Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Solita..

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Solita.."— Esityksen transkriptio:

1 Solita.

2 Omahoitopolut – konseptin kirkastus
Tero Saarenpää Johtava Konsultti //

3 Agenda Omahoitopolut tiivistetysti Html-proton läpikäynti Huomioita
Muita asioita

4 Omahoitopolut Omahoitopolut tarjoavat kansalaiselle luotettavan ja laadukkaan SoTe-tiedon yhdistettynä niin sanottuihin itsearviointimenetelmiin. Tärkein tavoite: kansalaiset voivat ottaa paremmin vastuuta omasta terveydestään, ja että he aktivoituvat ennalta ehkäisevään toimintaan. Ensisijainen kohderyhmä: Kansalaiset, joiden ongelmien ennaltaehkäisystä saavutetaan suurimmat vaikutukset. Itsearviointimenetelmä (testi) on omahoitopolun keskiössä. Testin pohjalta kansalaiselle tarjotaan räätälöityjä tietoja ja työkaluja oman terveystilanteen kohentamiseen, sekä tarvittaessa ohjausta paikallisiin palveluihin – omahoitopoluilla on selkeä ohjausvaikutus.

5

6 Html-proto Keskeisten asioiden ja toiminnallisuuksien läpikäynti.

7 Huomioita Keskeisiä huomioita toteutusta ajatellen.

8 Keskeisiä huomioita Omahoitopolkuja kehitetään kahdessa eri vaiheessa (tässä projektissa keskitytään 1. vaiheeseen). Määrittelydokumentti ei ota kantaa toisen vaiheen toteutukseen tai asioihin, mutta ensimmäisen vaiheen toteutuksen tulee olla sellainen, että se ei poissulje millään tavalla toisen toteutusvaiheen kehitystä. Omahoitopolkujen toisessa vaiheessa ne tullaan siirtämään lähtökohtaisesti toiseen palveluun (esimerkiksi Omakanta tai Suomi.fi -palvelu). Tuleva siirto tulee huomioida jo omahoitopolkujen ensimmäisen vaiheen toteutuksessa, jotta omahoitopolkujen toisen vaiheen siirto ja toteutus on mahdollisimman kustannustehokas jne.

9 Keskeisiä huomioita Hakukone on keskeisin kanava, josta ihmiset saapuvat ja löytävät omahoitopolut – hakukonenäkyvyys on ensisijaisen tärkeää omahoitopolkujen menestyksen kannalta. Hallintamalli on kriittinen tekijä omahoitopolkujen jatkon suhteen. Omahoitopolkujen “läpilyönti” vaatii markkinointia, kansalaisten innostumisen omasta terveydestään ja luotettavuuden leiman omahoitopoluille. Esteettömyyden suunnittelu ja huomiointi ovat erityishuomion kohteena läpi projektin (projektissa noudatetaan myös VM:n SADe-ohjelmassa kehitettyä erillistä Esteettömyystoimintamallia). Omahoitopolut ”integroituvat” kuntien palveluprosesseihin – terveyskansio. Omahoitopolkujen kannalta keskeinen meneillään oleva hanke on Hyviksen pilotti.

10 Keskeisiä huomioita – määrittelydokumentti
Asioiden kuvaaminen on jätetty osittain tarkoituksella yleiselle tasolle, sillä ratkaisumalleja ja toteutustapoja asioiden toteuttamiseen on paljon. Täten on jätetty paljon vapausasteita toteuttajalle sen suhteen, kuinka esimerkiksi toiminnalliset tarpeet ratkaistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kun asioita jätetään määriteltäväksi ja tarkennettavaksi toteutuksen yhteyteen, jää tarkka tietämys toteuttajille ja he pystyvät soveltamaan parhaiten tarjoamiaan ratkaisuja omahoitopolkujen toteuttamiseen. Tietyt toiminnallisuudet ja asiat on kuvattu melko yksityiskohtaisesti. Yksityiskohtaiset toiminnallisuudet ovat osaltaan esimerkinomaisia ja asioita havainnollistavia, ja vaihtoehtoiset ratkaisutavat ja -mallit niiden toteuttamiseksi ovat mahdollisia. Omahoitopolkujen toteuttaja voi ehdottaa vaihtoehtoisia ratkaisutapoja tai toiminnallisuuksia näiden vaadittujen asioiden toteuttamiseen valittua toteutusteknologiaa hyödyntäen, ja samalla mahdollistaa esimerkiksi kustannus- ja aikasäästöjä siten, että vaaditut asiat ja toiminnallisuudet pääosin täyttyvät.

11 Määrittelyn status Tietosisältöjen ja testien viimeistely on osittain tekemättä. Tätä työtä jatketaan syksyn aikana. Hallintamalli valmistunee syksyn aikana.

12 Määrittelystä Visu, html-proto ja tämä määrittelydokumentti eivät ole kaikkien asioiden ja toiminnallisuuksien osalta täysin yhtenäiset. Käyttöliittymämallinnukset Mallinnukset ovat alustavia ja suuntaa antavia, eikä niissä ole huomioitu tarpeellisella tasolla esimerkiksi responsiivisen käyttöliittymän ja suunnitteluperiaatteen asettamia vaatimuksia. myöskään kosketusnäyttöjen kasvavaa roolia ei ole huomioitu.  käyttöliittymät (ml. responsiivisuus), tulee suunnitella ja määritellä tarkemmin toteutuksen yhteydessä.

13 Määrittelyn puutteet Puuttuvat sivut Header/footer Pääetusivu
Tietopaketti Työkalut Tietoa sivustosta Header/footer Palaute Kieliversiot Käyttöehdot

14 Määrittelyn puutteet Käyttäjähallinta Sisällön ylläpito
Käytön seuranta

15 Keskeiset vaatimukset
Omahoitopolut ovat toiminnallisuuksiltaan lähes identtiset. Omahoitopolkujen/testin näkyminen muilla sivuilla. Intuitiivinen testi Tuloksen vieminen alueelle (terveyskansio / ajanvaraus ja palveluhallinta) Tulosten muuttaminen Linkkien tarkistaminen Haku – tarvitaanko lainkaan?

16 Muita asioita Mitä muita asioita, kysymyksiä, epäselvyyksiä tms. nousee esiin?

17 Kiitos.


Lataa ppt "Solita.."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google