Betonimestarit Oulainen oy Centria tutkimus ja kehitys | www.centria.fi/tki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreä sähkö.
Advertisements

Wilhelms ja Tanner-Faarinen Energiavuosi 2012 Kaukolämpö.
HPN3 lämmitysvoimalaitosprojekti
Hiihtokeskus Paljakka
Uusiutuvaa energiaa käyttävät lämmitysjärjestelmät pientaloissa
LUMA-viikko 2005 Kemia Kemian 4. kurssin ryhmä teki julisteita, joissa pohdittiin keinoja kasvihuoneilmiön heikkenemiseen.
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Vihreän kasvun malli eli miten yhteiskunnan sähkön tarve turvataan ilman lisäydinvoimaa Oras Tynkkynen Helsinki.
LUMA-viikko 2005 MB8 Kyselyn tulokset. Pellon lukion oppilaille tehtiin kysely kotitalouksien energiankulutuksesta ja sen kustannuksista. Asumismuoto.
Veritas vahinkovakuutus
Rakennusliike Sorvoja OY
Jukka Heinonen, tutkija
RAKENNETUN YMPÄRISTÖN DIPLOMI- INSINÖÖRIKSI? DIPLOMI-
 TERVETULOA 1. Kokouksen avaus 2. Projektin alustava aikataulu 3. Veden laadun mittaukset 4. Yhteenveto infopaketista 5. Laajakaistan palvelut ja kustannukset.
Kerrostalon matalaenergiaratkaisut 2010
Oulaisten Yritystalo Oy
CAP autokoulu Ylivieska
PÄIJÄNTEEN SÄÄNNÖSTELYN VAIKUTUKSET RANTOJEN VIRKISTYSKÄYTTÖÖN
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
Projekti • Sähköauton talvikäytön testaaminen – testiympäristön kehittäminen ja toteutus – testiympäristöön soveltuva reaaliaikainen tiedonsiirtojärjestelmä.
Fortum Power and Heat Oy:n 35 MW lämpölaitos Vammalassa
Yritys • Kotipaikkana Haapavesi • Perustettu vuonna 2002 • Pääomistaja on Agronic Oy, joka on myös PK yritys • Kehittää uusiutuvien energiamuotojen käyttöä.
Keisari Pelletti Oy Lämpölaitos rakentaminen, avaimet kä-
Warkop Oy Hengitysliitto Heli ry Varkauden kaupunki Työtä KoulutustaKuntoutusta.
Toimittaja – Sovellusarkkitehtuuritas on pilkkominen Kalle Launiala, ProtonIT Oy
Kannuksen kauppapuutarha
Uusiutuvan energian kuntakatselmus. päivämääräEtunimi Sukunimi, Motiva Oy Katselmustoiminta lähtee kansainvälisistä tavoitteista • Euroopan komission.
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
Bioenergian edelläkävijät Seurakunnat bioenergian edelläkävijöinä Kotimaisen energian käytön vaikutukset •Energian kulutustietoja saapunut vain vähän •3-4.
(Light emitting diode)
Ahoplan OY. Yritys Suunnittelutoimisto – 2 työntekijää – LVI alan suunnittelu Laskee myös säästön saneerauskohteelle – Suunnittelee ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmiä.
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
MITÄ KÖÖPENHAMINAN JÄLKEEN
Tietoliikennetekniikka II AKari KärkkäinenOsa 24 1 (10) LOHKOKOODATUN JA KOODAMATTOMAN JÄRJESTELMÄN SUORITUSKYKYJEN VERTAILU.
Viljan sopimustuotannon sähköinen toimintamalli
Vapaa kilpailu hyödyttää kuluttajaa
Junttilan tila: Mädättäminen energiantuotannossa
Hiihtokeskus Ukko Halla. Hiihtokeskus – Laskettelurinteitä noin 17 kpl – Hissejä 5 kpl – Murtomaahiihtolatuja 160 km – Asuntovaunualueella on 450 vaunupaikkaa,
Miten ilmastonmuutos vaikuttaa Itämeren suojelun hyötyihin ja kustannuksiin? Kari Hyytiäinen
Maalämpö Kerää kallioperään, maaperään tai vesistöihin varastoitunutta aurinkoenergiaa ja geotermistä energiaa. Maalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen sähköenergiaa.
Yrityksen kannattavuus:
JUL 1 Energiatehokkuus Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Miten energian kulutus käännetään laskuun -seminaari Eduskunta
Gasek oy.
Usage of biofuel in Finnish municipal heat supply systems South-East Finland - Russia European Neighborhood and Partnership Instrument St. Petersburg.
Taina Wilhelms Energiavuosi 2011 Kaukolämpö.
Uusiutuva energia ja Suomi Timo Juurikkala.
EVTEK T&K -seminaari EVTEK Mobiilisovellusten laboratorio Auditorio, Big Dry (B 327) Jörgen Eriksson Kehityspäällikkö.
Profood Oy. Tuotteet ja tilat Perunajalosteiden valmistus – Noin 50 työntekijää – Suuri energian kulutus – Höyrykattiloiden yhteisteho noin 10MW – Huomattavat.
Onko Suomessa tehty paljon vai vähän? Voitaisiinko tehdä enemmän? Mitä ja miten? Mediastudio ( ) tutkimus, koulutus, kehittämispalvelut erikoistuminen.
TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa.
Tuotehinnoittelu -Perustana yrityksen hinnoittelustrategia: asiakkaat ja kilpailijat huomioitava -Kustannukset tiedettävä riittävällä tarkkuudella -Sopii.
Avoin tiede ja tutkimus ammattikorkeakouluissa ATT Osaajakoulutus, Helsinki Seliina Päällysaho, tutkimuspäällikkö, SeAMK Jaana Latvanen, informaatikko,
SÄHKÖINEN LASKUTUS Lähde: Taloushallinnon taitajaksi, 2014.
Kokemuksia maatilan pellettilämmittämisestä – Saunala, Valtimo
Liiketoimintasuunnitelman esitys
Yritykset Yksityiset yritykset ja julkiset yritykset/liikelaitokset
Turvapalvelut alkaen -vaihtoehtojen vertailu
mahdolliset Kilpailijat
Yritykset ja yhteiskunta
Luovuusistunto Esittäjän nimi.
Energiaeksperttikoulutus Kaukolämpö - Energiakäänne
<Hankkeen nimi>
Paikallinen energiaratkaisu
LOHKOKOODATUN JA KOODAMATTOMAN JÄRJESTELMÄN SUORITUSKYKYJEN VERTAILU
Liiketoimintasuunnitelman esittely
…arviointia? (jo toimiva, mutta soveltuvin osin aloittavakin yritys)
Liiketoimintasuunnitelma
Mitä hyötyä on ergonomian parantamisesta?
PSK Kevätseminaari 2013 Risto Koivunen
Esityksen transkriptio:

