Allergiat s. 110 - 112 http://www.youtube.com/watch?v=5BAoffpbmBU.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LIHAKSET.
Advertisements

P ERTTI YLÄMÄKI Virolahden ya. H YÖNTEISET Esitykseni aihe on hyönteisten anatomia ja elin tavat. Esittelen myös tunnetuimpia suomalaisia hyönteisiä.
Hiv ja aids.
Aivoverenkierron häiriö oireina mm.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Tervetuloa! Syventävää koulutusta allergeeniturvallisuudesta, pakkausmerkinnöistä ja reseptivalvonnasta Helsinki Tervetuloa – terveiset keväisestä.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Myrkytystapaturmat.
Kansantaudit.
Keuhkot ja hengitys Mankkaan koulu Helena Rimali -
Diabetes s. 65 –
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Tupakointi ja sen vaikutukset
Elimistö puolustautuu
Mielenterveyden häiriöt
Ympäristöterveys s. 162 – 175.
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
Tartuntataudit s
IgE-laboratorioanalytiikka atopian diagnostiikassa, 2013
Ruoka-aineallergiat Nathalia Modig.
Hivesan Pro Antiseptinen voide.
Kotitehtävä.
Allergiat.
Proteiinien tehtävät elimistössä
Allergiat.
Allergiat.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Hypoglykemia eli alhainen verensokeri
RUOKA-ALLERGIAT Terhi Kinnunen 2012.
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
ASTMAN HOITOTYÖ. Astma eli asthma bronchiale Minkälainen sairaus on astma? -Keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus  Keuhkoputket ahtautuvat tulehduksen.
Allergia s. 88 Puolustusjärjestelmän epätarkoituksenmukainen reagointi ympäristössä esiintyviin aineisiin (proteiini / molekyyli / hiukkanen )  allergeenit.
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Myrkytystapaturmat.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
Käytätkö säännöllisesti energiajuomia?. Tiesitkö että? Energiajuomia käyttävillä nuorilla on kaksinkertainen määrä päivittäisiä univaikeuksia, päänsärkyä.
Astma on lapsuusiän tavallisin pitkäaikaissairaus. Noin prosenttia lapsista potee astmaa ja lisäksi noin viidellä prosentilla on astman kaltaisia.
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
KELIAKIA MIKÄ/MISTÄ JOHTUU? Elinikäinen autoimmuunisairaus. Rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolle.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.
LÄHTEET Hengitysliitto, 2009 TherapiaFennica-lasten allergiat, 2009 Käypä hoito – suositukset,
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
ERITYISRUOKAVALIOT Mikä on erityisruokavalio?
Allergiassa immuunipuolustus reagoi poikkeavalla tavalla - tunnistaa aiheuttajan viholliseksi ja alkaa puolustautua  allergisen elimistössä on vasta-aineita.
Nestetasapaino.
5 Ravinto Energiaravintoaine Suojaravintoaine
Oireiden vaikeus ja haittaavuus
Lehtisaaren koulun sisäilmasto-oirekysely
Verensokerin säätely Veren glukoosi on pääasiallinen solujen energianlähde Elimistömme pyrkii pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena Säätely tapahtuu.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Aina ei voi valita mitä syö
Liikunta+ravinto.
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Kpl 34 Monien ihmisten ruokavalioita rajoittaa jokin allergia tai sairaus, jolloin elimistö ei siedä jotakin ruoka-ainetta.
Kansantaudit 7 Allergia ja astma.
Vesirokko.
Elimistön puolustautumisjärjestelmät
IHOTTUMAT.
Hätäilmoitusohje Hätänumero 112 Soita hätäpuhelu itse, jos voit.
ASTMA Bronchiale 12/8/2018.
Altistuskokeista A. Savolainen 2013
Puolustuskeinot: 1. ulkoinen puolustus 2. sisäinen puolustus
Allergiamekanismit Aleksi Lamminen.
Oireiden vaikeus ja haittaavuus
Esityksen transkriptio:

Allergiat s. 110 - 112 http://www.youtube.com/watch?v=5BAoffpbmBU

Kouluikäisistä 30 % kärsii allergiasta Allergeeni aiheuttaa virheellisen hälytystilan Proteiini, esim. siitepölyhiukkanen, ruoka- tai lääkeaine Allergeeni

Perinnöllinen taipumus herkistyä vaarattomiin tunkeilijoihin Keho tuottaa veren valkosoluja eli eosinofiilejä ja Immunoglobuliini E-vasta- aineita Histamiini aih. tulehdusreaktion Allergeeni

Ig E-vasta-aineet tunnistavat allergeenin ja käynnistävät tapahtumaketjun, jonka seurauksena Allergia- eli syöttösolut vapauttavat tulehdusta aiheuttavia aineita, kuten histamiinia Keuhkoputkien sileät lihasputket supistuvat ja hengitys vaikeutuu Allerginen reaktio

Anafylaktinen sokki Äkillinen, voimakas allerginen reaktio Vereen erittyy histamiinia ja verenpaine laskee nopeasti ja hengitystiet turpoavat Ampiaisen myrkky, kyyn pistos Anafylaktinen sokki

Perinnöllinen taipumus herkistyä tavallisille elinympäristön allergeeneille Atooppinen ihottuma, allerginen nuha tai astma Taiveihottuma eli maitorupi Hoidetaan kortisonivoiteilla, perusrasvauksella ja auringolla http://www.youtube.com/watch?v=GR6d S3XBc3o Atopia

Eläin- ja huonepöly heinänuha Allerginen nuha

Ruoka-aineallergiat Pienillä lapsilla yleinen, yleensä menee ohi Kala-, äyriäis- ja kananmuna-allergiat saattaa kestää koko elämän Oireet: huulet turpoavat, oksentelu, vatsavaivat, ripuli, iho-oireet, päänsärky ja hengenahdistusoireet Ruoka-aineallergiat

Kosketusihottuma Esiintyy nopeana ja hitaana Nopea näkyy ja tuntuu jo 10 min. kuluttua Hidas esiintyy pitkäaikaisen allergian tuloksena Kutina punoitus Kosketusihottuma

Lääkeallergia IgE-vaste Ihottuma, hengenahdistus Penisilliini ja asetyylisalisyylihappo Lääkeallergia

Ihopistokoe Verikoe, josta määritetään IgE Allergiatestit

Laktoosi-intoleranssi Suolistossa ei ole maitosokeria pilkkkovia entsyymejä Paksusuolessa erittyy kaasuja Ilmavaivat, kivut, ripuli Laktoosi-intoleranssi