Aihe 1. -hanke Nelivuotinen (2014-2017) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mediakasvatus MLL:ssa
Advertisements

Markkinointi KJT-Johtokunta Open
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Ehkäisevän päihdetyön kehittämishanke Jari Päkkilä Turun kaupungin terveystoimi.
TYTTÖJEN ALUEVALMENNUS Lounais-Suomi
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI MIKÄ ON KOULUKAVERIPROJEKTI? 1. Hyvän toveruuden edistäminen kouluissa Tarjotaan klubeille palveluaktiviteetiksi! SLL:n.
Tukevasti alkuun, vahvasti kasvuun –hanke, Helsinki
Kyläsuunnittelumalli
TURVALLISUUS JA HYVINVOINTI KOULUSSA
Turun esi- ja perusopetuksessa
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Erityisesti Isä-projekti
Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanke edesauttaa.
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
Aikuistyön yksikkö aikuistyön päällikkö Antti Hytti.
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.
Tutkimus VKK-Metron kehittämistyössä Tuulikki Venninen Tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
Kannabis koulutyön näkökulmasta Anne Ahlefelt, Vanhempi kouluttaja, EHYT ry Kannabisakatemia
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Palaute- ja arviointi- vuosikello palaute keskustelu kehittäminen
Tutustumispäivä  8.30 aamukahvi  8.35 tervetuloa kouluun, rehtori Vesa Malin  8.50 ekaluokkalaisten arkea, 1a:n opettaja Sofia Jääskeläinen.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
www.nuorisokanuuna.fi1 Toimintasuunnitelmasta 2014 poimittua Seinäjoki.
KOORDINAATIOYKSIKKÖ Järjestölähtöisen ehkäisevän päihdetyön koordinointi LEENA SIPINEN
ESITYS 9. LUOKAN VANHEMPAINILTAAN
Kuukausi-rock Tammi-, helmi-, maalis-, huhti-, touko-, kesäkuu,
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
KLAARI HELSINKI, NUORISOASEMA JA KOULUYHTEISTYÖ. PÄIHDEKASVATUSPILOTTI Lähtötilanne: Eri toimijoilta yhteydenottoja kannabikseen liittyvissä asioissa.
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Kokemuksia pilottikouluista
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Kohtaamisia pelimaailmassa
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
VSOP= vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus Länsi-Puijon malli
Katsomuskasvatuksen suunnittelun ja koulutuksen vuosikello
Lapsi-ystävällinen kunta
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Cultura Yhdistävä tekijä
Mikä on koordinaatiohanke ja miten se tukee alueellisia kokeiluja
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
Selvityksen aikataulu ja alustava työsuunnitelma sekä organisointi
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
PSYA11 Kandidaatintutkielma
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Kustannusvaikuttavuustyön sparraus
Katinkulta MTK Pohjois-Suomi Sirpa Laitinen
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Osallisuudesta Tanja Räty.
Esityksen transkriptio:

aihe 1

-hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä. Monitoimija-hanke (seitsemän koulutyötä tekevän järjestön yhteishanke) Tavoite: Kulttuurisensitiivinen ja osallisuutta edistävä ehkäisevän päihdetyön toimintamalli kasvatusyhteisöjen tueksi. Kohderyhmät: 5.- ja 6.-luokkalaiset lapset sekä heidän läheiset kasvatusympäristöt, etenkin koti ja koulu. 2

aihe Kolmivaiheinen Turun alueJoensuuVantaaSuomi 100 v. Ruotsinkielinen kulttuurivähem- mistö Venäjänkielinen kulttuurivähem- mistö Somalinkielinen kulttuurivähem- mistö Kulttuurisesti ja kielellisesti monimuotoinen Suomi

aihe Työntekijät ja muut resurssit Projektipäällikkö (EHYT ry, pysyy samana koko hankkeen aikana) Aluetyöntekijä (EHYT ry, henkilö vaihtuu alueen ja kieliryhmän mukaan) 4 järjestöä x 2 kk/vuosi, 1 järjestö x 4kk/vuosi (asiantuntijarooli) Ohjausryhmä (yksi edustaja/kumppanijärjestö) Emma&Elias-ohjelma (tukea, apua ja koulutusta) 4

aihe Monitoimijuus 5 Taustaselvitys (EHYT ry) Uudet mallit (MLL ja Vanhempain- liitto) Viestintä (Raittiuden Ystävä ry) Kansainväliset verkostot (NMKY) Arviointi (Koulutus Elämään - säätiö) Yhteiskunnallinen markkinointi (Music Against Drugs ry)

aihe Vuosisykli - Yhteiskunnallisen markkinoinnin prosessia seuraten 6 Huhti-elokuu Määrittelyvaihe Taustatiedon kerääminen ja analysointi (HUBU lapsille ja kysely vanhemmille). Syys-joulukuu Kehittäminen ja suunnittelu Uusi päihdekasvatuksen toimintamenetelmän pilotointi. Paikalliset viestintäkampanjat. Tammi-maaliskuu Toteutus Uuden toimintamenetelmän juurruttaminen alueelle ja levittäminen. Alueelliset viestintäkampanjat. Huhti-toukokuu Arviointi Raportointi Laajempaa viestintää. Syksy Seuranta Miten toimintamenetelmä on jäänyt elämään alueille, miten se on levinnyt.

aihe Joensuun alueella Tiedonkeruu oppilailta, vanhemmilta ja koulujen henkilökunnalta (Hubu-tunnit ja kyselyt)  kevät Uuden mallin kehittäminen luokkalaisille ja heidän kasvatusyhteisöilleen  kesä Pilotointi kouluissa  syksy Valmis malli kaikkien hyödynnettäväksi  tammikuu Henkilöstökoulutukset, levitys ja juurruttaminen  kevät Mediakampanjat – vaikuttaminen asenteisiin  syksy 2015 ja kevät

aihe Pilottikoulut luokkalaiset oppilaat saavat osallistua Hubu®- päihdekasvatustunneille, vanhemmat ja opettajat saavat kertoa mielipiteensä kyselyiden kautta luokkalaiset saavat osallistua uuden mallin pilotointiin (lisää päihdekasvatusta) vanhemmille järjestetään vanhempainilta koulun henkilökunnalle järjestetään koulutustilaisuus koulut saavat käyttöönsä päihdekasvatusmallin ja - materiaalin (suomeksi ja venäjäksi), joka on kehitetty yhdessä heidän kanssaan 8

aihe Tule mukaamme! Päihdekasvatus kouluissa edistää lasten ja nuorten terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Et ole päihdetyössä yksin, sillä voit hyödyntää eri tahojen asiantuntemusta. 9