Www.helsinki.fi/yliopisto Avoin julkaiseminen hiukkasfysiikassa ja kosmologiassa Syksy Räsänen Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
”Publishing in International Academic Journals” Sanna Järvelä.
Advertisements

Ari Haasio SeAMK.  Creative Commons –lisenssit  Useita erilaisia  Tarjoavat suojaa ja vapautta tekijänoikeuteen.  Perinteinen” kaikki oikeudet pidätetään”
1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Maksulliset ja avoimet aineistot: tieteellisten julkaisujen jakelu muutoksessa Tiedekustantaminen murroksessa, Jyrki Ilva
Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos
1 TEKIJÄNOIKEUDET TIETEELLISTEN LEHTIEN VERKKOJULKAISEMISESSA Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO.
Kotimaiset tiedelehdet verkkoon - millä ehdoilla? Sari Lehtinen Pro Tsv –verkkopalvelut Tieteellisten seurain valtuuskunnan verkkojulkaisupalvelujen.
Tervetuliaistoivotus
Open Access –julkaiseminen tutkimuksen rahoituksen ja arvioinnin näkökulmasta Anneli Pauli, ylijohtaja (tutkimus)
KAUSIJULKAISUPÄIVÄT ELEKTRONISEN AINEISTON HANKINTA YRITYSTIETOPALVELU – KEMIRA OYJ.
Tutkijakoulutuksen jatkokurssi, Lääkäripäivät Kirjoittaminen ja julkaiseminen Prof. Annamari Ranki HY/ HYKS.
Tieteellisten julkaisujen avoin saatavuus Tiedon avoin saatavuus - tutkimuksen elinehto, Dos. Kalle Korhonen OA-JES2 (FinnOA / TSV) / HY Tiedon.
Kristiina Hormia-Poutanen Mitä Suomessa voitaisiin tehdä? OPEN ACCESS-keskustelutilaisuus Opetusministeriö Kristiina Hormia-Poutanen, Kansalliskirjasto.
Turid Hedlund Seminaari Kotimasten tiedelehtien siirtymisestä verkkoon Tieteellisten lehtien siirtyminen verkkoon Verkkojulkaisemisen mallit ja.
Open Journal Systems - julkaisualusta Mihin tarkoitukseen sitä voidaan käyttää Painetun aineiston uudelleen julkaiseminen verkossa, Tieteiden talo
Tieteellinen julkaiseminen Alustus tieteentekijän peruskurssin seminaarissa Professori Mauri Airila.
EUR-ACE akkreditointi ja KKA LAUREA Karl Holm.
Tutkijan identifioinnin esiselvitys 2013 Tuija Raaska RAKETTI-TIEHA –ohjausryhmän kokous.
Open access ja tieteentekijät – kysymyksiä ja vastauksia Oulu, Yliopistokirjastojen julkaisupäivä Kalle Korhonen OA-JES-projekti / Helsingin yliopisto.
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
ELEKTRA - kotimaisia tieteellisiä artikkeleita sähköisessä muodossa Alustus Vapaa pääsy tieteelliseen tietoon -seminaarissa Jyrki Ilva
Tutkijoiden ORCIDisointi - uhka vai mahdollisuus?
AVOIN TIEDE EUROOPPALAISIA HANKKEITA JA VERKOSTOJA.
Avoin tiede ja tutkimus -hanke Vaikuttavuustyöryhmä 09/2014-
Turid Hedlund D-Hanken Avoin julkaisuarkisto Elokuu 2006 – Joulukuu 2008 Yhteistyöprojekti johon osallistuvat kirjasto, atk-osasto, tutkimuksen.
Avoimen julkaisemisen nykytilanne Teodora Oker-Blom Matrikokous Viikin tiedekirjasto.
TUHAT tutkimustietojärjestelmä Matri-seminaari Arja Lappalainen
Kirjastot ja Google Ari Muhonen ylikirjastonhoitaja Teknillisen korkeakoulun kirjasto
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
DViikki Kokemuksia kokotekstien taltioinnista DSpace-ohjelmistolla Kimmo Koskinen Viikin tiedekirjasto.
ATT-vaikuttavuusryhmä –alustavia suosituksia Avoin tiede ja tutkimus -hankeen työryhmäseminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut FinELib ja Open Access Arja Tuuliniemi, palvelupäällikkö, FinELib Kirjastojuridiikan seminaari
