Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KULTTUURIVOLTTI POMPPASI KARTALLE - kymmeniä uusia kulttuurikasvatussuunnitelmia www.kulttuurikasvatussuunnitelma.fi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KULTTUURIVOLTTI POMPPASI KARTALLE - kymmeniä uusia kulttuurikasvatussuunnitelmia www.kulttuurikasvatussuunnitelma.fi."— Esityksen transkriptio:

1 KULTTUURIVOLTTI POMPPASI KARTALLE - kymmeniä uusia kulttuurikasvatussuunnitelmia

2 Kulttuurivolttityöpajoissa
kuultiin puheenvuoroja opettajilta, taidekasvattajilta, kulttuurituottajilta ja lastenkulttuurin asiantuntijoilta luotiin paikallisia kehittämistyöryhmiä kirjattiin ensimmäisiä versioita kulttuurikasvatus-suunnitelmista tai kehiteltiin valmiita luotiin malli, miten kulttuurikasvatussuunnitelman laatiminen voidaan kunnissa aloittaa Työpajapäiviä tai muuta neuvontaa voi edelleen tilata Suomen lastenkulttuuri- keskuksilta ja Suomen Kulttuuriperintö- kasvatuksen seuralta.

3 Terminologiaa Työpajat yhtenäistivät terminologiaa
Kulttuuriopetussuunnitelma Kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolku Kulttuurikalenteri Kulttuurireitti Kulttuurireppu jne.

4 Monenlaisia kuntia – monia mahdollisuuksia
”Suurela” Suurelassa on useita teattereita, elokuvateatteri, Suurela Sinfonietta, gallerioita, taidemuseo, teollisuusmuseo, kulttuurihistoriallinen paikallismuseo sekä yksityisiä pienmuseoita, kirjailijatalo, useita kirjastoja, musiikkiopisto, kuvataidekoulu, tanssiopisto, sirkuskoulu ja kansalaisopisto. Suurelassa toimii ammattikorkeakoulu, jossa opetetaan mm. media-alaa. Suurelan kaupungissa järjestetään vuosittain paljon erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten JÄTTI-lastenteatterifestivaali, Suurelan puhallinpäivät, Tangoa sahalla, Syystulien yö, keskiaikamarkkinat, seutukunnan muotoilumessut, runsaalla ohjelmatarjottimella varustettu Suurela-viikko sekä kirjailija Holger Suursuon päivä.

5 Monenlaisia kuntia – monia mahdollisuuksia
”Keskikylä” Keskikylällä on kirjasto, kotiseutumuseo, kirkkomuseo, teatteri ja taidekeskus. Kaupungissa toimii myös kansalaisopisto ja musiikkiopisto. Kaupungin alueelta löytyy 1700–1800-lukujen vaihteessa rakennettujen linnoituksien säilyneitä rakennelmia sekä erilaisia luontokohteita. Keskikylällä järjestetään useita yli tuhannen kävijän kulttuuritapahtumia vuoden mittaan, esimerkiksi Keskikylän perinnepäivät, Askel-tanssitapahtuma, kansainvälinen viikko ja Keskikylän Kaiku – musiikkitapahtuma. Taidekeskuksessa ja kirjastossa järjestetään erilaisia vaihtuvia näyttelyitä.

6 Monenlaisia kuntia – monia mahdollisuuksia
”Pienivaara” Pienivaarasta löytyy kirjasto, kotiseutumuseo ja 1800-luvulta peräisin oleva puukirkko. Kirjaston yhteydessä on galleria, jossa järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lisäksi kunnassa on sen historiaan liittyvä muistomerkki sekä luontopolku, jonka varrella on luontoon ja kulttuuriympäristöön liittyviä kohteita ja näköalatorni. Vuoden aikana Pienivaaran kunta yhteistyökumppaneineen järjestää neljä suurempaa tapahtumaa: keväisin Pienivaaran pelimannipäivät, kesällä kyläpäivät, syksyllä elonkorjuutapahtuma ja ennen joulua joululaulukonsertti kirkossa.

7 Joka kuntaan kulttuurikasvatussuunnitelma
Monipuolinen (eri taiteen lajit, kulttuuriympäristö) Saavutettava (tavoitetaan eri kohderyhmät) Tavoitteellinen (mitä meidän kunnassa halutaan tarjota vähintään) Pitkäjänteinen (jatketaan vuodesta toiseen) Ennakoitava (voidaan huomioida suunnitelmissa) Taloudellinen (resurssien riittävyys) Kehittyvä (palaute) Opetussuunnitelmaa tukeva (perusopetus, varhaiskasvatus)

8 Perusopetuksen opetussuunnitelmasta poimittua
3.3 Tavoitteena laaja-alainen osaaminen (L1 – L7) L2: Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu Oppilaat oppivat tuntemaan ja arvostamaan elinympäristöään ja sen kulttuuriperintöä sekä omia sosiaalisia, kulttuurisia, uskonnollisia, katsomuksellisia ja kielellisiä juuriaan. Oppilaat saavat mahdollisuuksia kokea ja tulkita taidetta, kulttuuria ja kulttuuriperintöä. He oppivat myös välittämään, muokkaamaan ja luomaan kulttuuria ja perinteitä ja huomaamaan niiden merkityksen hyvinvoinnille. 3.4 Paikallisesti päätettävät asiat (Perusopetuksen) tehtävää voidaan konkretisoida ja toteuttaa myös opetussuunnitelmaa täydentävien suunnitelmien kuten esim. kestävän kehityksen ohjelman tai kulttuurikasvatussuunnitelman avulla, joista tulee tällöin maininta opetussuunnitelmaan

9 Perusopetuksen opetussuunnitelmasta poimittua
4.3 Oppimisympäristöt ja työtavat Kirjastot, liikunta-, taide- ja luontokeskukset, museot ja monet muut yhteistyötahot tarjoavat monimuotoisia oppimisympäristöjä. 4.4 Opetuksen eheyttäminen ja monialaiset oppimiskokonaisuudet Monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelussa ja toteuttamisessa hyödynnetään paikallisia voimavaroja ja mahdollisuuksia. Oppimiskokonaisuudet tarjoavat hyvän tilaisuuden koulun ja muun yhteiskunnan väliselle yhteistyölle.

10 Tutustuttavaksi Kulttuurivoltti-hanke: http://www
Tutustuttavaksi Kulttuurivoltti-hanke: Kaikki maan kulttuurikasvatussuunnitelmat: Kulttuurikasvatuksen ja taidekasvatuksen menetelmäoppaita: Kulttuuriperintökasvatuksen materiaalipankki ja julkaisukanava:


Lataa ppt "KULTTUURIVOLTTI POMPPASI KARTALLE - kymmeniä uusia kulttuurikasvatussuunnitelmia www.kulttuurikasvatussuunnitelma.fi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google