PADS –ohjelmiston asetukset: Ohjeet kirjaston luontia ja ylläpitoa varten sekä varmuuskopiointi HUOM !!!! Kaikki piirilevysuunnittelu uudella PADS –versiolla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Joulukortti kuvaan lisäämällä tai piirtämällä
Advertisements

Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Sähköpostiviestien uudelleenohjaus ohje Maks Larionov DP11LA.
Nimien poimimiseen temppeliä varten voit vaihtoehtoisesti käyttää kahta menetelmää: -poiminta PAF 5.2 ohjelmassa -poiminta suoraan TempleReady for Windows.
Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Informaatioteknologian instituutti Esityksen tekeminen PowerPointilla Jouni Huotari.
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Moodlen ohje opiskelijoille
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
Kuinka tehdään lomake Wordilla
© 2010 IBM Corporation1 Sisältö  Uusi sisältö luodaan aina sisällönhallinnassa –Uusi -> Sisältö –Tallenna nimellä olemasta olevasta sisällöstä  Tavallinen.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
C:\RI400 hakemistosta valitaan ExcelPDFConverter ja klikataan sitä.
Kirjaston verkkopalvelu Kirkes-kirjastojen asiakkailla on mahdollisuus käyttää IntroActive-verkkopalvelua internetissä. Verkkopalvelussa voi mm.  uusia.
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Videon pikaopas Videopuhelun aloittaminen 1.Vie osoitin yhteyshenkilön valokuvan päälle ja napsauta kamerapainiketta. 2.Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa.
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tehtävä 3: PowerPoint Mika Tuukkanen Mika T.
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
RefWorks-demo TKK Kirjasto. RefWorks-demon sisältö (1) Kirjautuminen Viitteiden siirto, kun tietokannassa ei ole siirtokuvaketta Viitteiden siirto, kun.
Vapaa aihe Kysymykset.
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Virtuaalisointi.
Koulun sähköpostin uudelleen ohjaus. 1.Kirjaudu koulun sähköpostiin 2.Klikkaa Asetukset 3.Klikkaa Säännöt 4.Klikkaa säännöt sivulla Uusi sääntö kohtaa.
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Koulun sähköpostin uudelleenohjaaminen Andreev Alexandeer.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Videopuhelun aloittaminen Osoita Yhteyshenkilöt-luettelossa yhteyshenkilön kuvaa ja napsauta kamerakuvaketta. Yhteyshenkilösi näyttöön ponnahtaa ilmoitus,
CSS Dreamweaverilla Matti Viitala KaHa/OAMK 2005.
To start press the space bar. Tietojen päivittäminen PAF kantaan käyttäen Temple Ready ohjelmaa ja IGI CD- levyjä CD-ROM:lla on tiedot vuoteen 2000 saakka,
…Raportit kuosiin… Näin teet sivunumeroinnin ja sisällysluettelon
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 5 – Henri Tokola Optimointiopin seminaari - Syksy 2009 Kotitehtävä 5: LEKIN-ohjelman käyttö.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Komponentin luonti kirjastoon Hollywood tekniikalla Vain 3 askelta Package Symbol Device 1) piirretään komponentin fyysinen muoto, kuten juotosalueet 2)
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Komponenttikirjaston muokkaus
Luokan OneNote -muistikirja
Tarkistusmakron käyttö
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Peda.netin oma tila Luo peda.netin omaan tilaasi sivu Hiekanpään koulu 7-9lk Lisää sivun lukijoiksi kaikki sinua opettavat opettajat Tee sivun alle uusi.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Windows 10 -vinkit Asetukset kuntoon.
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Saapuneet-kansio Lajiteltu Kansion puhdistaminen
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Esityksen transkriptio:

PADS –ohjelmiston asetukset: Ohjeet kirjaston luontia ja ylläpitoa varten sekä varmuuskopiointi HUOM !!!! Kaikki piirilevysuunnittelu uudella PADS –versiolla tehdään tämän ohjeen mukaan !

Miksi ? Kirjaston ja varmuuskopion hakupolku on oltava kaikilla sama, koska ne tallentuvat konekohtaisesti ja seuraavalla käyttäjällä on sinun tekemäsi asetukset käytössä. Kirjaston ja varmuuskopion hakupolku on oltava kaikilla sama, koska ne tallentuvat konekohtaisesti ja seuraavalla käyttäjällä on sinun tekemäsi asetukset käytössä. Väärä kirjastopolku tuhoaa useimmiten työsi, kun käyt kirjastorutiineissa. Joudut aloittamaan työn uudestaan. Väärä kirjastopolku tuhoaa useimmiten työsi, kun käyt kirjastorutiineissa. Joudut aloittamaan työn uudestaan. Kun kirjastopolku on oikein, löydät tekemäsi komponentit aina, riippumatta siitä, millä koneella työskentelet. Kun kirjastopolku on oikein, löydät tekemäsi komponentit aina, riippumatta siitä, millä koneella työskentelet.

