ATEENA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Advertisements

Antiikin kulttuuri (Antiikin aika 1000 eKr. – 500jKr.
Sri Lanka.
Ke Kreikka, Ateena & Aghios Stefanos By: Jerppa, Lölde, Potter ja Katriina.
SATUN HARJOITTELU Malang, Itä-Jaava, INDONESIA Aiesec 3 kk Kesä 2010.
Antiikin aika: Antiikiksi kutsutaan aikaa n eKr. – 500 jKr., eli antiikin Kreikan ja Rooman kukoistuskausia. Miksi nämä kaksi voimakasta kulttuuri-
Italian Italaia on valtiona nuori, nykyinen italia on muodostunut vasta 1800-luvun jälkipuoliskolla, mutta kulttuurihistoriallisesti Italia on vanha maa.
Euroopan ilmasto Kolme lämpövyöhykettä:
Kulttuurikameleontit ry EGYPTIN KAHDET KASVOT Jon Bodsworth / WikimediaPäivi Arvonen.
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
UNKARIN KIERTOMATKA.
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
Suomen kartta.
Kappale 12.  Matkailu on liikennettä kaukana oleviin kohteisiin. Matka kestoltaan on suhteellisen lyhyt.  Kohde voi olla paikallinen, valtion sisäinen,
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
KreikkaKreikkaKreikkaKreikka Heidi ja Meri-Tuuli.
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
Kiina.
Hy02 : Eurooppalainen ihminen
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Italia.
Ilmastonmuutos.
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
Savannit ja monsuunimetsät
Havaiji.
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
ISLANNIN LUONNONOLOT.
Australialainen kulttuuripiiri
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
kasvillisuus vyöhykkeisin vaikuttavat tekijät: Espanjan tapauksessa
Sydney Tekijät Arttu & Jaakko. Sydney Sydneyn nähtävyydet Sydney tunnetaan sen kymmenistä rannoista(yli 70) ja niistä tunnetuin on Bondi Beach Sydney.
ROVANIEMI. Rovaniemi  Rovaniemi sijaitsee lapissa 66,5 astetta pohjoista leveyttä, se kuuluu lauhkeaan/kylmään ilmastovyöhykkeeseen sekä havumetsä kasvillisuusvyöhykkeeseen.
Dubai.
Tokio.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
ETELÄ-EUROOPPA. Etelä-Euroopan valtiot Etelä-Euroopan valtioihin kuuluu 4 valtiota. Niistä suurin on Italia jossa on 58,1 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki.
MANILAN SLUMMI.
KOLUMBIA. PERUSTIEDOT  - Pääkaupunki: Bogotá  - Kokonais pinta-ala: km2  Asukasluku: as  Viralliset kielet: Espanja  Virallinen.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
HAVAIJI.
Eurooppalainen kulttuuripiiri
Puun ”muisti” luonnon ja ilmaston historiankirjana
Ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on tosiasia.
Antiikki - Antiikin Kreikan arkkitehtuuria
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
/ Tarja Tapaninen.
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
Puola.
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Nahkealehtinen kasvillisuus
Antiikki: Kreikka ja Rooma
Elämää lapissa Emmi ja Santeri.
My Home . By:Ines.N.
Etelä-Suomen rannikkoseutu
Tundra.
Tundra Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopan pohjoisosissa esiintyy tundraa.
ECOLL-hanke ja kestävä matkailu Virossa
Matkailu Matkailija on ihminen joka käy tilapäisesti oman paikkakuntansa ulkopuolella Matkailulla pitkät perinteet (jo antiikin aikana), alkoi yleistyä.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Matkustatko Islantiin ?
Indonesia.
Jon Bodsworth / Wikimedia
Portugali 5 asiaa -Valtavat hiekkarannat -Lämmin ilmasto
Capri & Sorrento Katja & Sanni.
Nimesi | Opettajasi | Luokkasi
Elisa Kurittu Haaga-Helia amk
Perguntas Unidade 6.
Esityksen transkriptio:

ATEENA

37°58′N, 23°43′E

Ateena on Kreikan pääkaupunki ja samalla koko maan suurin kaupunki. Ateena sijaitsee Attikan niemimaalla, Manner Kreikassa Ateenassa vallitsee subtrooppinen ilmasto, eli siellä kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet kosteita(välillä jopa lumisia.) Ateenan kasvillisuus on pääosin nahkealehtistä välimerenkasvillisuutta ja hyvin monipuolista, mutta se on herkästi altis metsäpaloille kuivuuden takia. Ateena kuuluu (etelä-) Eurooppalaiseen kulttuuripiiriin.

NÄHTÄVYYKSIÄ: Erekhtheion Akropolis eli tunnetuin kreikan linnavuorista The Panathenaic Stadium dionysoksen teatteri Olympia stadion

VETOVOIMATEKIJÄT JA TURISMIN ONGELMAT -Kreikan talous keskittyy turismiin vähäiset vientitulot -Rannikoilla ympäristöongelmia -Ateenan runsas liikenne luo epäpuhtauksia -Ulkomaalaisvastainen Kultainen aamunkoitto – puolueen uusnatsit ovat turismille pelote. + merkittävä historia Mykeneläinen korkeakulttuuri, antiikin loisto ja muinaisjumalat houkuttelevat. +Ateenasta löytyy myös rantoja ja perinteistä ruokakulttuuria + lämmin ilmasto(kesä-syksy kaudella).

KESTÄVÄ MATKAILU Vertailee ympäristöystävällisimmän matkan järjestäjän lentokoneyhtiöistä Hotellia valitessa suosii esim. paikallisia majoituksia tai aurinkoenergialla energiansa hankkivia hotelleja. käyttää julkista liikennettä taksien ja vuokra- autojen sijaan

http://www.aurinkomatkat.fi/kreikka/ateena#sthash.Sxc0IGss.dpuf http://fi.wikipedia.org/wiki/Ateena#N.C3.A4ht.C3.A4vyydet http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/491498/Turistit+kavahtivat+soihd uin+varustautuneita+uusnatseja+Ateenassa http://www.finnmatkat.fi/tietoa-finnmatkoista/kestava-matkailu/ Tekijät oli Suvi ja Essi.