Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 13.01.2011.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 13.01.2011."— Esityksen transkriptio:

1 Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 13.01.2011 KOULUTUKSEN JA TYÖN VUOROTTELU

2 Laajennetun työssäoppimisen painopisteet Koulutuskeskus Salpauksessa sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka a) Edistää opiskelun etenemistä ja vähentää keskeyttämisiä erityisesti sellaisten opiskelijoiden osalta, joilla on erilaisia vaikeuksia opiskelussa, mutta ovat käytännön toimintoihin orientoituneita. b) Monipuolistaa oppimisen toimintamalleja koulutuksen ja työn vuorottelulla. c) Kehittää ja monipuolistaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen valmiuksia ja toimintamalleja edetä opinnoissa yksilöllisesti. Huomioiden opiskelijat jotka pyrkivät yhä haasteellisempiin työelämän tehtäviin sekä toisaalta kehittää erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden työssä oppimista ja ammattiosaamisen näyttömahdollisuuksia d) Edistää opettajien laajempaa osallistumista työpaikalla tapahtuvan opiskelun suunnitteluun, ohjaamiseen ja toteuttamiseen sekä osaamisen arviointiin työpaikkaohjaajien tukena f) Edistää uusien ammatillisten perustutkintojen perusteiden toimeenpanoa yksilöllisten, työvaltaisten oppimispolkujen rakentamisessa Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 13.1.2011

3 Sähkö ja elektroniikka Laajennetun työssäoppimisen suunnitelmia 1. Malleja opettajan, opiskelijan ja työpaikkaohjaajan laajennetun työssäoppimisen toteuttamissuunnitelmasta -Opettaja on selvittänyt ennakkoon yrityshenkilöiden kanssa minkälaisia työtehtäviä opiskelijoilla on valmiuksia tehdä ja minkälaisia työtehtäviä yrityksessä olisi mahdollisesti tulossa. 2. Opiskelusuunnitelman etenemisen malleja työssäoppimisen vuorottelusta - Päätavoite on, että opiskelijat pääsevät tekemään "oikeita töitä” ja oppivat työtä tekemällä 3. Uudenlaisia toimintamalleja työssäoppimisen toteutuksista -Ideana on, että yrityksistä otetaan yhteyttä kun ennalta sovittuun työtehtäväraameihin tulevia työtehtäviä on siellä opiskelijoille tarjota. 4. Malleja opiskelusuunnitelman sisällön osioittamisesta työssäoppimispaikoille ja oppilaitokselle -Toimintamalli kun työpaikan työtehtävät ovat usein vain muutaman päivän mittaisia. Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 13.01.2011

4 Sähkö ja elektroniikka Laajennetun työssäoppimisen suunnitelmia ja tuotoksia 1. Opiskelijaryhmät toisen vuoden opiskelijoita kahdesta rinnakkaisluokasta -työssäoppijoiden kokonaismäärä vaihtelee (max. 6 + 8 opiskelijaa) -tässä laajennettussa työssäoppimistoiminnassa opiskelijoilla oltava valmiudet ”oikeiden töiden” tekemiseen -osa opiskelijoista saa suoritettua tutkinnon etuajassa -opettajalla jää koululla enemmän aikaa opiskelijaa kohden kun on pienempi ryhmä 2. Työssäoppimisen määrä eri opiskeljoilla määräytyy työkohdeittain -yhdestä päivästä koko viikkoon. Suunnitelma tarkistetaan viikottain opiskelijalähtöisesti -opiskelijat joutuvat tulemaan kouluun aina ATTO aineiden ajaksi 3. Kokeilumalli edellyttää enemmän yritysyhteystyötä ja suunnitelmien päivittämistä -ryhmien yhdistäminen voisi tulevaisuudessa mahdollistaa oppilaitoksessa lisäaikaa laajennetun työssäoppimisen kokonaisuuden ohjaukseen -tiivis yritysyhteistyö mahdollistaa tulevaisuudessa yhä joustavampien ja monipuolisempien käytäntöjen toteuttamisen Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 13.01.2011 Käytännön toimintaa:

5 Sähkö ja elektroniikka Laajennetun työssäoppimisen toteutuksia Esimerkkejäa työkohteista, opettajan, opiskelijan ja työpaikkaohjaajan laajennetun työssäoppimisen toteuttamissuunnitelmasta: ”- Solmu-sähkö (ma ti ke) rivitalo Renkomäki, oikeita töitä - Myllypohjan koulu (ma ti ke) koulun audiovisuaalisten laitteiden asennus sekä ITC-valmiudet - Omakotitalo " Tuhkamäki ”, yläkerran sähköistys, Ma aloitus ja jatkuu maanantaisin - Maanantaina Paulakoti saneeraus, Jalkarantaan 4 opiskelijaa - … ” Huomioita, kokemuksia: - opettaja, opiskelijat ja työpaikkaohjaajat ottaneet innostuneesti kokeiluhaasteen vastaan - yhdessä opiskelijaryhmässä mukana työpainotteisen ohjelman mukaan etenevä sekä nopeammin valmistuvia opiskelijoita (huom. molemminpuolinen vertaistuki ) - haasteena toiminnan dokumentointi, palaute (sos. media mahdollisuudet oppimispäiväkirja-käytännöt) - käytännön järjestelyn toteuttaminen vaatii lisätyötä - työpaikalla tehdään useita ammattiosaamisen näytön sisältöön kuuluvia töitä, jotka myös arvioidaan Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 13.01.2011 Käytännön toimintaa:


Lataa ppt "Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo 13.01.2011."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google