Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koti ja perhe voimavarana Hurtig 2015-2016. Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koti ja perhe voimavarana Hurtig 2015-2016. Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja."— Esityksen transkriptio:

1 Koti ja perhe voimavarana Hurtig 2015-2016

2 Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja 4. Elämän opettaja 5. Ihmissuhdeosaaja Mutku mä haluun Millainen kasvattaja -testi

3

4 Erilaisia perheitä Tarkastele sivun 134 diagrammia Miten perhemuodot ovat vuosien saatossa muuttuneet? Mikä kehitykseen on vaikuttanut?

5 Perheen säännöt Sääntöjä on monenlaisia. Sännöt on hyvä laatia yhdessä. Aikuisten tehtävä on olla aktiivinen sääntöjen laatimisessa. Lasten tehtävä on noudattaa yhdessä sovittuja sääntöjä.

6 Esimerkki tupakointia ja alkoholinkäyttöä koskevista säännöistä Ei koskaan tupakointia, ei edes kokeiluja. Ei koskaan nuuskakokeiluja eikä nuuskan käyttöä. Ei alkoholia lukuun ottamatta maistiaisia kotona tai juhlissa aikuisten seurassa. Ei alkoholia ennen 18. ikävuotta. Ei mennä koskaan sellaisen auton kyytiin, jonka kuski on juonut alkoholia. Ei jäädä sellaisiin juhliin, joissa muut nuoret juovat alkoholia tai tupakoivat. Perheen vanhemmat lapset eivät saa tarjota alkoholia tai tupakkaa nuoremmille sisaruksille.

7 Kotiintuloajat Kotiintuloajat tuottavat usein ongelmia, koska aikuisten ja lasten mielipiteet menevät niissä ristiin. Onko olemassa keinoja, joilla voidaan tehostaa yhteisen linjan löytymistä eli miten voidaan sopia yhdessä kotiintuloajoista niin, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä?

8 Vanhempien ero Erot ovat yleistyneet. Eroprosessit vaihtelevat. Lasten on hyvä olla tietoisia eroprosessista. Vanhempien kiintymys lapseen ei eroprosessissa häviä. ”Aika parantaa haavat” on hyvä sananlasku ja se auttaa.

9 Vanhempien ero Vanhempien ero on aina jonkinlainen stressitekijä lapselle. Suurin osa eronneiden lapsista sopeutuu kuitenkin hyvin. Eron neljä keskeisintä tekijää ovat : 1) toisen vanhemman poissaolo lapsen jokapäiväisestä elämästä 2) vaikeutunut lapsi-vanhempi -suhde 3) taloudellisen tilanteen heikentyminen 4) vanhempien keskinäinen riitaisuus. Kun ristiriitoja kyetään selvittämään, seuraukset ovat myönteisiä: avoin kommunikaatio, tunne että omille tavoitteille on tilaa suhteessa, roolien ja rajojen selkeä määrittely. Jos ristiriitojen kohtaaminen ei onnistu, suhde rikkoutuu ja lasten kasvu ja hyvinvointi häiriintyvät.

10 Miten isovanhempia voi muistaa? Mieti tapoja, joilla voit muistaa/ilahduttaa isovanhempiasi. Jos sinulla on isovanhemmat/isovanhempi, milloin aiot muistaa heitä/häntä?

11 Kotitehtävät Lue kappale ” Koti ja perhe voimavarana”. Tee kappaleen lopusta löytyvät tehtävät 1-5 vihkoosi.


Lataa ppt "Koti ja perhe voimavarana Hurtig 2015-2016. Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google