalta ehkäisevä työ Kotouttaminen: perustieto ohjaus, neuvonta kotoutumiskoulutus elämänhallinnan tukeminen Kotoutumisprosessi: esim. eritahtinen kotoutuminen Kulttuuriset lähtökohdat: esim. hierarkkinen ja patriarkaalinen sosiaalinen rakenne Vertaistukea ja -ryhmiä

Kunniaan liittyvä väkivallan ehkäisy Kunniaväkivaltaan ja avioliittoon pakottamiseen liittyvän ilmiön tunnistaminen, osaamisen lisääminen, ennaltaehkäisy MLL:n Uudenmaan piirin Amoral-hanke Ihmisoikeusliiton Kitke! –hanke vuodesta 2010 haitallisten perinteiden (kunniaan liittyvät konfliktitilanteet ja kunniaväkivalta) aiheuttamien ihmisoikeusloukkausten ennaltaehkäisy Tietojen ja hyvien käytäntöjen kerääminen, neuvonta, konsultointi, koulutus, seminaarit Tietoa ja koulutusmateriaalia mm. MLL:n Uudenmaan piirin ja Ihmisoikeusliiton sivuilla

Tyttöjen ja naisten ympärileikkauksen ehkäisy KokoNainen –projekti (Ihmisoikeusliitto ry) vuodesta 2002 Tyttöjen ja naisten ympärileikkaus Suomessa – Asiantuntijaryhmän suositukset sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle (Ihmisoikeusliitto ry) Tietoa ja koulutusmateriaalia Ihmisoikeusliiton sivuilla Tyttöjen ja naisten ympärileikkauksen ehkäisyn toimintaohjelma valmistumassa keväällä 2012

Lyömätön linja Espoossa vuodesta 1993 Ensi- ja turvakotien liiton Jussi-työ vuodesta 1994 Miehen Linja: valtakunnallinen maahanmuuttajamiesten väkivallan ehkäisyyn ja katkaisuun erikoistunut ohjelma ennaltaehkäisy ja kotouttaminen kehitettyjen toimintamallien levittäminen Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistyksissä: erityisosaamista maahanmuuttajien kanssa tehtävään työhön Väkivallan katkaisuohjelmia

Kiitos! Puh