Oulun yliopisto. Perustehtävä  Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, joka edistää sivistystä ja aineellista hyvinvointia erityisesti Pohjois-Suomessa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun yhteenliittymä FinELib 10 vuotta Helsinki Rehtori Anneli Pirttilä.
Advertisements

Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen vaikuttavuuden hyviä käytäntöjä Pohjois-Suomi, Itä-Suomi ja Länsi-Suomi.
Tulevaisuuden uutta osaamista
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN VERKOSTOAKATEMIA (TVA)
Suomen koulutusjärjestelmä
Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO Lahden yliopistokeskus: Helsingin yliopisto Teknillinen korkeakoulu Lappeenrannan teknillinen yliopisto Tampereen teknillinen yliopisto.
Tervetuliaistoivotus
Click to edit Master title style Testing Finnvera Oyj Liiketoimintajohtaja Annamarja Paloheimo.
Oulun yliopisto •Perustettu 1958 •6 tiedekuntaa • opiskelijaa •2800 työntekijää •Kokonaisrahoitus 237 M€ •Suomen suurimpia ja monitieteisimpiä yliopistoja.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 KAJAANIN YLIOPISTOKESKUS 2004 Suunnittelu- ja päätöksentekotilanne marraskuussa 2003 Pentti Malinen
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Strategiakausi käynnistyi. Mitä uutta opintohallintoon? Päivi Pakkanen Rehtorin kanslia/ Tutkimus- ja opintoasiat / Opintoasioiden.
Ryhmä 1. Ryhmätyöskentely  Fysiikan kokemukset: monipuolinen henkilöstörakenne, kansainvälisyys, tutkijakoulutettavat tiiviisti mukana, yhteisjulkaiseminen.
Tietojenkäsittelytieteen laitos Helsingin yliopisto
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Avaintietoja Tutkinto-opiskelijoita Avoimen yliopiston ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita Henkilöstöä Vuosibudjetti 256, 5 M€, josta.
Kauppatieteiden tulevaisuus periferiassa Ilkka Virtanen Ylioppilaskuntien periferiatapaaminen Vaasassa Seminaarialustus
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Academic Medical Center Helsinki
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Opetus Esittely Tutkimus Yhteistyö Tiedekunnat Oulun yliopisto
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2004 Selvitetään mahdollisuus esittää opetusministeriölle vuosien 2006–2009 toiminta- ja taloussuunnitelmaan sisällytettynä seuraavat.
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Henkilöstö Kampukset Opiskelijat Oulun yliopisto Perustutkinnot Kulttuurinen identiteetti ja vuorovaikutus Biotieteet ja terveys Informaatioteknologia.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Oulun yliopisto. Perustehtävä Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, joka edistää sivistystä ja aineellista hyvinvointia erityisesti Pohjois-
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
Oulun yliopisto. Perustehtävä Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, joka edistää sivistystä ja aineellista hyvinvointia erityisesti Pohjois-
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö
Opetus Esittely Tutkimus Yhteistyö Tiedekunnat Oulun yliopisto
OULUN KORKEAKOULUJEN KANSAINVÄLISEN TUNNETTUUDEN LISÄÄMINEN OULUN KORKEAKOULUJEN KANSAINVÄLISEN TUNNETTUUDEN LISÄÄMINEN Hankkeen esittely päivitetty
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO OPISKELU JA TUTKINNOT. JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Perustehtävä Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, joka edistää sivistystä ja aineellista hyvinvointia erityisesti Pohjois-Suomessa. Yliopisto.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
Datan avaaminen kunnissa, tilanne syksyllä 2014 Avoimen tiedon ohjelma, Elisa Kettunen, erityisasiantuntija.
Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen esittely Kirsi Hiltunen.
Oulu-Kemi-Pori ArcMaTe - Suomi-konsortiolla kehitetään arktisen alueen tuotteita ja palveluita sekä yritysten liiketoimintaa , Helsinki Johtaja.
Kuopion uusi hammas -seminaari Matti Uusitupa
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
KOHTAAMO – Ohjaamojen ja nettiohjauksen kehittämisen tuki
Kotilava Kotimaiset tieteelliset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan
KTT Eliisa Troberg Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Metsäntutkimuslaitoksen aluehallintouudistusta valmistelevan työryhmän kuulemistilaisuus MMM Kannuksen yksikön henkilöstön kannanotto Antti.
Ulkomaalaiset Lapissa
Osatyökykyisille tie työelämään
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Ulkomaalaiset Lapissa
Esittely Tutkimus Opetus Yhteistyö Oulun yliopisto
Esittely Tutkimus Opetus Yhteistyö Oulun yliopisto
Tulevaisuuden uutta osaamista
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
Esityksen transkriptio:

