Viulu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Advertisements

6 Digitaalisen materiaalin käyttöliittymästä
Mette Vedelsby, CVUSJ./Efelcren Isometriat ja Symmetriat.
Äänen ominaisuudet Class 7D in Helsingin normaalilyseo
@ Leena Lahtinen Helia Ohjelman perusrakenteet 1. PERÄKKÄISRAKENNE 2. VALINTARAKENNE 3. TOISTORAKENNE.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Helppoa ja ymmärrettävää suomea
5.1. Tason yhtälö a(x – x0) + b(y – y0) + c(z – z0) = 0
© 1999 Stakes / Hannele Hyppönen TKK sivu 1 (9) Esteettömyys teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä Hannele Hyppönen Stakes.
Mittaus ja etuliitteet
Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja
Tikkurila 10 The City of dreams
Valtakunnallisen kielikokeen perehdytystilaisuus Puheen ymmärtämisen koe Paasitorni Ari Maijanen.
KYSYMYKSIÄ Har man inspekterad eller testad fukthalten efter regn perioder inne i isolering och hur mycket är fukthalten eller vatten i isoleringen efter.
Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.
Etusivun otsikko Alarivit tulevat näin lorem ipsum dolor Lorem ipsum dolor sed diam TK00507 Mikrotietokoneet I 3 opintopistettä Petri Nuutinen.
APTEEKKI -laastari-info
Korsika on Ranskaan kuuluva pieni saari, Joka sijaitsee Ranskan alapuolella.
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
 Sähkökitara on kielisoitin, jossa sähkömagneettiset mikrofonit muuttavat kielten värähtelyn sähköisiksi signaaleiksi, jotka sitten kitaravahvistin vahvistaa.
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
2.2 Schäfer-Gordon malli Gordon (Journal of Political Economy 1954), Schäfer (1957), Scott (JPE 1955) Vaihtoehdot joita vertailemme: Biologinen optimimointi.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Rauhanmerkki.
perinteinen peittokirjonta
Tietoa soittimista.
PILKKU.
Avaruusgeometriset kappaleet = kolmiulotteiset kappaleet
Sekoitellaan.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja kevät 2014.
Oppimisprosessin kuvaus: ACID ja Sound Forge musiikkitunnilla
Asenteet.
Aikakauslehtien kohtaamiskerroin ja kohtaamiskontaktit KMT Kuluttaja 2014.
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Yleisen kielitieteen peruskurssi CCYK110
Geishat.
1 OH6KVP Heijastinantennit Heijastinantennit ovat yleisimpiä korkean vahvistuksen antenneja niillä saavutetaan yleisesti yli 30 dB vahvistuksia mikroaaltotaajuuksilla.
Nationalismi: Kansallisuusaate
Newtonin ensimmäinen laki
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Koska toispuoliset raja-arvot yhtä suuria, niin lim f(x) = 1
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
1 Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan? -Pyritään haastatella mahdollisimman erilaisia ihmisiä (nuoria, vanhempia, etninen tausta, uskonto tausta) 2 Millainen.
Oboe Jenna Kemppainen.
Viulu/Violin Viulu on jousisoitinperheestä kovaäänisin soitin. Viulun kehitys tapahtui luvulla Italiassa. Viulussa on neljä kieltä. Se rakennetaan.
Kontrabasso.
SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.
Isokoskelo.
HARPPU Tehnyt: Eeli.
Matematiikkaa 3a Lukualue 0– osa MATEMATIIKKAA 3A, LUKUALUE © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Uusi aika alkaa
 Kasvusta ja kehityksestä johtuen lasten elimistön lääkevaste ja lääkkeiden käyttäytyminen lapsessa poikkeavat huomattavasti.
Suhdannevaihtelut.
Nuuska.
Kansanmusiikki 2/2 Mu 2 lukio.
Kansanmusiikki 2/2 Mu 2 lukio.
Instagram.
WineApi ja Virtuaaliohjelmistot
Kuvan avaus - Keskiaika
Fender musical instruments corporation Mika vahtola tlpt16b
”Minä ja taideteos” - kollaasi
1. Olio-ohjelmointi.
2.2 Tutustutaan finalisteihin
Esityksen transkriptio:

viulu

Rakenne ja äänen syntyminen Viulut rakennetaan noin 70:stä eri osasta, jotka liimataan yhteen. Tavallisesti kaikukopan kansi on kuusesta sekä pohja ja muu runko vaahterasta. Otelauta on eebenpuuta.[1] Soitettaessa koko viulun runko värähtelee korkeidenkin äänien kohdalla toisin kuin esimerkiksi kitarassa. Kansi on ohut, noin 2–4 mm, ja sen kaivertaminen ja lakkaus vaikuttavat oleellisesti viulun ääneen. Viuluja on eri kokoisia. Viulun koko valitaan soittajan koon mukaan. Suurikokoisinta viulua kutsutaan kokoviuluksi. Sen kaikukoppa on noin 355 mm pitkä.[1] Se soveltuu aikuisille ja nuorille soittajille. Pienemmille soittajille rakennetaan pienempiä viuluja. Kokoviulun lisäksi on seuraavia kokoja: 1/32, 1/16, 1/10, 1/8, 1/4, 1/2 ja 3/4. Kokoluokkien suhteet eivät ole suoraan verrannollisia kokoviuluun.[2] Viulun jousi koostuu puuosasta ja jouhista, jotka perinteisesti on tehty hevosenhännästä mutta nykyään usein myös synteettisistä materiaaleista. Synteettiset jouhet tosin saattavat olla helposti katkeilevia eikä niillä välttämättä saa aikaan yhtä kaunista ääntä kuin hevosenhäntäjouhilla. Jouhiin hierotaan äänen purevuuden parantamiseksi hartsia.

Ääninäytteet https://www.youtube.com/watch?v=q4ZRqP3MmE8 S:1,54/2,29

Historia Viulu kehitettiin tiedettävästi alun perin 1500-luvulla Italiassa. Siihen yhdistyi piirteitä 1500-luvun alun soittimista kuten rebekistä, renesanssifiidelistä ja lira da bracciosta Tunnetuimmat italialaiset viulunvalmistajasuvut olivat Amati, Guarneri ja Stradivari