Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille 1.3.-19.3.2010, mutta haku meidän koulussamme toteutetaan 1.-12.3. välisenä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ohjeita kevään 2013 sähköiseen yhteishakuun
Advertisements

YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
Mankkaan koulu tiedotustilaisuus
YHTEISHAUN VANHEMPAINILTA
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
YHTEISHAUN INFO VEIKKOLAN KOULU
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
TERVETULOA!.
Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi
Joustava haku on osa yhteishakua
Sähköinen yhteishaku 2. –
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2013.
Opintopolku.fi palvelu
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Miten yhteishaussa haetaan Yhteisvalinnassa haetaan vähintään yhteen opiskelupaikkaan. Kannattaa kuitenkin aina laittaa varavaihtoehtoja. Yhteensä.
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
TERVETULOA YHTEISHAKU VANHEMPAINILTAAN!
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Yhteishaku 2015.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Yhteishakutietoa: lukekaa kaikki tämä tiedosto, sekä 1
TERVETULOA!.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Yhteishaku keväällä 2012 TAO Hepolamminkatu
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Yhteishaku 2015.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
 9 Aluokassa 314, Eeva Helminen  9 B luokassa 313, Pekka Ek  9 C luokassa 306, Suvi Sarlo  9 D luokassa 202, Ville Viinikainen  9 L luokassa 201,
YHTEISHAKUILTA 9.-luokkalaisten huoltajille keskiviikkona Yhteishaku - huoltajan vastuu ja osallistuminen sekä huoltajan kuuleminen Noora Lybeck,
Yhteishaku vanhempainilta Aikataulu: klo Yhteishaku klo Omnian ammattiopisto klo Espoonlahden lukio.
Oulunsaloon lukioon Kevät Hakeminen lukioon keväällä 2015  Haku valtakunnallisessa yhteishaussa – osoitteessa
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE Lielahden koulu.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
Yhteishaun pisteytys keväällä 2013 Perusopetuksen suorittaminen hakuvuonna tai esim. kymppiluokan, ammattistartin tai talouskoulun suorittaminen 3p Yleinen.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
Yhteishaku 2017 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku
Yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Yhteishaku 2017.
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE
Viitaniemen koulu ti TERVETULOA!
Opetushallitus / Jaana Saha
Opintopolku-info
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
TERVETULOA INFOON YHTEISHAKU 2019
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishaku 2019.
Opintopolku-info
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Opintopolku-info
Esityksen transkriptio:

Sähköisen yhteishaun ohjeistus

Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä aikana, jotta opolle jää aikaa tarkastaa hakemukset Kouluihin haetaan täyttämällä yhteishaun lomake netissä. Haku tehdään kotona huoltajan valvonnassa. Opo on koululla tavattavissa 8.3. ja 9.3. klo , jolloin voi tulla koululle huoltajan kanssa tekemään haun. Haku tapahtuu osoitteessa

Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2010 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet – Jos hakutoiveissa on pääsy- tai soveltuvuuskokeita, täytetään arvosanat hakemuksen tekemisen yhteydessä välitodistuksesta. Tieto sekä valituille opiskelijoille että ei-valituille alkaen. Opiskelijaksi valitut vastaanottavat opiskelupaikan mennessä. Täydennyshaku vapaaksi jääneille paikoille järjestetään heinäkuussa ( ).

Päättötodistus Opiskelijaksi ottamisessa käytetään perusopetuksen päättötodistusta, ei välitodistusta. Välitodistuksella haetaan ainoastaan valintakokeeseen valintakokeellisessa koulussa, tällöin arvosanat täytetään sähköiseen hakemukseen. Lopullisen pääsyn koulutukseen ratkaisee kuitenkin aina päättötodistus. ”Yhdeksännen luokan oppilaalle tulee antaa tarvittaessa jatko-opintoihin pyrkimistä varten välitodistus, jossa oppilaan osaaminen arvioidaan samoin perustein kuin päättötodistuksessa” (Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2004 kohta 8.3)

Joustava valinta Voidaan käyttää kaikissa hakutoiveissa, lisämateriaali lähetettävä ITSE suoraan oppilaitokseen postitse yhteishaun aikana. Oppilaitokseen, johon haet joustavalla haulla, toimitetaan netistä tulostettu hakulomake sekä liite, jossa joustavan haun ”syy” todennetaan. Oltava erityinen syy: terveydelliset syyt, oppimisvaikeudet, ammatillisen koulutuksen puuttuminen, koulutodistuksen vertailuvaikeus, harrastustoiminta, urheilijan ammatillisen koulutuksen järjestäminen, sosiaaliset syyt, työllisyyden turvaaminen (vanhemmilla yritys) VARMISTA OPOLTA, ETTÄ SINULLA ON SYY KÄYTTÄÄ JOUSTAVAA VALINTAA JA MITÄ SÄHKÖISEEN HAKULOMAKKEESEEN TULEE KIRJOITTAA.

Hakuohjeita Oppilas voi täyttää hakemuksen kotona. Yhdellä henkilötunnuksella voi tehdä vain yhden hakemuksen. Opinto-ohjaaja seuraa omien oppilaidensa hakeutumista Hallintolain soveltaminen: sähköistä hakemusta ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Joustavaa hakua käytettäessä sekä huoltaja että oppilas allekirjoittavat tulostetun hakemuksen. Hallintolaki edellyttää huoltajan kuulemista, itse haku ei edellytä huoltajan allekirjoitusta.

Entä jos haluaa muuttaa hakutoiveita? Opo ei voi muuttaa lähetettyä sähköistä hakulomaketta hakutoiveiden osalta. Ainut tapa muuttaa toiveita, on lähettää sähköpostia Opetushallitukseen hakuaikana siitä sähköpostiosoitteesta, jonka ilmoitti yhteishakuun. Mikäli muutos on pieni olemassa olevaa hakemusta ei välttämättä passivoida vaan korjaukset tehdään suoraan hakemukseen. Mutta jos hakemukseen on runsaasti korjattavaa hakemus passivoidaan ja hakijan tulee tehdä uusi hakemus.

Muutoksesta ilmoittaminen Kaikki muutospyynnöt suoraan hakijalta itseltään kirjallisena Sähköpostilla ilmoitettu muutos aina siitä sähköpostiosoitteesta joka on ilmoitettu hakemuksella Neuvontaa ja ohjausta annetaan puhelimitse mutta muutoksia ei tehdä puhelun perusteella Hakutoiveita voi muuttaa vain hakuaikana

Opetushallituksen yhteystiedot Sähköpostipalvelu: Puhelinpalvelu: Avoinna Puhelun hinta kaikkialta Suomesta paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu faksi