Avoin julkaiseminen hiukkasfysiikassa ja kosmologiassa Syksy Räsänen Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Theseus avoimen julkaisutoiminnan edistämisen välineenä ammattikorkeakouluissa Minna Marjamaa, Laurea ja Tiina Tolonen, Oamk Tämä teos on lisensoitu Creative.
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla. Tarkastele käyttölupaa osoitteessa
Avoin tiede ja tutkimus ammattikorkeakouluissa ATT Osaajakoulutus, Helsinki Seliina Päällysaho, tutkimuspäällikkö, SeAMK Jaana Latvanen, informaatikko,
Tiedekustantajien vertaisarviointikäytännöt ja näkemyksiä Julkaisufoorumista Anna-Sofia Ruth, Janne Pölönen Kokemuksia tieteellisestä kirjoittamisesta.
AVOIMEN TIETEEN OSAAJAKOULUTUS: TUTKIMUSHALLINTO JA -PALVELUT EEVA NYRÖVAARA.
Avoimuuden huomiointi tutkimuksen suunnittelussa Jessica Parland-von Essen CC-BY 4.0 Opetus- ja kulttuuriministeriö.
Avoin tiede ja tutkimus -tiekartan vastuut tutkimusrahoittajille Ilona Lundström
Rinnakkaistallentaminen ja organisaation julkaisupolitiikka Pekka Olsbo Jyväskylän yliopiston kirjasto Avoimen tieteen osaajakoulutus URN:NBN:fi:jyu
Avoin tiede –keskustelutilaisuus TTA-hanke, Opetus- ja kulttuuriministeriö Liisa Siipilehto, Helsingin yliopiston kirjasto.
Tampereen yliopiston avoimuuden käytännöt ja palvelut tutkijoille Minna Niemi-Grundström johtaja, Tampereen yliopiston kirjasto Avoimen tieteen osaajakoulutus.
Tieteellinen julkaiseminen hiukkasfysiikassa Syksy Räsänen Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos Avoin.
Open access Suomessa 2013? Avoin tiede -keskustelutilaisuus, Jyrki Ilva
Open Access -lehtien julkaisumaksujen organisointi Arja Tuuliniemi, Kansalliskirjasto Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
© SUOMEN AKATEMIA 2 Avoin tiede Suomen Akatemian hakuohjeissa Avoimen tieteen huomiointi tutkimuksen suunnittelussa tiedeasiantuntija Jyrki Hakapää
Itä-Suomen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikka
Avoimen datan jakaminen ja uudelleenkäyttö
Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opinnäytteiden pitkäaikaissäilytys Ajatuksia Kansallisarkiston, Kansalliskirjaston ja korkeakoulusektorin yhteistyöhön.
Miten FinELib-neuvottelut edistävät avointa julkaisemista?
Tutkimusjulkaisujen avoin julkaiseminen
Kotilava Kotimaiset tieteelliset lehdet avoimiksi ja vaikuttamaan
Tieteellisten seurain valtuuskunta
Miten löytää vaihtoehtoisia polkuja artikkeleiden luo Tietoresurssit ja avoimet aineistot Paula Mikkonen, tietoasiantuntija, Kansalliskirjasto,
OA julkaisemisen lisenssit ja muut ehdot
Avoin tiede tutkijoille
YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Julkaisuarkistopalvelut tutkijoille Helsingin yliopistossa
Toiminnallinen tiedepäivä
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Julkaisuneuvotteluiden tilanne
Avoin tiede ja tutkimus Case Karelia
Mitä avoimuus on?.
TIETEELLINEN TUTKIMUS (7ET)
Ammattikorkeakoulujen sopimusseminaari
Books, Libraries and Open Access Avoimen tutkimuskirjallisuuden edistäminen Helsingin yliopiston kirjastossa Marjo Kuusela Helsinki University Library.
Kristiina Hormia-Poutanen Kansalliskirjasto / FinELib
Esityksen transkriptio:

