Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LUKIO OVTES TSA Työsuorituksen arvioinnin perusteet ja menettelyt arvioinnissa Työryhmä: Elomaa Ari-Pekka Heikkonen Esko Jensén Annika Kauppinen Jouko.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LUKIO OVTES TSA Työsuorituksen arvioinnin perusteet ja menettelyt arvioinnissa Työryhmä: Elomaa Ari-Pekka Heikkonen Esko Jensén Annika Kauppinen Jouko."— Esityksen transkriptio:

1 LUKIO OVTES TSA Työsuorituksen arvioinnin perusteet ja menettelyt arvioinnissa Työryhmä: Elomaa Ari-Pekka Heikkonen Esko Jensén Annika Kauppinen Jouko Merta Pentti Roivas Marjo Rosenberg Bo PowerPoint -esitys: Merta Pentti Mäki Elina Tiikasalo Lauri

2 Henkilökohtainen lisä
Viranhaltijalle voidaan maksaa varsinaiseen palkkaan kuuluvaa henkilökohtaista lisää, jonka perusteena ovat viranhaltijan henkilökohtainen ammatinhallinta ja henkilökohtaiset työtulokset. Lisää myönnettäessä voidaan henkilökohtaisen työtuloksen ja ammatinhallinnan ohella ottaa huomioon mm. viranhaltijan monitaitoisuus/käytettävyys ja erityistiedot ja –taidot, yhteistyökyky, kyky tehdä itsenäisiä ratkaisuja, kehitys- hakuisuus ja työetiikka. Jos jokin em. ominaisuuksista on jo otettu huomioon erikseen OVTES:ssä (esim. Kaksoiskelpoisuuden tuoma peruskoulun luokanopettajan korotus peruspalkkaan), ei sitä ole syytä ottaa enää henkilökohtaisen lisän perusteeksi. (OVTES 10 § 1 mom.)

3 Työsuorituksen arviointi johtamisen välineenä
Henkilökohtaisen työsuorituksen ja ammatinhallinnan arviointi on väline johtaa henkilön työsuoritusta. Tavoitteena on, että henkilökohtaisen lisän myöntämisperusteita ja käyttöä tarkastellaan vuosittain esimiehen ja alaisen välillä käytävissä keskusteluissa, joissa käydään läpi henkilön työsuorituksen arviointi ja asetettujen tavoitteiden saavuttaminen sekä asetetaan seuraavan vuoden tehtävien tärkeysjärjestys ja henkilökohtaiset tavoitteet. (OVTES 10 § 1 mom.) Esimiehet suorittavat arvioinnin noudattaen sopimuksessa mainittuja ja niitä täydentäviä paikallisesti vahvistettuja arviointiperusteita. Objektiivisuus toteutunee parhaiten, jos arvioijia on kaksi. Esimiesten suorittaman arvioinnin pitää olla objektiivista ja tasapuolista ja eri esimiesten arvioinnin yhteismitallista. Esimiehille on annettava riittävä ohjaus henkilökohtaisten lisien käytöstä ja työsuorituksen arvioinnista. (KVTES 6 § 2 mom.)

4 Päätöksenteko ● Lukioon on varattu henkilökohtaisiin lisiin € kuukausitasolla. ● Päätöksen lisästä tekee henkilöstöjohtaja ja lisä esitetään myönnettäväksi kolmeksi vuodeksi.

5

6 Keitä arviointi koskee….
● OVTES:n piiriin kuuluvat lukion rehtorit- ja opettajanviranhaltijat sekä päätoimiset tuntiopettajat. ● Arviointi voidaan suorittaa, kun samaa tehtävää on hoidettu saman esimiehen alaisuudessa yli 6 kk. ● Henkilökohtainen lisä poistuu, jos tehtävä vaihtuu.

7

8 Työsuorituksen arvioitavat osatekijät
1. Henkilökohtaiset työtulokset - Miten henkilö on onnistunut viranhoidossaan? - Miten henkilö on saavuttanut asetetut tavoitteet? - Miten vastuuntuntoinen, luotettava, täsmällinen ja virheetön henkilö on ollut? - Miten on noudattanut työyhteisön sääntöjä, työaikoja/aikatauluja ja työsuojelumääräyksiä?

9

10 2. Ammatinhallinta - Miten hyvin käyttää tietoja ja taitoja työssään?
- Miten onnistuneesti on käyttänyt monipuolisia ja tilanteisiin sopivia opetusmenetelmiä? - Miten hallitsee ja soveltaa omaa ainettaan ja seuraa uutta tietoa? - Miten suoriutuu erilaisissa olosuhteissa (esim: hankalat olosuhteet, paineensietokyky)? - Miten hyvin henkilö onnistuu opiskelijan kohtaamisessa? - Miten oma-aloitteinen henkilö on ollut? - Miten on ottanut osaa opiskelijahuoltoon?

11 3. Monitaitoisuus 4. Yhteistyökyky
- Miten henkilö on käyttänyt osaamistaan/ erityisosaamistaan hyväksi omaa pääasiallista työkenttää/vastuualuetta laajemmin? 4. Yhteistyökyky - Miten henkilö on edistänyt yhteistyötä työyhteisössä? - Miten ryhmä/tiimityötaitoinen henkilö on ollut (myös moniammatilliset ryhmät)? - Miten joustava henkilö on ollut?

12 5. Kehityshakuisuus - Miten on suhtautunut uudistuksiin (aloitteellisuus, myönteisyys)? - Miten luova ja innovointikykyinen henkilö on ollut?

13 6. Johtaminen - Miten onnistuneesti henkilö on suunnitellut, organisoinut ja johtanut yksikkönsä toimintaa? - Miten hyvin on onnistunut henkilöjohtamisessa (tasapuolisuus, luotettavuus, tavoitettavuus ja johdonmukaisuus)? - Miten on kehittänyt yksikkönsä toimintaa? - Miten kustannustehokkaasti henkilö on johtanut yksikköään?

14 6. Johtaminen - Miten henkilö on onnistunut johtamisessa yllättävissä tilanteissa? - Miten henkilö on onnistunut kommunikoinnissa ja tiedottamisessa?

15 Arviointiin liittyviä ohjeita
Esimies täyttää lomakkeen ja toimittaa sen ylemmälle esimiehelle. Ylempi esimies allekirjoittaa lomakkeen, ottaa siitä kaksi kopiota; ao.henkilölle ja esimiehelle ja arkistoi alkuperäisen lomakkeen. Esimies antaa lomakkeen ao. henkilölle Lomake lähetetään suljetussa kirjekuoressa ja sitä tulee aina säilyttää lukitussa tilassa. Arvioinnista ei saa antaa tietoja muille kuin niille, joiden mukanaolo arviointiprosessissa ja henkilökohtaisen lisän harkinnanvaraisen osan päätöksenteossa on välttämätöntä. Henkilö voi kieltäytyä henkilökohtaisen työsuorituksen arvioinnista. Kun arviointi suoritetaan uudelleen, vanha arviointi tuhotaan.

16

17

18


Lataa ppt "LUKIO OVTES TSA Työsuorituksen arvioinnin perusteet ja menettelyt arvioinnissa Työryhmä: Elomaa Ari-Pekka Heikkonen Esko Jensén Annika Kauppinen Jouko."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google