Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hiv ja aids.
Advertisements

Mitä ilmansaasteet ovat?
Ympäristökeskuksen varautuminen katupölyyn
Tervetuloa! Syventävää koulutusta allergeeniturvallisuudesta, pakkausmerkinnöistä ja reseptivalvonnasta Helsinki Tervetuloa – terveiset keväisestä.
Kuppa, hepatiitti B ja Trikomoniaasi
Keuhkoahtaumatautipotilaan perioperatiivinen hoito
© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu.
Kansantaudit.
Ympäristöterveys.
Tupakointi ja sen vaikutukset
Ympäristöterveys s. 162 – 175.
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
IgE-laboratorioanalytiikka atopian diagnostiikassa, 2013
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Allergiat s
Kotitehtävä.
Allergiat.
Mielenterveyden häiriöt
Allergiat.
Allergiat.
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
- Se suomalaisten juttu
Sydän- ja verisuonitaudit
Diabetes (sokeritauti).
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Matematiikkakuvan ja matematiikka-ahdistuksen suhde
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
Syöpä.
ASTMAN HOITOTYÖ. Astma eli asthma bronchiale Minkälainen sairaus on astma? -Keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus  Keuhkoputket ahtautuvat tulehduksen.
Allergia s. 88 Puolustusjärjestelmän epätarkoituksenmukainen reagointi ympäristössä esiintyviin aineisiin (proteiini / molekyyli / hiukkanen )  allergeenit.
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
ASTMA JA COPD (keuhkoahtaumatauti). AIHEUTTAJA Astma -Allergiatekijät, eli allergeenit, kuten siite- ja eläinpölyt -Tulehdus -Flunssan seurauksena -Rasitus,
Kansantaudit Tartuntataudit
Astma on lapsuusiän tavallisin pitkäaikaissairaus. Noin prosenttia lapsista potee astmaa ja lisäksi noin viidellä prosentilla on astman kaltaisia.
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
KELIAKIA MIKÄ/MISTÄ JOHTUU? Elinikäinen autoimmuunisairaus. Rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolle.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Syöpä Syöpä on yhteisnimitys monimuotoiselle tautiryhmälle, johon kuuluu yli 2000 sairautta Jokainen syöpä on oma erilainen sairautensa, jonka syyt, vaarallisuus.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
Meeri, Katariina ja Heidi. Riikka 4-vuotta Riikka on 4-vuotias astmaa sairastava tyttö. Hänen perheeseen kuuluvat äiti, isä ja 2-vuotias pikkusisko. Perhe.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
Epilepsia.
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
KEUHKOSYÖPÄ …..
Keuhkoahtaumatauti eli COPD
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Kpl 34 Monien ihmisten ruokavalioita rajoittaa jokin allergia tai sairaus, jolloin elimistö ei siedä jotakin ruoka-ainetta.
SEPELVALTIMOTAUTI ..
Kansantaudit 7 Allergia ja astma.
Vesirokko.
SYÖPÄ.
Syöpä.
IHOTTUMAT.
Kylmyys.
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Altistuskokeista A. Savolainen 2013
Puolustuskeinot: 1. ulkoinen puolustus 2. sisäinen puolustus
Esityksen transkriptio:

Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet

Yleisyys Suomalaisilla noin viidenneksellä on jokin hengityselinsairaus Niitä esiintyy kaikilla ikäryhmillä Tavallisin pitkäaikaissairaus

Allergia SYYT allergikon immuunijärjestelmä toimii epätarkoituksenmukaisesti Elimistö reagoi allergian aiheuttajaan (eli allergeeniin) ja tuottaa vasta-ainetta OIREET nuha, ihottuma, ruoansulatuskanavan oireet, astma, anafylaktinen sokki… jne. HOITO Hoidossa pyritään poistamaan allergeenejä tai vähentämään niiden määrää elinympäristössä Erilaiset lääkkeet (mm. sumutteet, tabletit, antihistaniimilääkkeet) Siedätyshoito

Astma SYYT Ympäristötekijät (mm. ilmansaasteet, tupakointi, pöly, erilaiset kemikaalit) OIREET Liman eritys lisääntyy, yskittää, hengitys vinkuu, keuhkoihin ei virtaa tarpeeksi ilmaa HOITO Hoitavat ja avaavat lääkkeet

Astman kansainterveydellinen ja taloudellinen merkitys Astmaa sairastavat ovat vähemmistö, joka aiheuttaa valtavasti kustannuksia Astmaa on tutkittu suhteellisen vähän verrattuna muihin kansantauteihin

Keuhkoahtaumatauti SYYT Tupakointi Ympäristö (saasteet, kylmyys) OIREET Yskä Lisääntynyt limaneritys Hengen ahdistus rasituksessa HOITO Tupakoinnin lopetus Lääkkeillä voidaan ainoastaan lievittää

Tekijät <3 Jenna Niemelä :D Elisa Ahonen :P Juulia Valtokari :3 Meiju Viitanen 8)