Oulun yliopisto

Perustehtävä  Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, joka edistää sivistystä ja aineellista hyvinvointia erityisesti Pohjois-Suomessa. Yliopisto on korkeatasoinen oppimisympäristö ja kouluttaa erikoisalojen asiantuntijoita ja monialaisia osaajia haastaviin kansallisiin ja kansainvälisiin tehtäviin.

Oulun yliopisto Tavoite  kansainvälisesti ja kansallisesti vaikuttava ja tunnustettu oppimis- ja tutkimusyhteisö  merkittävä osa eurooppalaista innovaatiojärjestelmää  kansainvälisesti vahva monitieteisillä painoaloillaan  vahva alueellinen vaikuttaja erityisesti Pohjois-Suomen tulevaisuus- ja perustoimialojen tiedeperustaisessa osaamisessa  opiskelijoita ja henkilökuntaa houkutteleva ja heistä huolehtiva tiedeyhteisö  haluttu yhteistyökumppani

Oulun yliopisto Oulun yliopisto – pohjoinen tiedonväylä PERUSTEHTÄVÄ Pohjois-Suomen sivistyksen ja aineellisen hyvinvoinnin edistäminen korkeatasoisen tutkimuksen ja ajanmukaisen opetuksen avulla TAIDOT LUODA UUTTA TAIDOT KANSAINVÄLISEEN YHTEISTYÖHÖN YHTEISTOIMINNAN TAIDOT TAIDOT VIESTIÄ JA VAIKUTTAA ASIANTUNTEMUS OSASTOT laboratoriot VALMIUDET RAKENTAA TULEVAISUUTTA LAITOKSET KLINIKAT LAITOKSET TEKNILLISET TIETEET HUMANISTISET TIETEET KASVATUS- TIETEET TALOUS- TIETEET TERVEYS- TIETEET LUONNON- TIETEET tiivis yhteistyö koulutuksessa ja tut- kimuksessa Eurooppaan ja koko maailmaan välittömät yhteydet Kalottialueelle, Karjalaan ja Kuolaan POHJOIS-SUOMI hengen väestö, monipuolinen kulttuuriperintö Biotekniikka Informaatiotekniikka Pohjoisuus Ympäristö Koulutus- ja tutkimuspalvelut STRATEGIA HALLITUS REHTORI TUKIYKSIKÖ T

Oulun yliopisto Monialainen tiede- ja oppimisyhteisö  Perustettu v  Opiskelijat uudet perustutkinto-opiskelijat 2347  Henkilökunta 3079 professorit 242  Suoritetut tutkinnot v perustutkinnot 1333 tohtorintutkinnot 130  Rahoitus v ,0 M€ budjettirahoitus 123,4 M€ muu rahoitus 79,6 M€

Oulun yliopisto Tiedekunnat ja koulutusalat  Tiedekunnat opiskelijat humanistinen 2403 kasvatustieteiden 1922 luonnontieteellinen 4522 lääketieteellinen 1341 taloustieteiden 1023 teknillinen 4818  Koulutusaloina myös hammaslääketiede 268 terveydenhuolto 364  Koulutusohjelmia on 45

Oulun yliopisto Opiskelijamäärät tiedekunnittain ja koulutusaloittain hammaslääketiede terveydenhuolto lääketiede 1341

