Ympäristö on puoli ruokaa Ikäihmisten kuntoutumista tukevat hoito- ja toimintaympäristöt hanke 2006 – 2008 Ikäihmisen hyvä elämä – ympäristön merkitys vanhenemisessa seminaari Teija Leminen, THM
Teija Leminen Itsenäistä ruokailua edistävät tekijät Oman kodin läsnäolo Esteetön ympäristö – saavutettavuus Sosiaaliset virikkeet – yhteisöllisyys Yhteys ulos Tarkoituksen mukaiset apuvälineet – niiden käyttö Rauhallinen ympäristö – oma rauha Turvallisuuden tunne
Teija Leminen Ruokailutapahtuma Hyvä ympäristö ohjaa kulkijaa, hyvin suunniteltu ruokailutila auttaa ruokailijaa Käsien pesu – alkuverryttely! Pitkä lounas – hyvä istuma-asento! Ruokailun ergonomia Päivän kohokohta