Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot Täydentävät ammattiopinnot Matkailun koulutusohjelma 27.11.2013 Markku Haapakoski.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Alustava opintojen kokonaissuunnitelma
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
MATKAILUALAN PERUSTUTKINTO
Liikevaihdon muutos Pirkanmaalla 2001/2010 Kaikki toimialat (vuosimuutos-%)
Huippukäytäntöjä, elämyksiä, kontakteja. Missio Työelämän ja vapaa-ajan huippukäytäntöjä ja vahvoja elämyksiä sekä kontakteja Sinulle ja Sinulta.
Ravintolapalvelujen opinnot
KOKKI TARJOILIJA Raahen Ammattiopisto, kokki ja tarjoilija.
Tabusta seksuaalisuuden asiantuntijaosaamiseen
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
Ravintolapalveluopinnot. Perusopinnot ja syventävät opinnot
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa

Suomi idän ja lännen solmupisteenä
Kansainvälisyys liiketalouden koulutusohjelmissa Caset Kansainvälinen kauppa International Business and Marketing Logistics (IBML) RIBA Kimmo Kallama Koulutusjohtaja.
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Oulun aikuislukio 2014.
LC Askola-Pukkilan Nuorisovaihto ensi kesänä 2014 ! -”kielikurssi” kotona kesällä 1 – 2 viikoksi! - kohdemaita ympäri maapalloa ! - hanki lisäkokemusta.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
Liikevaihdon muutos Pirkanmaalla
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
LIIKE-RESTO-OPS-linjaukset Kaija Sääski.
Kannattaako Suomeen tulla opiskelemaan? Kansainvälisen liikkuvuuden uudet muodot Irma Garam Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus.
Jaostopäällikkö Minna Kuitunen
KSP10 Vaatetuksen kaavoitus- ja valmistus- prosessit 4op = 12 L + 40 R + 56 OT Päivi Aalto Kevät 2009 TOKL
Lukiolaisen opintopolut
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
Täydentävät ammattiopinnot Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot 12,0 op Perusopinnoissa kurssit Ruoka- ja ravitsemusosaamisen perusteet MYA9108 5,0.
Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot Täydentävät ammattiopinnot Matkailun koulutusohjelma Markku Haapakoski.
Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014 Lähde: KMT Kuluttaja Syksy 2013/Kevät 2014, N=8 248 Vastaajamäärä N = Toteutus nettikyselynä.
Prosessimetallurgian tutkimusryhmä Eetu-Pekka Heikkinen, Prosessimetallurgian opintosuunta Opintosuuntien informaatiotilaisuus Perjantai
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Täydentävät ammattiopinnot MAJOITUSPALVELUT 12,0 op Kurssi Majoituspalvelujen perusteet 3.0 op sisältyy perusopintoihin kaikille, toteutuu nyt 4. jaksossa.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Luonnonvara-alan yksikkö 270 opiskelijaa 21 opettajaa yksikkö toimii Vallinkorvassa, Oulussa.
Yhteiset opinnot  * Toteutus 1. vuoden keväällä * Laajuus 3 op * Valtakunnallisesti yhteneväiset sisällöt - Svenska för turism- och kosthållsbranschen.
Perusopinnot 20 op Yhteiset ammattiopinnot 80 op Syventävät ammattiopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
TELI / Logistiikan koulutusohjelma Työssä oppiminen, nykyinen käytäntö Koostuu kolmesta pääelementistä: - projektiopinnot, - ohjattu harjoittelu ja - opinnäytetyö.
YAMK-opinnot bioanalyytikoille TAMKissa Eeva Liikanen Tampereen ammattikorkeakoulu Bioanalyytikkokoulutus.
Eurooppaoikeus ja integraatiohallinto. Monitieteinen pääaine ●Opiskelija saa monipuolisen juridis-lingvistisen tieto-taidon vaativiin oikeudellista osaamista.
Johtamisen perusteet Verkkokurssi Aalto-yliopisto Avoin yliopisto A21A op Kevät 2016 Juhani Kauhanen Copyright Juhani Kauhanen.
OTK infotilaisuus opinnoista lukuvuonna Dekaani Juha Karhu klo ls 10.
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hotelli-, ravintola- ja catering- alan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
Syventävät ammattiopinnot 40 op
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
Kieli-/ viestintäopinnot 15 op. sekä valinnaiset kurssit 30 op.
Ruokahävikin vähentäminen ravintoloissa Veli-Matti Aittoniemi
Yhteiset ammattiopinnot
Kansainvälinen Varia tsemppiä tulevaan syksyyn!
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
Tutkintorakenteen tekninen malli
RAKENNUSMESTARI AMK, 210 OP, Infra-ala
Perusopinnot 20 op Harjoittelu 30 op Pääaineopinnot 80 op ONT 15 op
Tanssinopettaja (AMK), 240 op
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Infoa vaihtoonlähtijöille 2018
Tekniikan yhteisopettajuus ja yhteiset oppimisympäristöt
Laskentatoimen ja rahoituksen Ammattiin Suuntautuvat Opinnot
LUKUKAUSITEEMAT lukukausi: Liiketoiminnan perusteiden ymmärtäminen – opiskelijan oppimis- ja kehittymistavoitteiden muotoutuminen lukukausi:
RAKENNUSTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA
Laskentatoimen ja rahoituksen Ammattiin Suuntautuvat Opinnot
RAKENNUSTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA
Esityksen transkriptio:

Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot Täydentävät ammattiopinnot Matkailun koulutusohjelma Markku Haapakoski

Ravintolapalvelujen opinnot Perusopinnot: (kaikille 1. opintovuonna) Asiakaspalvelu ja myyntityö 3,0 op Syksy 2013 Ravintolatoimintojen palvelukonseptit MYA9112 5,0 op Kevät 2014 Alkoholilainsäädäntö, sis. Alkoholipassin 1,0 Juomatietouden perusteet 2,0 op – Juomatuotteiden perustuntemus ja valmistus – WSET Intermediate mahdollisuus Palvelukonseptit 2,0 op – Alan liiketoimintamuodot ja pelisäännöt – jakelu- ja palvelujärjestelmät, ohjelmatuotteet – Tarjoilu- ja myyntitilanteessa toimiminen, kassajärjestelmät – Käytännön kädentaitoja edellyttävät harjoitukset – Ravitsemistoiminta yleensä; toimialan muutos ajan virrassa 2Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski

Täydentävät ammattiopinnot Ravitsemispalvelujen syventävät opinnot 12,0 op Perusopinnoissa kurssit Ruoka- ja ravitsemusosaamisen perusteet MYA9108 5,0 op Ravintolatoimintojen palvelukonseptit MYA9112 5,0 op 2. Vuoden opintoja Matkailun ko:n opiskelija voi valita vv-opintoihin kurssin MYG2136 Ruoan ja juoman yhdistäminen 2,0 op tai MIG2126 Matching Food and Wine 2,0 op Luonteva jatke on syventävät opinnot, jotka koostuvat kursseista: Viinitietouden syventävät opinnot MYC2125 3,0 op 3.vuoden kevät Gastronomian syventävät opinnot MYC3120 6,0 op Gastronomy in Different Food Cultures MIC3105 3,0 op 3Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski

Viinitietouden syventävät opinnot 3,0 op WSET Advanced WSET Advanced on kansainvälisesti akredoitu viinikoulutus Katso Viinin viljely ja viini valmistus Järjestelmällinen viinien maistelutekniikka Euroopan maiden viinit, Uuden maailman viinimaat Kuohuviinit ja väkevöidyt viinit Viinikauppaan vaikuttavat tekijät Hinnoittelu ja logistinen prosessi Mahdolliset ulkomaan intensiivimatkat ja projektiopinnot Miksi kannattaa valita? = laajemmat työmarkkinat tulevaisuudessa. Ravintolamaailman lisäksi juomien tukku- ja vähittäiskauppa, maahantuonti ja logistiikka 4Matkailu- ja ravitsemisala Haapakoski

5

6 Intensiiviopintomatka Saksa 05/2013 Frankfurt / Rheinhessen ja Pfalz viinialueet