Matti, Atte, Olli ja Jasmin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ONNEKSI ON HOITOA JA KUNTOUTUSTA Asiantuntijoina
Advertisements

Hiv ja aids.
Muistisairaan kohtaaminen
KANSANTAUDIT.
MUISTISAIRAUTTA VOI ENNALTAEHKÄISTÄ
AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
Muistitiimi Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn
Muistisairaan vanhuksen toimintakyvyn tukeminen hoivakodissa
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Verkkokalvon kostean ikärappeuman hoitomuodot
Muistisairaus etenee Miten kohtaan sairastuneen ja läheisen?
Tiedonkäsittelyn biologinen perusta
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Parkinsonin taudin ensioireet ja diagnosointi
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
SYDÄN- JA VERISUONISAIRAUDET
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
- Se suomalaisten juttu
Sydän- ja verisuonitaudit
Diabetes.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Mielenterveys Mielenterveys Pinja ja Iiris H 1c.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Paniikkihäiriö.
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Kaikki ruoka-aineet eivät sovi kaikille
Masennus eli Depressio.
Osteoporoosi Julia ja Sara.
Muistisairaat asiakkaat sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009 Satu Vuorio Riikka Väyrynen.
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Osteoporoosi.  Osteoporoosi, joka tunnetaan yleisemmin nimellä luukato, on sairaus jossa luun tiheys ja rakenne on heikentynyt ja se saa luun murtumaan.
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
Kansantaudit Tartuntataudit
Muistiliitto - Välittävä vaikuttaja - Anita Pohjanvuori, asiantuntija Muistiliitto.
DEMENTIA  Dementia on tila, jossa ihmisen älylliset toiminnat ja aivotoiminta heikkenee rajoittaen hänen sosiaalista selviytymistään.  Dementia voi olla.
Omais- ja läheishoiva – sukupuolten tasa-arvon loukkuko?Omais- ja läheishoiva – sukupuolten tasa-arvon loukkuko? Kaisa Kauppinen, tutkimusjohtaja Helsingin.
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Ihmiselle tehtävät geenitestit Minttu Koskela 3A.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
Muistisairaudet dementia ja Alzheimer. Miten syntyy ja mitkä tekijät vaikuttavat? Dementian yleisin syy on alzheimerin tauti (yli 50%) tai vaskulaarinen.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet Tuki-ja liikuntaelinsairaudet
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
Aivoverenkierron häiriöt (AVH)
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Epilepsia.
Mielenterveyden häiriöt
Parkinson.
Mielenterveyden häiriö
Epilepsialiiton näkemyksiä erikoissairaanhoidon keskittämisestä
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Syöpä.
Erikoissairaanhoitaja Pirjo Murto, HUS
Ms-tauti Jenina Pesonen.
2-02 Lääkehoidon merkitys.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Matti, Atte, Olli ja Jasmin Muistisairaudet Matti, Atte, Olli ja Jasmin

Taudin yleisyys Muistisairauksiin sairastuu vuosittain noin 13 000 ihmistä. Suomessa lievää muistisairautta sairastaa arviolta n. 35 000. Keskivaikeaa tai vaikeaa muistisairautta puolestaan potee n. 85 000 ihmistä.

Alzheimerin tauti Oireet Hoito Unohtelu, jota on vaikea erottaa normaalista unohtelusta. Henkilö, joka on sairastunut Alzheimerin tautiin alkaa kuitenkin unohdella vähitellen entistä enemmän. Uusien asioiden oppiminen vaikeutuu, ja potilas saatta eksyä helposti uudessa ympäristössä. Työelämässä oleminen vaikeutuu Potilas voi olla masentunut ja vetäytyvä Alzheimerin tautia ei voida toistaiseksi vielä hoitaa. Oireita voidaan lievittää ja hidastaa lääkkeillä ja potilaan oloa helpottaa. Lääkitys tehostaa hermosolujen välistä viestintää parantaen näin älyllistä suorituskykyä. Hoidon tavoitteena on toimintakyvyn ylläpitäminen, turvallisen kotona asumisen mahdollisuus, elämänlaadun parantaminen ja läheisten jaksamisen tukeminen.

Parkinsonin tauti Parkinsonin tauti johtuu hermosolujen tuhoutumisesta Hitaasti etenevä neurologinen sairaus, joka saa alkunsa, kun liikkeiden-, asennon- ja tasapainon säätelyyn osallistuvat hermosolut aivoissa alkavat hiljalleen tuhoutua Maailmanlaajuinen tauti ja Suomessa potilaita n. 10 000 Taudille ei tiedetä syytä joten sitä ei voi ehkäistä tai hoitaa mitenkään ja sen haittojakin voi vain vähentää esim. säännöllisellä liikunnalla Oireita ovat mm. lepovapina, lihasjäykkyys ja liikkeiden hitaus sekä muistihäiriöitä

Ennaltaehkäisy Aivojen käyttäminen, virkistävät harrastukset ja sosiaalisen verkoston ylläpitäminen sekä terveelliset elintavat kuten liikunta, oikeat ravintotottumukset sekä alkoholin välttäminen ovat muistisairauksien ennaltaehkäisykeinoja.

Kansanterveydellinen ja taloudellinen merkitys Suurien ikäluokkien vanhenemisen vuoksi muistisairaiden osuus suomalaisessa väestössä kasvaa huomattavasti. Avohoidon muistipotilaat tarvitsevat paljon räätälöityjä terveyden- ja sosiaalihuollon palveluita, ja muistisairauden loppuvaiheen ympärivuorokautinen hoito vaatii runsaasti resursseja.