Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS"— Esityksen transkriptio:

1 METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS
Joensuun yksikön henkilöstön edustajan puheenvuoro Markku Tiainen YT- edustaja, ts- valtuutettu /

2 METLA- talo Nurmeksen toimipiste
UUUDET SENAATTI- KIINTEISTÖN VUOKRATILAT Muunneltavat, monikäyttöiset työtilat, missä käyttäjän tilatarpeet on huomioitu suunnittelussa ja rakentamisessa. Toimisto ja neuvottelutilat Laboratoriotilat: Analyysilaboratorio ja puulaboratorio. Juuristolaboratorio Joensuun Yliopiston Borealis-talossa / yhteiskäyttö yliopiston kanssa. autotallit ja varastot arkkitehtoninen aulatila, jossa vastaanotto- ja ravintolatila Nurmeksen toimipiste Ylä- Karjalan työvoimatoimiston työllisyysrahoituksella palkatun henkilöstön työpaikka vuonna 2008, 37 henkilötyökuukautta. Palkkaukseen ja työnjärjestämiseen saatiin METLAn käyttöön euroa.

3 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu Henkilöstö: Vakituiset, määräaikaiset, työllisyysvaroin palkatut ja ulkopuoliset tutkijat Johto Tutkijat Hallinto- ja asiaintuntijat Tekninen henkilöstö Atk- henkilöstö Toimistohenkilöstö Laboratoriohenkilöstö Tutkimusta avustava henkilöstö Huoltohenkilöstö Ulkopuoliset tutkijat Henkilöstö yhteensä

4 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008
Metsäntutkimuslaitos on ollut vakaa ja hyvä työnantaja, mutta tuottavuusohjelman käytäntöön vienti ja johtokunnan esitys toimintaedellytysten parantamiseksi (?) herättävät kysymyksiä seuraavista asioista: Laboratoriotoimintojen järjestäminen 2. Punkaharjun yksikön lakkautusuhka Itä- Suomen alueyksikön osana Tehtävien siirto palvelukeskuksiin 4. Johtaminen ja esimiestyö 5. Virkojen ja toimien täyttämättä jättäminen 6. Henkilöstön eläkeratkaisut 7. Henkilöstöstrategia 8. Tehtävien ulkoistaminen

5 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008
1. Laboratoriotoimintojen järjestäminen kyselyjä ja selvityksiä Joensuun yksikön laboratorion toiminnasta ja laitekannasta on tehty viimeaikoina useita, mutta selkeitä linjauksia Metlan tai Joensuun yksikön laboratoriotoiminnan tulevaisuudesta ei ole tiedossa.

6 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008
2. Punkaharjun yksikön lakkautusuhka Itä- Suomen alueyksikön osana Joensuun yksikön henkilöstö kunnioittaa sekä antaa tukensa Punkaharjun yksikön henkilöstön tavoitteille.

7 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008
Tehtävien siirto palvelukeskuksiin Tehtävien siirtoa palvelukeskuksiin ei tule tehdä, mikäli niistä ei saada METLAn ydintoimintoja tukevaa parannusta tai huomattavaa taloudellista etua. Jos tehtäviä siirtyy pois METLAsta, työpaikkansa menettävien sijoittuminen työelämään tulee varmistaa.

8 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008
4. Johtaminen ja esimiestyö Pelkät puheet johdon ja esimiesten koulutuksesta eivät riitä. Tarvitaan johdon, henkilöstön ja esimiesten avointa sekä aktiivista vuorovaikutusta tulostavoitteiden saavuttamiseksi hanketasolta alkaen.

9 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008
Virkojen ja toimien täyttämättä jättäminen Jäljelle jäävän henkilöstön kuormitus kasvaa. Palkkausjärjestelmä ei toimi siirtymäaikoina. Töitä jää tekemättä eikä päästä tavoitteisiin.

10 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008
6. Henkilöstön eläkeratkaisut Henkilöstön tulee saada tehdä omat eläkepäätöksensä riippumatta tuottavuusohjelmasta tai tehtävistä toimintayksikössä. Poistuvien henkilötyövuosien laskennassa tulee ottaa huomioon valtiokonttorin joustavat eläkkeelle siirtymisen vaihtoehdot. Osa-aika eläköityminen ei saa lisätä jäljellejäävien kuormitusta, jos tilalle ei palkata tuuraajia.

11 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008
7. Henkilöstöstrategia Metsäntutkimuslaitoksen henkilöstöstrategiaa tulee noudattaa myös tuottavuusohjelman ja alueyksikköuudistuksen myllerryksessä.

12 Metsäntutkimuslaitos, Joensuu yksikkö Henkilöstön terveisiä 13.5.2008
8. Tehtävien ulkoistaminen Joensuun yksikössä ei ole sellaisia tehtäviä eikä ylimääräistä resurssia, jolla tehtäviä voitaisiin ulkoistaa. Ulkoistamisuhan alta hakeutuu osaavaa avainhenkilöstöä pois Metlasta. Tutkimuksen oikeellisuus, luotettavuus, laatujärjestelmät ja sertifikaatit ovat kallista kauppatavaraa, jos niitä joudutaan ostamaan. Tehtävien ulkoistamisen jälkeen jäljelle jäävä muu henkilöstö joutuu tekemään osan ulkoistetuista töistä (esim. puhelinvaihde, grafiikka, taloushallinto, mikrotuki). Jokaisessa yksikössä tarvitaan tutkijoiden lisäksi riittävä määrä muuta henkilöstöä käytännön tutkimustyön onnistumisessa.


Lataa ppt "METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN ALUEYKSIKKÖUUDISTUKSEN KUULEMISTILAISUUS"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google