Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH 26.1.2015.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Advertisements

Korkeakoulut ja julkisen hallinnon arkkitehtuurin hierarkia Ilmari Hyvönen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-KOKOA.
4.4 Yhteismitallista ja yhteentoimivaa tietoa hyödyntävien palveluiden tuottaminen s Toimenpiteet s.15.
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opiskelun ja opetuksen tuen viitearkkitehtuuri Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa tulee olla Työstänyt Synergiaryhmä Toimittanut.
Opi ja Kartturi Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa saattaa olla Koostanut Pekka Linna, CSC.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
FUAS-Opiskelijahallintojärjestelmä Virtuaalikampuksen työryhmä
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Sanastotyön.
Opi ja Kartturi Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa saattaa olla Koostanut Pekka Linna, CSC.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteiset arkkitehtuurit
Arkkitehtuurikoordinaatiopalvelu
Tietomallityöryhmän loppuraportti RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Uudet tiedonkeruut VIRTA-opintotietopalvelusta. Uudet tiedonkeruut [tietovarannosta] Arkkitehtuuriperiaatteista VIRTA-opintotietopalvelu Nykyisellä mallilla:
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-hankkeen.
CSC:ltä ostetut palvelukokonaisuudet vuonna 2015
TIPTOP-projektin kartoituksen vaihe korkeakoulujen tietomallin muutostarpeiden osalta Petri Heinonen Juha-Pekka Pihlajakoski Lauri Stigell Opi-Synergia.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
OKM:n CSC:ltä korkeakouluille ostamien palveluiden ohjaus Ilmari Hyvönen.
Julkisen hallinnon arkkitehtuurihierarkia
Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä,
TUHA-verkoston tapaaminen
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
OKM–CSC-vuosisopimuksen valmistelu Juha Haataja
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Opintopolku-palaveri
Opi ja Kartturi Mitä osia opintohallinnon viitearkkitehtuurissa saattaa olla Koostanut Pekka Linna, CSC.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Arkkitehtuurityön jatkovalmistelu
Arkkitehtuurityön hyödyntäminen ATT seminaari 4.3 Anne Sunikka, asiakkuuspäällikkö, Aalto-ylipisto, ITS Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä.
Opetus- ja koulutusyhteistyöhön liittyvä korkeakoulujen tietojärjestelmien yhteentoimivuuden kehittäminen ja arkkitehtuurityö – HAHMOTELMAA
Verskostojen huomioita yhteistyöryhmän vierailuilta (KOOTuki) Kati Kettunen, Tuomas Orama, Antti Mäki , KOOTuen kokous.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytila ja tavoitetilakuvaus TILANNEKATSAUS Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT- ohjausryhmä, ja Antti.
Prosesseista palveluihin
Yhteentoimivat tietomääritykset ja semanttista yhteentoimivuutta tukeva välineistö osana yhteistä tietoarkkitehtuuria Suvi Remes Tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä.
tiedon laadun tukeminen ja
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
OKM keskitettyjen palveluiden rahoittajana CSC:n kautta: yhteistyöryhmien rooli ja arkkitehtuurityö Ilmari Hyvönen
Tieteellisen laskennan yhteistyöfoorumin alatyöryhmä, kokoonpano:
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Asetus kokonaisarkkitehtuurin kuvauksista ja määrityksistä
Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytila ja tavoitetilakuvaus
Tutkimustietovarannon lähdetietovarantojen tilannekatsaukset
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
VIRTA-OHJAUKSEN JATKO
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
KOOTuki-ryhmän kuulumiset
Opetuksen ja tutkimuksen viitearkkitehtuurit yhteentoimivuuden ja yhteistyön mahdollistajina Nestori Syynimaa.
Opiskelun ja opetuksen tietovirrat - nykytila ja tavoitearkkitehtuuri
Päätös VIRTA-opintotietopalvelun hallintamallin hyväksymisestä
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 näkymiä ym
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen digitalisoitumisen tiekartta Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä Ylitarkastaja Ilmari Hyvönen (puheenjohtaja)
Kohdealueiden raportointi
KTPO:n palvelukokonaisuuksien tiivis esittely
KTPO-CSC-vuosisopimuksen 2018 ja 2019 painotuksia Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmän kokous Jukka Haapamäki, Juha Haataja, Ilmari.
Esityksen transkriptio:

