Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kohti uutta Etelä-Savoa – Muutosvalmennuksen suunnitteluhanke 1. 9

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kohti uutta Etelä-Savoa – Muutosvalmennuksen suunnitteluhanke 1. 9"— Esityksen transkriptio:

1 Kohti uutta Etelä-Savoa – Muutosvalmennuksen suunnitteluhanke 1. 9

2 Perustietoja hankkeesta
Kyseessä on ESR (Euroopan sosiaalirahasto) rahoitteinen hanke Suunnitteluhanke toteutetaan ajalla Hankkeen toteuttaja on Etelä-Savon maakuntaliitto Essote, Sosteri, Vaalijala, Pela, Te, Ely, Pieksämäen kaupunki ovat yhteistyökumppaneita Suunnitteluhanketta varten on kasattu suunnittelutyöryhmää, jossa on edustajia jokaisesta luovuttavasta organisaatiosta, ammattijärjestöistä sekä oppilaitosedustus (XAMK) Henkilöstötyöryhmä toimii hankkeen ohjausryhmänä

3 Hankkeen tarve ja tavoite
Organisaatioiden yhdistäminen on henkilöstöjohtamisen haastavampia tilanteita, koska organisaatioissa on erilaisia toimintakulttuureja ja osaamista. Muutoksessa väistämättä uudistetaan tehtäviä, työntekijöiden työskentelypisteisiin ja yksiköihin voi tulla muutoksia, kollegat ja esimiehet voivat vaihtua. Uudistusten onnistunut läpivienti edellyttää inhimillistä johtamisotetta, henkilöstön mukanaoloa ja hyvää muutosjohtamista. Hankkeella haetaan ratkaisua siihen, että saadaan rakennettua sellainen muutosvalmennuksen sisältö, jolla pystytään tukemaan henkilöstön työhyvinvointia näin massiivisen muutoksen kaikissa vaiheissa. Hyvällä muutosvalmennuksen suunnittelulla pyritään samaan valmennuksen sisältö mahdollisimman kattavaksi ja monipuolisesti hyödynnettäväksi eri kanavia käyttäen. Muutosvalmennuksella pyritään näin tavoittamaan koko henkilöstö. Hankkeen tavoitteena on tuottaa sote- ja maakuntauudistukseen liittyen tulevan muutosvalmennuksen sisällölliset raamit, aikataulusuunnitelma, kohderyhmäsuunnitelma sekä etsiä mahdollisia yhteistyötahoja muutosvalmennuksen toteuttamiseen Etelä-Savon maakunnan koko henkilöstölle. Tavoitteena on siis laatia hankesuunnitelma muutosvalmennusta varten. Valmistelun osana toteutetaan muutosvalmennusta pilottiryhmälle. Lisäksi sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluhenkilöstölle järjestetään sparrausta / konsultointia. Lisäksi järjestetään seminaaritilaisuus organisaatiokulttuureihin ja muutosjohtamiseen liittyen. Hankkeen kohderyhmät ovat henkilöstöstä koostuvat pilotointiryhmät ja uudistuksen valmistelusta vastaava henkilöstö.

4 Toteutus ja tulokset Hankkeessa laaditaan suunnitelma vuosina toteutettavaa muutosvalmennusta varten. Suunnitelmassa pyritään löytämään vastaukset seuraaviin teemoihin: - millaisista teemoista / sisällöistä valmennus koostuu - mitkä ovat valmennuksen eri kohderyhmät (johto, esimiehet, koko muu henkilöstö) - kuinka eri kohderyhmille valmennus suunnataan; aikataulu, laajuus, käytetyt kanavat jne. - kuinka monessa vaiheessa valmennus toteutetaan eri kohderyhmille - kuinka valmennus saadaan toteutettua mahdollisimman monipuolisesti mm. digitalisaatiota hyödyntäen - ketkä ovat mahdolliset yhteistyökumppanit (esim. oppilaitokset, ammattijärjestöt, muut maakunnat) - ketkä ovat mahdollisia muutosvalmennuksen kouluttajia, yksi vai useampi toimia, palveluostojen tarve ja mahdollisuus - tulevan projektiryhmän kokoonpanon suunnitelma - ohjausryhmän kokoonpanon suunnitelma Hankkeessa on tarkoituksena käyttää myös ostopalveluna hankittua ulkopuolista konsulttiapua. Vahvan muutosvalmennus- ja organisaatiokulttuuri osaamisen/kokemuksen omaavan konsultoinnin avulla pyritään muutosvalmennuksesta luomaan sisällöllisesti ja toteutustavaltaan laadukas kokonaisuus, joka on ajanhengen mukainen.

