Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen"— Esityksen transkriptio:

1 Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
Kauppakamarien vaikuttamistavoitteet

2 Kokonaan uusi kunta Kunnat olivat aikoinaan tärkeä osa lähidemokratiaa ja kuntalaisten identiteettiä. Kunnista tuli kuitenkin hallinnollisia koneistoja. Tulevaisuuden kunnassa on kevyt ja tehokas hallinto: palvelut ostetaan markkinoilta aina kun on mahdollista. Elinvoimainen kunta tarjoaa hyvät edellytykset yrityksille toimia ja hyvän paikan ihmisille asua.

3 Kuntavaalien tärkeimmät teemat
Koulutus Talous Byrokratia Liikenne

4 1. Kuntien talous kuntoon
Kuntien velkaantumiskierre on katkaistava. Kokonaisveroaste on käännettävä laskuun: kunnallisveroa ei saa kiristää. Muut kustannukset, kuten henkilöstökustannukset ja kunnallisten liikelaitosten ja yhtiöiden (esim. vesi, energia ja jäte) maksut on pidettävä kurissa. Kuntien hankintaosaamista on vahvistettava. Hyvä ja läpinäkyvä hallinto kuntayhtiöihin.

5 2. Byrokratia pois Kuntien kustannukset ja hallinnollinen byrokratia vastaamaan jäljelle jäävien tehtävien määrää. Ylettömän yksityiskohtaisia kaava- ja rakentamismääräyksiä on purettava. Lupaprosessien käsittelyä on nopeutettava ja yhdenmukaistettava. Luvat on saatava yhdeltä luukulta. Esim. Lupapiste.fi. Tonttimaata on kaavoitettava riittävästi.

6 3. Liikenne sujumaan Kilpailukykyvaikutus arvioitava kaikissa investoinneissa. Infran kunto ja kapasiteetti on varmistettava. Arvoa ihmisten ajalle: liikenne työssäkäyntialueilla sujumaan

7 4. Koulutus vastaamaan työmarkkinoiden tarpeita
Osaamistarpeiden ennakoinnissa on lisättävä alueen yritysten mahdollisuutta vaikuttaa koulutuksen suuntaamiseen ja sisältöihin. Osaavan työvoiman saanti varmistettava: kuntien houkuteltava myös kansainvälisiä osaajia. Ammatillisen koulutuksen reformi on tervetullut: yritysten resurssit työpaikoilla tapahtuvassa oppimisessa turvattava. Kauppakamarien infrakriteerit auki muistiinpanoihin Markkinaehtoiset liiketoimintamallit, esim. joukkoliikenteen järjestämisessä Liikenneväylien digitalisaatio, 4g- verkko (jopa 5g-verkko?), toimivuus oltava 100 %, riittävän laadukkaat verkot käyttäjille, esim. rekat saa kaiken datan talteen Alueellista yhteistyötä liikennejärjestelmän ja joukkoliikennepalveluiden suunnittelussa. Tavoitteena eri kulkuvälineistä koostuva ja yhdessä toimiva järjestelmä. Älyliikenteen merkitys joukkoliikenteessä työssäkäyntialueella esim. aikataulut pysäkeillä Kuntien liikenneväylien kunnossapitoon säästöjä kilpailutuksella

8 Kuntien elinvoima syntyy myös näistä
Liikunta- ja kulttuuripalvelut Asuntopolitiikka Päivähoito ja perusopetus

9 Uusi elinvoimainen kunta
Yritysmyönteisen toimintaympäristön edistäminen on parasta elinkeinopolitiikkaa. Kuntien talous kuntoon, kaavoitus ja liikenne sujumaan sekä koulutus vastaamaan työmarkkinoiden tarpeita. Yritykset ovat elinvoimaisen kunnan kantava voima. Yritykset luovat työpaikkoja, tuottavat palveluita sekä maksavat veroja kunnille.


Lataa ppt "Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google