Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kalan myyntiajat – suositus kaupalle jäävistä päiväyksistä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kalan myyntiajat – suositus kaupalle jäävistä päiväyksistä"— Esityksen transkriptio:

1 Kalan myyntiajat – suositus kaupalle jäävistä päiväyksistä
Nina Juvankoski Heimon Kala Oy, Vettel Oü

2 Toimintaympäristön muutos
Logistiikan keskittyminen - Jakeluyrityksistä osaksi elintarviketeollisuutta Terminaalitoiminta, kylmäketjut, pidentyneet toimitusketjut Kauppojen aukioloajat pidentyneet, sunnuntait arkipäiviä kaupan ajattelussa Sisäinen laskenta kehittynyt – tehokkuusvaatimukset Myyntierävaatimukset + päiväysvaatimukset!!

3 Kuluttaja 2006 Käy kaupassa harvemmin, myös kotisäilytys pidentynyt
Tuotetuntemus muuttunut Luottaa ”sokeasti” pakkausmerkintöihin Tuotteiden kierto tuottajalta kuluttajalle hidastunut merkittävästi Hinta- ja laatutietoinen, tarkka ja vaativa +++ ON KIINNOSTUNUT KALASTA ELINTARVIKKEENA

4 Riskin hallinnan keinot
Lämpötilojen valvonta Säilytysaikojen valvonta Hygieniatason valvonta GMP - valvonta laitoksissa Henkilökunnan koulutus

5 Mitä pitää vielä tehdä toimintaketjussa
Yleinen hyväksyvä ja kehittävä ilmapiiri Eri kalalajien välisen vaihtelun tutkimus ja siitä tiedottaminen – hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa Vuodenaikojen vaikutus kalan laatuun Tosiasiat hyväksyttävä, pelisäännöt turvalliselle tuotantoketjulle laadittava koko alaa kattaviksi Kalastaja/kasvattaja saatava mukaan kehittämään laatua (ammattikalastus?)

6 Tavoitteena yhteistyö kaupan kanssa
Vastuullisen yhteisen keskustelun tarve Turvallisuudesta tinkiminen ei saa olla kilpailukeino Lyhyen aikavälin hyöty voi haitata kalan positiivista mielikuvaa, negatiiviset kokemukset saatava minimoitua jotta ala kehittyy Kuluttajan hyvinvointi ja vastuullinen toiminta kaupankin strategiassa tärkeää

7 Työryhmä suosituksen takana
Kalateollisuusyhdistyksen johtokunta 05/2005: Myyntiajat saatava alan yhteisen tekemisen piiriin riskien minimoimiseksi Mukaan kutsuttu kaikki merkittävät alan toimijat sekä Kalakauppiasliitto Tavoitteena hyväksyntä yhteiselle määritelmälle kaupalle jäävistä myyntipäivistä laskettuna pakkauspäivästä Neuvottelut kaupan järjestön kanssa (Päivittäistavarakaupan yhdistys PTY)

8 Suosituksen sisältö Viljelty lohi-, siika- ja kirjolohifilee 4 vrk
Marinoitu kl ja lohi sekä suikaleet vrk Kylmäsavustetut tuotteet vrk Graavisuolatut tuotteet vrk Tuore luonnonkala (MAP, SKP) vrk -hauki, ahven, kuha, siika, silakka, muikku Kok. lämminsavustettu kala vrk - silakka, muikku Lämminsavustettu kala vrk

9 Yhteinen neuvotteluvoima
Koko toimijakentän nähtävä hyödyt Kaupan asenne: vastuulliseen toimintaan ei kuulu ylipitkien päiväysten vaatiminen EIKÄ lupaaminen Biologiset ja entsymaattiset prosessit eivät hidastu neuvottelupöydässä, prosessi sama kuin v. 1976 Lopultakin kyseessä kuluttajan ja turvallisen toimitusketjun turvaaminen

10 KIITOS MIELENKIINNOSTA !!!!


Lataa ppt "Kalan myyntiajat – suositus kaupalle jäävistä päiväyksistä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google