Oulun yliopisto Tutkimusta painoaloilla Informaatiotekniikka elektroniikka ja mittaustekniikka, langaton tietoliikenne, ohjelmistotekniikka ja informaationkäsittely (konenäkö, automaatio, multimedia) Bioteknologia biotieteet, biolääketiede, biotekniikka, molekyyli- ja solubiologia Pohjoisuus ja ympäristö ympäristön ja luonnonvarojen kestävän kehityksen monitieteinen tutkimus, yhteistyö ympäristöhallinnon, tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa pohjoisen luonnon globaalimuutos, geo- ja biosfäärin systeemit, arktinen lääketiede

Oulun yliopisto Opiskelijat 2000–2005

Oulun yliopisto Vuosina 2000–2005 suoritetut tohtorintutkinnot

Oulun yliopisto Suoritetut perustutkinnot 2000–2005

Oulun yliopisto Perustutkintojen keskimääräiset suoritusajat

Oulun yliopisto Perustutkintokoulutuksen kustannukset / tutkinto vuonna 2005

Oulun yliopisto Yliopiston kokonaisrahoitus 2000–2005

Oulun yliopisto Henkilötyövuodet vuonna 2005 Harjoittelukoulujen htv:t eivät sisälly kuvioon

Oulun yliopisto Chydenius-Instituutti (JY) Tutkimusasiamies (OY, JY, VY) Kajaanin opettajankoulutusyksikkö Kajaanin yliopistokeskus Geofysiikan observatorio Tutkimusasiamies (OY, LY) Oulangan tutkimusasema Naturpolis Kuusamo/tutk.asiamies Meri-Lappi Instituutti (OY, LY) Tutkimusasiamies Perämeren tutkimusasema Pehr Brahen ohjelmistolaboratorio, Raahen DI-koulutus Oulun yliopisto Hailuoto Kuusamo OULU Kemi Sodankylä Raahe Rovaniemi Vaasa Helsinki Turku Tampere Lappeenranta Joensuu Kuopio Jyväskylä Kajaani Kokkola Tutkimusasiamies (OY, KY) Iisalmi Oulun Eteläisen Instituutti Nivala Oulun yliopiston ensisijainen vaikutusalue

Oulun yliopisto OULU Rovaniemi Vaasa Helsinki Turku Tampere Lappeenranta Joensuu Kuopio Jyväskylä Suomen yliopistot vuonna 2005  Yksi alueellisesti kattavimmista yliopistoverkoista Euroopassa  10 monitieteistä yliopistoa Helsinki, Turku (2), Tampere, Oulu, Jyväskylä, Joensuu, Vaasa, Kuopio, Rovaniemi  3 teknillistä korkeakoulua Helsinki, Tampere, Lappeenranta + Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta: 4818 opiskelijaa  3 kauppakorkeakoulua Helsinki (2), Turku + Oulun yliopiston taloustieteiden tiedekunta: 1023 opiskelijaa  4 taidekorkeakoulua

Oulun yliopisto Suomen yliopistot vuonna 2005  yliopisto-opiskelijoita naisia uusia opiskelijoita joista naisia jatko-opiskelijoita ulkomaisia opiskelijoita (v. 2004) 4430  29 ammattikorkeakoulua, opiskelijoita  yhteensä yli opiskelijaa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa

Oulun yliopisto Suomen yliopistot vuonna 2005  Ylemmät korkeakoulututkinnot naisia 7807  Tohtorintutkinnot 1422 naisia 696  Rahoitus Valtion budjetti 1262 M€ Ulkopuolinen 694 M€  Professorit 2255 naisia 501  Opetushenkilökunta 5584  Tutkijat 7861  Muu henkilökunta  Julkaisut (2004) kotimaassa 7546 ulkomailla

Oulun yliopisto Total Student Mobility between

Oulun yliopisto Outgoing Exchange Students by Host Country Moreover, one student to Argentina Greece Malta South Africa Switzerland and Thailand. Total 314 (2005)

Oulun yliopisto Incoming Exchange Students by Home Country Moreover, one student from Bangladesh Bulgaria South Africa India Iceland Sri Lanka Estonia Total 363 (2005)

Oulun yliopisto Outgoing and Incoming Exchange Students by Faculty Total 363Total 314

Oulun yliopisto Foreign Degree Students

Oulun yliopisto Foreign Degree Students by Faculty in

Oulun yliopisto