Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kyläradio Koulutus Kuinka teen paremmin • Puhu yksityiskohdista – ei yleisestä • Anna kuuntelijoille kuvia • Aloita aina parhaalla palalla.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-OPI.
Nuorten peliohjelmointi 2011
1. Tunnetko oman kotiseutusi kansallispuvun?
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Ilkon työleiri Tervetuloa laajennetun työssäoppimisen työleirille!!!!
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Valmistelevan työryhmän ehdotus ja 3.6. käydyt keskustelut Pekka Linna,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Opiskelun ja opetuksen tuen viitearkkitehtuuri Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa tulee olla Työstänyt Synergiaryhmä Toimittanut.
Yliopistojen yhteisen YDW tietovaraston määrityshanke - tilannekatsaus Tampere
Maakuntien yhteistyöryhmien valtakunnalliset neuvottelupäivät , Jyväskylä SAK:n Kymen aluejohtaja Jukka Kärnä /xx SAK tänään ja huomenna.
Leena Björkqvist TeiniMinno –esiselvityshanke 2014 Arviointisuunnitelma Leena Björkqvist, Metropolia AMK TeiniMinno –esiselvitys arvoidaan suhteessa.
Opi ja Kartturi Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa saattaa olla Koostanut Pekka Linna, CSC.
Opiskelun ja opetuksen tukipalvelut Elämää Raketin jälkeen? Raketti päätösseminaari Kati Kettunen Palvelujohtaja, Helsingin yliopisto.
Tietovarannon järjestelmä- ja teknologia-arkkitehtuurin kehittäminen.
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Keskusteludokumentti Pekka Kähkipuro.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
Yleistä tutkimuksesta
Integrointi: hyvä idea, huono säästökohde. Mitä ajatuksia kuvat herättävät? Keskustele vieruskaverin kanssa aiheesta kolme minuuttia. Kertokaa sen jälkeen.
TUHA-verkoston tapaaminen
TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa.
CSC:n ja korkeakoulukentän yhteistyön kehittäminen Työpajan taustamateriaalia Meritullinkatu Pekka Kähkipuro.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
Toimintaohjeet opelle
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Opi ja Kartturi Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa saattaa olla Koostanut Pekka Linna, CSC.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
Viitearkkitehtuurin luonne, käyttötarpeet ja käyttäjät Pekka Linna, CSC.
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
Sähköisen asioinnin visio, toiminta- ja tietoarkkitehtuuri
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Arkkitehtuurityön jatkovalmistelu
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Verskostojen huomioita yhteistyöryhmän vierailuilta (KOOTuki) Kati Kettunen, Tuomas Orama, Antti Mäki , KOOTuen kokous.
Yhteisten palvelujen asiakasohjauksen uudistaminen
Koulutuksen ja opetuksen järjestämisen prosessit
Prosesseista palveluihin
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Ajatuksia ICT-ohjausryhmästä ja CSC:n asiakasohjauksesta
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Tässä käsittely ohjaus-yhteistyössä
Koulutus- ja opetusyhteistyö
KOOTuki-ryhmän kuulumiset
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Partion johtamismallin avulla
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Leena Pietilä ja Juha Rantamäki
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
Esityksen transkriptio:

Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna

Työpaja Meillä on edessä noin tunnin mittainen työpaja Työpajassa viedään suomalaista korkeakouluhteisöä askelen verran jäsentyneempään suuntaan Työpajan aiheena on kansallisten palveluiden kehitystyön ohjausrakenteiden kehittäminen

“Kansallisten …” - mitä se on? Korkeakoulujen käyttöön tuotettujen järjestelmäpalveluiden kehitystyön yhteydessä – ei ole aina selvää, kuka vastaa mistä asiasta – muodollinen valta ja tosiasiallinen valta eivät kohtaa – ryhmiä ja toimijoita on paljon ja kokonaisuudesta on vaikea saada käsitystä – toiminnan kehittäminen edellyttää yhdessä sopimista mutta tätä ei ole huomioitu

Yhteistyöryhmän aloite Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyöryhmä keskusteli kansallisen kehitystyön haasteista Ryhmä päätti lähteä luonnostelemaan mallia kehittyneemmästä ohjausrakenteesta – pääkehityskohde oli yhdessä päättäminen – ryhmä päätyi lyhyen keskustelun jälkeen siihen, että tavoiteltava rakenne on parempi tuottaa yhteistoiminnallisesti kuin asiantuntijatyönä

Työpaja Ensin työstetään hieman kehitystyön eri osia rinnakkain (10 min) Sitten puretaan pienryhmissä käytyä keskustelua (20 min) Sitten pohditaan yhdessä etenemistapoja ja sidosryhmiä (15 min) Sitten vedetään yhteen (5 min)

Ryhmä 1 Toiminnan kehittämisen tavoitteet – Kenen/keiden/minkä tahon tulisi tehdä viimekätinen päätös – Kenen tulisi osallistua päätöksentekoon – Kuinka päätös tulisi valmistella

Ryhmä 2 Uudet yhteiset toimintakäytännöt – Kenen/keiden/minkä tahon tulisi tehdä viimekätinen päätös – Kenen tulisi osallistua päätöksentekoon – Kuinka päätös tulisi valmistella

Ryhmä 3 Tietojärjestelmän kehittämisen linjaratkaisut – Kenen/keiden/minkä tahon tulisi tehdä viimekätinen päätös – Kenen tulisi osallistua päätöksentekoon – Kuinka päätös tulisi valmistella

Ryhmä 3 Toimintakäytäntöjen muuttaminen ja muutoksen kansallinen tuki – Kenen/keiden/minkä tahon tulisi tehdä viimekätinen päätös – Kenen tulisi osallistua päätöksentekoon – Kuinka päätös tulisi valmistella

Ryhmä 4 Uuden järjestelmän käyttöönotto – Kenen/keiden/minkä tahon tulisi tehdä viimekätinen päätös – Kenen tulisi osallistua päätöksentekoon – Kuinka päätös tulisi valmistella

Purku Ryhmä 1 Ryhmä 2 Ryhmä 3 Ryhmä 4

Toiminta tästä eteenpäin Yhteistyöryhmän keskusteluissa todettiin, ettei korkeakoululaitoksen toimintatapoja voi muuttaa valmiilla mallilla, joka valmistellaan sivussa On siis löydettävä tapa, joka antaa arvoa eri rooleissa toimivien korkeakouluyhteisön jäsenten kokemuksille, näkemyksille ja asemalle Mikäli nykytilan ongelmista saavutetaan jaettu näkemys, ollaan jäsentyneen toimintamallin kehittämisessä jo pitkällä

Sidosryhmät Ketkä ovat korkeakoulujen yhteisten palvelujen kehitystyön sidosryhmiä Kääntykää vieressä istuvan puoleen ja keskustelkaa aiheesta noin 5 minuuttia Jakakaa tämän jälkeen ideanne kaikkien kanssa

Toimintatavat Kuinka eri sidosryhmiä voisi mielestänne lähestyä Keskustelkaa vieressä istuvan kanssa 5 minuuttia ja jakakaa tämän jälkeen ajatuksenne kaikkien kanssa

Jatko Saatte yhteenvedon työpajasta vielä tänään Teidän ajatuksenne esitellään huomenna opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyöryhmälle Saatte tietoonne myös sen, kuinka asiassa on tarkoitus edetä eli mitä yhteistyöryhmä asiasta keskusteli

Kiitos Pekka Linna