Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Seurustelun pelisäännöt Hurtig 2015-2016. Ihanne tyttö- tai poikaystävä 1. Kuvaile ihanne tyttö-/poikaystävää. 2. Millaisia ominaisuuksia hänellä pitäisi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Seurustelun pelisäännöt Hurtig 2015-2016. Ihanne tyttö- tai poikaystävä 1. Kuvaile ihanne tyttö-/poikaystävää. 2. Millaisia ominaisuuksia hänellä pitäisi."— Esityksen transkriptio:

1 Seurustelun pelisäännöt Hurtig 2015-2016

2 Ihanne tyttö- tai poikaystävä 1. Kuvaile ihanne tyttö-/poikaystävää. 2. Millaisia ominaisuuksia hänellä pitäisi olla? –– Mainitse ainakin viisi ominaisuutta. Mikä on tämän päivän miehen malli? Miten voi saada itselleen tyttö- tai poikaystävän? Miten voi saada itselleen tyttö- tai poikaystävän?

3 Seurustelun pelisäännöt! Laatikaa säännöt, joita jokaisen tulisi noudattaa seurustellessaan. Huomioikaa säännöissä: Seurustelun aloitus Itse seurustelu Seurustelun eteneminen pidemmälle Seurustelun lopetus Kaverit Kiinnittäkää erityistä huomiota molempien osapuolien tunteisiin.

4

5 Kotitehtävät Lue kappale ”Seurustelun pelisäännöt” ja tee kappaleen lopusta sivulta 159 löytyvät tehtävät 1-5.

6 Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on hyvä seurustelusuhde? 5. Miksi seurustelun kannattaisi edetä seurustelunpolun kuvaamalla tavalla?

7 PARISUHTEEN VAIHEET 1) Ihastumisvaihe  Tarve kuulua yhteen  Toisesta nähdään vain hyvät puolet  Toiseen heijastetaan oman ihannekumppanin ominaisuuksia  Huuma  Huuman haihtuminen ei ole merkki väärästä valinnasta vaan on osa seuraavaan vaiheeseen siirtymistä LÄHEISYYS INTOHIMO SITOUTUMINEN PITÄMINEN LÄHEISYYS INTOHIMO SITOUTUMINEN IHASTUMINEN LÄHEISYYS INTOHIMO SITOUTUMINEN KIINTYMYS LÄHEISYYS INTOHIMO SITOUTUMINEN PALVONTA LÄHEISYYS INTOHIMO SITOUTUMINEN HUUMA LÄHEISYYS INTOHIMO SITOUTUMINEN PARISUHDE??

8 PARISUHTEEN VAIHEET 2)itsenäistymisvaihe  Rajojen koettelu, perusteluja yhdessä ja erikseen olemiselle  Valtataistelu, omat harrastukset, omat kaverit  Kumppanissa nähdään huonojakin puolia, herätään todellisuuteen  Huomataan myös itsestään uusia puolia  Onnistutaanko yhdistämään kaksi erilaista persoonaa toimivaksi parisuhteeksi?  Riitojen taustalla voi olla  Pystynkö toteuttamaan unelmani tässä suhteessa  Onko meidän arvot tarpeeksi samanlaiset  Aina ei ihminen tiedä mitä itsekkään haluaa  Kriittinen vaihe suhteen jatkumisen kannalta  Rakentava riitely, asioiden ratkaisutaidot

9 PARISUHTEEN VAIHEET 3)Rakastamisvaihe  Ensin tulee hyväksyä itsensä, että voi rakastaa toista  Psyykkinen läheisyys  Toinen on paras ystävä  Intohimo  = fyysistä rakastamista  Toisen tarpeiden huomioon ottaminen  Toista kunnioitetaan ja hänen unelmiaan tuetaan  Hyväksytään toinen omana itsenään, eikä yritetä muokata omien haaveiden mukaiseksi

10 Onko seurustelusuhde hyvä? Jakakaa kortit ryhmänne kesken. Lukekaa vuorollanne kortin kuvaus ja asettakaa kortti HYVÄ SUHDE tai HUONO SUHDE pinkkaan. Perustelkaa tarvittaessa mielipiteenne.

