Www.uskontojenuhrientuki.fi 1/ Joni Valkila 5.3.2008 ”Fundamentalismin seuraukset” Uskontojen uhrien tuki UUT ry Sitoutumaton yhdistys, jonka tavoite on.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kansainvälisen diakonian pohja on Raamatussa
Advertisements

Senja-juhlaseminaari Hannaleena Kuukari, psykoterapeutti, Tukinainen ry. Sari Laaksonen, kehitysjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
John Rawls REILUPELI.
Ympäristön vaikutus persoonallisuuteen
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
Osaamisen ja sivistyksen asialla USKONTOJEN VÄLISESTÄ DIALOGISTA Pekka Iivonen.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Tekstilaji Tekstin tyyppi.
O SALLISUUS YHDENVERTAISUUS JA ARJENHALLINTA N UORISOTUTKIMUKSEN & NUORTEN NÄKÖKULMAA Mirja Määttä Itä-Suomen yliopisto.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
Suomen laivaninsinööriyhdistys Laradi ry PL283, TURKU Suomen laivainsinööriyhdistys Laradi ry Yhdistysesittely.
Toimintasuunnitelma 2011 Keski-Suomen ry. Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla.
Juba, - Miten määrittelet sanan yhteiskunta? - Mistä tietoa yhteiskunnasta? > Media > Viranomaisten, järjestöjen, yritysten oma tiedotus.
Mitä on fundamentalismi? Fundamentalismin ja uskonnollisen suvaitsevaisuuden rajankäyntiä Kimmo Ketola Kirkon tutkimuskeskus.
Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat ry:n lausunto perusopetuksen tuntijaon ja tavoitteiden uudistamisesta.
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
(c) Kari Salonen - Tampere VANHUSTYÖN SOSIAALISET - SOSIAALINEN GERONTOLOGISESSA SOSIAALITYÖSSÄ Kasvun ja vanhenemisen tutkijat ry – Tampere.
TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yhdistyksen 25. toimintavuonna painopisteinä ovat edelleen valtakunnalliset jätehuoltopäivät ja niiden yhteydessä pidettävä.
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Prometheus- eli Protu-leirit
SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet.
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
Kunniaan liittyvät konfliktit – uhat ja mahdollisuudet asiakastyössä
UE © Anne Rongas 2006 UE1: Uskonnon luonne ja merkitys Kotkan aikuislukio © Anne Rongas 2008.
LÄHETYS JA USKONTOJEN KOHTAAMINEN Lähetys, uskonnot ja kohtaaminen - kolme yhteenkuuluvaa sanaa Teesejä ja kysymyksiä Timo Vasko KLK, SLN Suomen Lähetysneuvottelu.
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Nummelan Palloseura Hockey ry SWOT - Analyysi
UE © Anne Rongas Lähde: Uskonnon Arkki, Edita 2004, s. 43, © Jämsä & Ketola & Laturi & Nissinen & Vappula.
Mitä uskonnolla tarkoitetaan? Uskonnollisia ajatuksia ja kokemuksia muokkaa Uskonto vaikuttaa yhteisö Homo religiosus 1.Ihmisellä lajiominainen kyky uskonnolliseen.
Kohti yhteistä tavoitetta – liiton hallituksen ja yhdistysten välinen yhteistyö Kuurojen liiton hallitus Tiina Eskelinen Iso-Syöte Kuurojen Liitto.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Tasa-arvokysymys islamilaisessa kulttuuripiirissä:
KIRKOT JA VALTIO Luku 17 – Ydinsisältö. Uskontojen merkitys valtion kannalta merkittäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia tuottavat myös sosiaali- ja terveyspalveluja.
Kotipuu Anita Novitsky, Monikulttuurisuuden asiantuntija.
YHTEISÖLLISYYS USKONNOSSA UE1 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä uskonnollisia yhteisöjä muistat? Luokittele mainitut yhteisöt kirjan sivujen 42–45 tietojen avulla –
16. Uskontojen moninaisuus
-Uskontojen moninaisuus ja rinnakkaiselo
13. Modernisaatio haastaa perinteen
Kristinusko Etelä-Amerikassa
Uskonnot yhteiskunnassa
USKONTO YHTEISÖSSÄ.
Uskonto ja yhteiskunta
Suuntia kriittiseen uskonnonopetukseen
Uskonnonvapaus - Suomessa perustuslaissa säädetty uskonnon ja omantunnon vapaus - positiivinen uskonnonvapaus: oikeus harjoittaa uskontoa ja kuulua uskonnolliseen.
15. Uskonto yhteiskunnassa
IHMISARVO JA YHDENVERTAISUUS
Uskontojen tieteellinen tutkimus
Uskonnon ulottuvuudet
Uskontojen tieteellinen tutkimus
Mitä uskonto on?.
Erilaisia uskonnollisia yhteisöjä
SUOMALAISTEN USKONNOLLISUUS NYKYÄÄN
Nuorisorikollisuus ja uskonnollisuus
Mitä uskonto on?.
Keskustelupainotteinen tunnin toteutus
Uskonnonpsykologisia ilmiöitä
16 Persoonallisuushäiriöissä piirteet ilmenevät äärimmäisissä muodossa
YDINSISÄLTÖ Luku 6 – Yhteisöllisyys.
Median ja mainonnan etiikka
1. MITÄ USKONTO ON ?.
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Kirjoittajaprofiilit
Kansanterveyden edistäminen Lastensuojelu- ja nuorisotyö
Esityksen transkriptio:

1/ Joni Valkila ”Fundamentalismin seuraukset” Uskontojen uhrien tuki UUT ry Sitoutumaton yhdistys, jonka tavoite on tukea uskonnollisissa yhteisöissä vaikeuksiin joutuneita ihmisiä ja näiden läheisiä UUT:n toiminta alkoi 1987, rekisteröity 1993 Pyrkii ehkäisemään ongelmia käsittelemällä julkisesti asioita, jotka aiheuttavat ahdistusta uskonnollisten yhteisöjen jäsenille Pyrkii antamaan kriittistä kuluttajavalistusta uskonnoista Toiminnan painopisteet: tiedotus ja vertaistuki

2/ Joni Valkila ”Fundamentalismin seuraukset” Tiukan kontrollin ryhmien piirteitä Eristäytyminen muusta yhteiskunnasta Mustavalkoinen maailmankuva Autoritaarinen johto Jäsenten yksityiselämään puuttuminen Ryhmän kritisoimisen kieltäminen ja hengellinen väkivalta niitä kohtaan, jotka kritisoivat yhteisöä tai haluavat erota siitä Toiminta ei ole avointa

3/ Joni Valkila ”Fundamentalismin seuraukset” Fundamentalismin ongelmia Tiukan kontrollin ryhmät rajoittavat yksilön perusoikeuksia ja –vapauksia kuten sanan-, mielipiteen, ajattelun- ja uskonnonvapauksia. Lasten asema Naisen asema Hengellinen väkivalta toisinajattelijoita kohtaan