Avoin julkaiseminen hiukkasfysiikassa ja kosmologiassa Syksy Räsänen Helsingin yliopisto, fysiikan laitos ja Fysiikan tutkimuslaitos Suomen korkeakoulutus- ja tutkimusjärjestelmän tulevaisuus - kansainvälisyyttä ja avointa tiedettä,

Nettiarkisto vuodesta Aloina fysiikka, matematiikka, tilastotiede, tietojenkäsittelytiede, kvantitatiivinen biologia ja kvantitatiivinen taloustiede. Artikkelit ilmestyvät päivän viiveellä, esillä pysyvästi. Julkaiseminen ja lukeminen on ilmaista. Käyttökustannukset erittäin alhaiset. Vuoden 2012 kokonaisbudjetti $ , julkaistu artikkelia: 9 dollaria per artikkeli. 2 Suomen korkeakoulutus- ja tutkimusjärjestelmän tulevaisuus - kansainvälisyyttä ja avointa tiedettä, arXiv

Tutkijoiden kannalta tieteelliset lehdet ovat palvelleet neljää pääsiallista tavoitetta. Niiden kautta on hoidettu tutkimuksen 1.Rekisteröinti 2.Tiedonvälitys 3.Arkistointi 4.Vertaisarviointi 3 Suomen korkeakoulutus- ja tutkimusjärjestelmän tulevaisuus - kansainvälisyyttä ja avointa tiedettä, Tavoitteet arXiv Lehdet arXiv

0. Artikkeli julkaistaan arXivissa ilmaiseksi. 1.Kirjoittaja antaa artikkelin kustantajalle ilmaiseksi. 2.Referee vertaisarvioi artikkelin ilmaiseksi. 3.Editori päättää julkaisemisesta. (Editori saa palkkaa.) 4.Lehti julkaisee artikkelin uudelleen ja myy sen tutkijoiden instituuteille. Suuri osa tieteellisistä lehdistä on kaupallisten kustantajien julkaisemia, ja hyvin kalliita. Kukaan ei lue lehtiä. 4 Suomen korkeakoulutus- ja tutkimusjärjestelmän tulevaisuus - kansainvälisyyttä ja avointa tiedettä, Tieteellisen julkaisemisen nykytila

SCOAP 3 :n sopimus kustantajien kanssa. “Taataan” open access maksamalla kustantajille noin € per artikkeli (~10 7 €/vuosi). Pääasiallinen ongelma: artikkelit ovat jo ilmaiseksi saatavilla. Toissijainen ongelma: kannustaa julkaisemaan laadusta riippumatta. Repository Interface for Overlaid Journal Archives (RIOJA). Verkkolehti, jonka artikkelit julkaistaan arXivissa ja joka huolehtii vain vertaisarvioinnista. 5 Suomen korkeakoulutus- ja tutkimusjärjestelmän tulevaisuus - kansainvälisyyttä ja avointa tiedettä, Esimerkkejä tulevaisuudesta / /rioja/about/

Rekisteröinti, levitys ja arkistointi tapahtuu arXivin kautta. Keskeinen kysymys ei ole open access, vaan vertaisarvioinnin järjestäminen. Tekniset ratkaisut perinteisten lehtien korvaamiseksi ovat olemassa. 6 Suomen korkeakoulutus- ja tutkimusjärjestelmän tulevaisuus - kansainvälisyyttä ja avointa tiedettä, Kaikkiaan kkeli/blogit/maailman kaikkeutta_etsimassa /hedelmapeli