11 Millainen on hyvä parisuhde? rehellinen ja avoin rehellinen ja avoin ◦ kerro avoimesti tarpeistasi, tunteistasi ja haluistasi kumppanillesi ◦ Jokainen osaa puhua, mutta kuinka moni osaa keskustella ja kuunnella? ymmärtävä, kärsivällinen ja hyväksyvä ymmärtävä, kärsivällinen ja hyväksyvä ◦ toista ihmistä ei voi muuttaa, hyväksy ja ymmärrä kumppaniasi sellaisena kuin hän on. ◦ Voitko hyväksyä sen, että toisessa ihmisessä on sinua ärsyttäviä piirteitä? Onko sinussa itsessäsi jotain ärsyttävää? luottavainen ja kunnioittava luottavainen ja kunnioittava ◦ kunnioita kumppanisi mielipiteitä ja luota häneen. ◦ Mistä tiedät, että kumppanisi ei petä sinua? välittävä ja rakastava välittävä ja rakastava ◦ muista rakastaa kumppaniasi ja myös itseäsi. ◦ Kerro ja näytä rakkautesi ◦ Osaatko tulkita kumppanisi tunnetiloja oikein?? Mikä on rakkautta, mikä on vihaa?

12 Hyvässä suhteessa saa olla oma itsensä ja tuntea riittävänsä ja kelpaavansa juuri sellaisenaan! Robin: Erilaiset

13 EROAMINEN Suurin osa kaikista parisuhteista päättyy eroon Suurin osa kaikista parisuhteista päättyy eroon  Merkittävä henkilökohtainen erimielisyys, jota ei voi ratkaista  Persoonan ominaisuus, jota ei voi sietää, eikä sitä voi muuttaa  Hyväksytyksi tulemisen puute  Pettäminen MILLOIN ERIMIELISYYS ON NIIN SUURI; ETTÄ SUHDETTA EI VOI JATKAA? Kannattaako tunteetonta seurustelua jatkaa?? Kannattaako tunteetonta seurustelua jatkaa?? Myös ikävimpiä tunteita pitää kuunnella Myös ikävimpiä tunteita pitää kuunnella  Onko kumppani minulle tärkeä?  Kunnioitammeko toisiamme?  Olemmeko läheisiä?  Kykenemmekö ratkaisemaan ongelmamme?  Kestämmekö yhdessä ne asiat, joita ei voi muuttaa?  Onko meillä yhteisiä haaveita, suunnitelmia ja tavoitteita? Olenko valmis ja halukas tekemään töitä parisuhteeni eteen ja onko toinenkin osapuoli siihen valmis ja halukas? Olenko valmis ja halukas tekemään töitä parisuhteeni eteen ja onko toinenkin osapuoli siihen valmis ja halukas? Tarvitseeko hakea syyllistä? Tarvitseeko hakea syyllistä?

14 Kotitehtävät Lue Vire-kirjan seuraava kappale ”Oikea hetki seksiin” s. 160-164. Lue jokin kappaleessa oleva tarina ensimmäisestä yhdynnästä ja vastaa kysymyksiin. 1. Millaisessa tilanteessa henkilö menetti neitsyytensä? 2. Kuinka suunniteltu tilanne oli? 3. Kuinka onnistunut kokemus se oli? Perustele. 4. Käytettiinkö tilanteessa ehkäisyä?

15 Pelataan tunnebaana-peliä Asetetaan pelinappulat pelilaudan alkuun. Suurimman nopan silmäluvun heittänyt aloittaa. Pelaajan siirryttyä laudalla kysymysruutuun, hänelle esitetään väriä vastaava kysymys. Jos pelaaja tulee ruutuun, jossa on tikapuut, hän siirtyy nuolen suuntaiseen ruutuun ja vastaa värin mukaiseen kysymykseen. Pelin voittaa se, joka pääsee ensimmäisenä maaliin.


Lataa ppt "Seurustelun pelisäännöt Hurtig 2015-2016. Ihanne tyttö- tai poikaystävä 1. Kuvaile ihanne tyttö-/poikaystävää. 2. Millaisia ominaisuuksia hänellä pitäisi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google