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH 26.1.2015

Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteiset arkkitehtuurit Tieteellisen laskennan kokonaisarkkitehtuuri Tutkimuksen kokonaisarkkitehtuuri (ATT) Tutkimuksen tuen ja hallinnon viitearkkitehtuuri Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tuen ja hallinnon viitearkkitehtuuri Toiminta Korkeakoulujen yhteentoimivuusmalli (tietomallit ja määritykset) Tieto Arkkitehtuureissa kuvattavat ulottuvuudet (painotus) Viranomaistietovirtojen VIRTAistamisen kehittämispolku Tietojärjestelmät Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytila ja tavoitetilakuvaus Kokoavat kuvauskokonaisuudet Teknologia /infra

Arkkitehtuurityön etenemistilanne 26.1.2015 Arkkitehtuurit (pääasiallisesti työtä ohjaava ryhmä; vastaavat henkilöt OKM:ssä ja CSC:llä) Etenemisraportti Tieteellisen laskennan kokonaisarkkitehtuuri Tieteellisen laskennan tavoitearkkitehtuuri alkaa olla pääpiirteittäin valmis/Fagerholm, Heikonen ja Haataja tavoitetta kirkastettu työn vauhdittamiseksi https://confluence.csc.fi/display/TLKA/Home 1.versio valmiiksi 15.2. mennessä Tutkimuksen kokonaisarkkitehtuuri (ATT) Arkkitehtuurikonsultointikilpailutus (ATT ja KDK) valmistunut: Karjalainen, Kolehmainen/Gofore ja Silverplanet; ohjausryhmä perustettu, pj Juha Haataja, OKM Sensitiivisen datan tutkimuskäytön arkkitehtuuri/Tissari, Syynimaa vuokaaviotaso lähes valmiina https://wiki.csc.fi/wiki/Data/ATTSensitiivinendata Helmikuun alussa 1. työkokous 1. Versio valmistuu 2/2015 Tutkimuksen tuen ja hallinnon viitearkkitehtuuri tutkimuksen tuen ja hallinnon sanastoa työstetty TUHA verkoston vuosikokouksen työpajassa prosessien kuvauksen tulos https://confluence.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=50170385 Työ etenee prosessien kuvauksilla, mutta alue on laaja Korkeakoulujen opiskelun ja opetuksen tuen ja hallinnon viitearkkitehtuuri Opintohallinnon eli opetuksen ja opiskelun tuen ja hallinnon viitearkkitehtuuri https://confluence.csc.fi/pages/viewpage.action?pageId=50172271 Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuurit Viimeiset muutokset työn alla Projektointivaiheessa: 2.2. KOOtuki ryhmä 11.-12.2 synergia

Etenemistilanne, kokoavat kuvauskokonaisuudet kokoavat kuvauskokonaisuudet, jotka kokoavat osia ylläolevasta Etenemisraportti Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytila ja tavoitetilakuvaus (Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä; Ilmari Hyvönen OKM, Antti Mäki, CSC) Ei raporttia 1/2015 Korkeakoulujen yhteentoimivuusmalli (tietomalli) (Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä; Ilmari Hyvönen OKM, Suvi Remes, CSC) - Tilanneraportti tulee ohjausryhmän kokoukseen Suvilta (kalvosetti lähetetty 24.1.) Ohjausryhmän Kokoukseen 1/2015 Viranomaistietovirtojen VIRTAistamisen kehittämispolku (Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä; Jukka Haapamäki, OKM; Antti Mäki, CSC) -

Hallintamallin kirjoittaminen Työ kesken Viime kokouksen perusteella selkeämpi yksinkertaistus aiheesta – mitä tehdään (seuraava kalvo) Hallintamallin kirjoittaminen – miten tehdään Eri ryhmien roolit per arkkitehtuuri (ja yhteentoimivuusmallin osa) Tietohallinto & ICT ryhmän rooli päättää yhteisinä julkaistavista arkkitehtuureista - kokonaisuus ohjata yhteentoimivuusmallin kokonaisuutta (tämän kokouksen aihe) ohjata Korkeakoulujen ICT-palveluiden nykytila ja tavoitetilakuvauksen tuottamista (seuraava kokous)

Hallintamallin sisältöä, esim. (vanhasta tietomallin hallintamallista)