Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä 6.4.2011 Outi Huusko.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä 6.4.2011 Outi Huusko."— Esityksen transkriptio:

1 Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä 6.4.2011 Outi Huusko

2 Via pähkinänkuoressa Valtakunnallinen työosuuskunta, perustettu 31.10.1999 Jäseniä 45, joista 32 (71 %) työskentelee päätyökseen osuuskunnan palveluksessa. Työntekijöitä 31.3.2011: 88 kk-palkkaista, lisäksi parikymmentä tuntityöntekijää + toimitusjohtaja Liikevaihto 2010 3,69 m€ Lisätietoja: www.via-ok.net

3 Viittomakielialan Osuuskunta Via Valtakunnallinen viittomakielen tulkkaus- ja opetuspalveluita tuottava yritys, jonka päätoimialueet ovat -Uusimaa, 5 tulkkitiimiä + keskustoimisto -Varsinais-Suomi, 2 tiimiä -Pirkanmaa, 3 tiimiä -Jyväskylä,2 tiimiä -Iisalmi,1 tiimi -Oulu, 2 tiimiä

4 Tulkkausalan kilpailutus Ensimmäinen kilpailutus Uudellamaalla 2005. Tulkkauspalvelut siirtyivät Kelaan 1.9. 2010 alkaen uuden tulkkauslain myötä. Kela kilpailutti palvelut kevään ja kesän 2010 aikana. Kilpailutuksessa palvelu pilkottiin kolmeen osaan: palveluiden välitys, ohjelmistoratkaisut ja palvelutuotanto. Viittomakielen ja tukiviittomien opetus on edelleen kuntien vastuulla (eri lainsäädännöllinen peruste).

5 Osuuskunta kilpailutuksessa Sote-alalla osuuskuntamuodosta on ollut imago-hyötyä, sillä kuntien on ollut helpompi hyväksyä alalle yritys, jonka pääasiallisena tavoitteena ei ole voitto ja osingonjako. Osuuskunta koetaan eettisenä toimijana. Henkilöstön osaamiseen panostaminen ja itseltä vaatiminen avainasemassa -> työnantajamielikuva -> kova kilpailu osaajista.

6 Laadun määrittely kaiken pohjana Jos ja kun sote-palveluita edelleen kilpailutetaan, niin laatukriteerit on pakko saada kuntoon -> vaikuttamistyö ->kilpailutuslainsäädäntö tuntee myös pehmeitä keinoja palveluiden kilpailuttamisessa Ostajaosaaminen avainasemassa! Yhteistyö asiakasjärjestöjen kanssa -> YKn vammaisten ihmisten ihmisoikeussopimuksen velvoitteet.

7 Laadusta ei voi tinkiä Laatuun panostaminen kilpailutetulla alalla vaatii omissa periaatepäätöksissä pysymistä, sillä laadun arviointikriteerit ovat meidän alalla kehittymättömät, eivätkä palkitse. Oman kehittämisen lisäksi tärkeää koko alan kehittäminen ja toimintaympäristöön vaikuttaminen omia kilpailuvaltteja menettämättä. JATKUVUUS tuottamisessa siitäkin huolimatta, että jatkosta ei ole varmuutta, eikä koulutus- ja laatupanostusten tuottoa tiedä.

8 Laadusta ei voi tinkiä On annettu iso palvelulupaus asiakkaille (Kela, käyttäjät) ja vielä isompi lupaus jäsenistölle ja työntekijöille. Osuuskunta yritysmuotona tukee laatuun keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä palveluiden tuottamisessa, sillä omistajat eivät hae toiminnalla pikavoittoja. Oppiminen, osaamispääoman karttuminen ja yhteinen kehittyminen ovat yritystoiminnan tuloksina vähintäänkin yhtä arvokkaita, kuin eurot.


Lataa ppt "Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä 6.4.2011 Outi Huusko."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google