5 Valmennus-ohjelman testaaminen Valmennus-ohjelman hienosäätö
Suunnitteluhankkeen eteneminen Suunnittelu suunnittelutyöryhmän kokoaminen ostopalvelujen tarjousten pyytäminen, pisteytykset ym. suunnittelutyöryhmän sparraus Ideointia Valmennussuunnitelman työstäminen Valmennus-ohjelman testaaminen Pilottiryhmien kokoaminen ( kaksi ryhmää henk. / ryhmä, toinen ryhmä kootaan esimiehistä ja toinen muun henkilöstön edustajista) Pilottiryhmien koulutus /valmennus Maakuntauudistus valmisteluhenkilöstön sparraukset Organisaatiokulttuuri / muutosjohtamisseminaari (= tavoittaa isomman joukon johtoa, esimiehiä ja muun henkilöstön edustajia) Palaute Kerätään palautetta pilottiryhmiltä, valmisteluhenkilöstöltä ja seminaarista Palautteet raportoidaan kirjallisesti Valmennus-ohjelman hienosäätö Muutosvalmennusohjelman sisältöä muokataan saatujen palautteiden perusteella Laaditaan muutosvalmennusta varten hankesuunnitelma + kirjallinen toimintasuunnitelma

6 Yhteenvetoa Uudistuksen onnistunut läpivienti edellyttää inhimillistä johtamisotetta, henkilöstön mukanaoloa ja hyvää muutosjohtamista. Tällä suunnitteluhankkeella pyritään laatimaan sellainen henkilöstön muutosvalmennusohjelma, jonka avulla voidaan parantaa henkilöstön muutosvalmiuksia ja tukea työhyvinvointia Muutosvalmennus on haluttu ottaa osaksi uudistuksen suunnittelua jo varhaisessa vaiheessa Lähdetään suunnittelemaan yhteistä muutosvalmennusohjelmaa koko uudella Etelä-Savon maakunnalle. Uuteen maakuntaan yhdistyy monenlaisia toimintakulttuureja ja osaamista. Yhteisen muutosvalmennuksen laatiminen on haasteellista ja sen suunnitteluun kannattaa käyttää riittävästi resursseja. Jokaista uuteen maakuntaan liittyvää organisaatiota ja ammattiliittoja on pyydetty nimeämään oma edustajansa suunnitteluryhmään. Hankkeen vetäjänä toimii henkilöstöasiantuntija Kati Nieminen p Tässä vaiheessa on tärkeää saada henkilöstölle tietoa siitä, että muutosvalmennusta suunnitellaan ja ideoidaan yhteistyössä eri henkilöstöryhmien kanssa. Omat toiveet valmennukselle voi välittää ideointiryhmän jäsenten kautta tai olemalla yhteydessä hankkeen vetäjään. Lisäksi hankkeesta tullaan mielellään kertomaan lisää organisaatioihin. Suunnitteluhankkeesta laaditaan myös viestintäsuunnitelma. Toimiva, vastavuoroinen viestintä on erittäin tärkeä osa hanketta. Uutiskirjeessä tullaan säännöllisesti kertomaan suunnittelutyöryhmän työskentelyn etenemisestä.


Lataa ppt "Kohti uutta Etelä-Savoa – Muutosvalmennuksen suunnitteluhanke 1. 9"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google