Kirjaston hakupolku Luo omalle M-asemallesi kansio nimeltä ’PadsLib’, johon luodaan PADS – ohjelmalla oma komponenttikirjasto nimeltä ’oma’. Luo omalle M-asemallesi kansio nimeltä ’PadsLib’, johon luodaan PADS – ohjelmalla oma komponenttikirjasto nimeltä ’oma’. Kun kirjasto on luotu, sen hakupolku on siis: M:\PadsLib\oma Kun kirjasto on luotu, sen hakupolku on siis: M:\PadsLib\omaM:\PadsLib\oma

Kirjaston luonti Kirjasto luodaan PADSlayout tai PADSlogic-ohjelmalla File –alasvetovalikosta valitsemalla Library. Avautuvasta ikkunasta valitse: CreateNewLib ja talleta kirjasto nimellä ’oma’ hakemistoon M:PadsLib. Kirjasto luodaan PADSlayout tai PADSlogic-ohjelmalla File –alasvetovalikosta valitsemalla Library. Avautuvasta ikkunasta valitse: CreateNewLib ja talleta kirjasto nimellä ’oma’ hakemistoon M:PadsLib.

Älä tuhoa kirjastoasi ! VAROITUS ! Jos sinulla on jo kirjasto oikeassa hakemistossa, ÄLÄ luo sitä uudelleen, koska silloin kaikki luomasi komponentit tuhoutuvat. VAROITUS ! Jos sinulla on jo kirjasto oikeassa hakemistossa, ÄLÄ luo sitä uudelleen, koska silloin kaikki luomasi komponentit tuhoutuvat. Jos kirjastosi puuttuu listasta, lisää se sinne Manage Lib List –napin takaa, älä luo sitä uudelleen. Jos kirjastosi puuttuu listasta, lisää se sinne Manage Lib List –napin takaa, älä luo sitä uudelleen.

Tarkista kirjastolista Tarkista kirjastolistasta, että sinulla on VAIN allaolevat kirjastot käytössä molemmissa ohjelmissa (PADSlayout ja PADSlogic). Lisää puuttuva, poista ylimääräiset ! Tarkista kirjastolistasta, että sinulla on VAIN allaolevat kirjastot käytössä molemmissa ohjelmissa (PADSlayout ja PADSlogic). Lisää puuttuva, poista ylimääräiset !

Kirjaston siirtäminen Jos kirjasto on tällä hetkellä eri paikassa, se siirretään seuraavasti: Jos kirjasto on tällä hetkellä eri paikassa, se siirretään seuraavasti: Tee M-aseman juureen hakemisto PadsLib Tee M-aseman juureen hakemisto PadsLib Kopioi kirjaston nimellä olevat neljä tiedostoa tähän uuteen hakemistoon Kopioi kirjaston nimellä olevat neljä tiedostoa tähän uuteen hakemistoon Muuta kaikkien neljän tiedoston nimeksi oma.*, eli tiedostopäätteet pitää säilyä ennallaan mutta nimet muutetaan. Muuta kaikkien neljän tiedoston nimeksi oma.*, eli tiedostopäätteet pitää säilyä ennallaan mutta nimet muutetaan. Poista PADS –ohjelmistojen kirjastolistasta vanhat omat kirjastosi ja lisää sinne vain tuo uusi kirjasto: M:\PadsLib\oma. Poista PADS –ohjelmistojen kirjastolistasta vanhat omat kirjastosi ja lisää sinne vain tuo uusi kirjasto: M:\PadsLib\oma.

Varmuuskopiot Molemman PADS – ohjelmat tekevät automaattisesti kopioita työstäsi. Molemman PADS – ohjelmat tekevät automaattisesti kopioita työstäsi. Mihin varmuuskopiot talletetaan ? Se määrätään Tools- Options –ikkunasta. Mihin varmuuskopiot talletetaan ? Se määrätään Tools- Options –ikkunasta.

Varmuuskopioiden hakupolku Valitse Backup –painikkeen takaa hakupoluksi oletushakemisto: c:\PADS projects\ Valitse Backup –painikkeen takaa hakupoluksi oletushakemisto: c:\PADS projects\ Kun ohjelma hävittää työsi, voit tästä hakemistosta noutaa viimeisimmät talletukset. Kun ohjelma hävittää työsi, voit tästä hakemistosta noutaa viimeisimmät talletukset.