Betonimestarit Oulainen oy Centria tutkimus ja kehitys |

Yritys ja projekti Betonielementtejä valmistava yritys – 240 työntekijää koko konsernissa – Oulaisten tehtaalla noin 10 työntekijää – Valmistaa teollisuus- ja liikerakennusten seinäelementtejä pohjoismaiden markkinoille Oulaisten tehtaalla projektissa tarkastellaan lämmitysjärjestelmän energiatehokkuutta – Vanhan huonon hyötysuhteen omaavan öljykattilan uusinta – Samalla mietitään vaihtoehtoisia polttoaineita Esim. puuhake tai pelletti – Lasketaan näiden kannattavuus – Lämpöyrittäjämalli Centria tutkimus ja kehitys |

Ratkaisu Biolämpö lämpöyrittäjän toimesta on kustannustehokas vaihtoehto Esitellään lämpöyrittäjämalli yritykselle Lämmitysöljyn kulutus on noin litraa vuodessa Kustannus on noin € Lämpöyrittäjämallilla kustannukset putoavat ainakin €/vuosi Lämmitysjärjestelmä on uusittava joka tapauksessa Centria tutkimus ja kehitys |

Lämpöyrittäjä- ja biovoimamallin etuja Huoltovarmuus ostajan näkövinkkelistä Ekologisuus ja vihreät arvot Kustannustehokkuus varsinkin öljyä vastaan Tasainen hinnankehitys Centria tutkimus ja kehitys |

Haitat Vie tehtaan tonttia ja varastointitilaa Äkillisiin kulutuspiikkeihin reagointi Pitkät sopimukset, osittainen riski pitkällä aikavälillä asiakkaalle ja toimittajalle (esim. suhdannevaihtelut ja tehtaiden sulkemiset) Kiviaineiden lämmitys on perinteisesti tehty höyryllä Centria tutkimus ja kehitys |

Yhteinen lämmitysratkaisu Betonitehtaan vieressä on suuri teollisuushalli. – Mietitään yhteistä lämpökeskusta/lämpöyrittäjää – Kaikki hyötyy Centria tutkimus ja kehitys |

Lämmitysratkaisujen vertailu Oma hakesysteemi – 500 kW kattila – Omalla järjestelmällä ei tarvitse miettiä kattilan jakamisesta koituvia ongelmia Yhteinen lämmitysjärjestelmä teollisuushallin kanssa – 1,5 MW kattila – Suuremmalla kattilalla saavutetaan parempi hyötysuhde – Päästöt ovat suhteellisesti pienempiä suurissa kattiloissa Centria tutkimus ja kehitys |