Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mankkaan koulu tiedotustilaisuus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mankkaan koulu tiedotustilaisuus"— Esityksen transkriptio:

1 Mankkaan koulu tiedotustilaisuus 23.1.2008
Sähköinen yhteishaku Joustava haku Erityislukiot ja -linjat

2 YHTEISHAKU Koskee lähes kaikkia Suomen lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia. Poikkeuksena Steiner koulujen lukiot, aikuislukiot, erityisammattioppilaitokset ja kansanopistot ja yleisopetuksen lisäopetus (= ent. 10-luokka), joihin haetaan suoraan omalla hakulomakkeella.

3 YHTEISHAUN AIKATAULUT
Hakuaika ma to Mahdolliset pääsy-, soveltuvuus- tai kielikokeet Tulokset julkistetaan aikaisintaan perjantaina

4 Tulokset julkistetaan internetissä 13. 6
Tulokset julkistetaan internetissä niiden hakijoiden kohdalla, jotka ovat antaneet luvan siihen hakulomakkeessa. Valtakunnallinen täydennyshaku vapaaksi jääneille opiskelupaikoille järjestetään Täydennyshaussa mukana oleviin koulutuksiin haetaan nettihaussa.

5 Opiskelupaikan vastaanottaminen alkaa 13.6.2008
Vahvistaminen paikan päällä joko henkilökohtaisesti tai valtakirjalla. Vahvistamisen yhteydessä lukioissa tehdään alustava opintosuunnitelma = lukion kurssivalinnat ensimmäiselle vuodelle. Opiskelupaikan vastaanottaminen vahvistettava viimeistään

6 MUIDEN OPPILAITOSTEN HAKUAJAT
Peruskoulun lisäopetuksen hakuaika kesä-heinäkuu. Steiner lukioiden haku maaliskuussa. Myös syyslukukauden alussa voi kysellä paikkoja. Kansanopistoihin haku kesän aikana (tiedot suoraan kansanopistojen sivuilta). Aikuislukioihin haku kesä- ja elokuussa.

7 Opo tavoitettavissa koululla kesällä 13.6. ja 16.-17.6.
Päättötodistuksen yhteydessä jaetaan tiedote paikanvahvistamisesta ja opiskelumahdollisuuksista, jos paikka jäi saamatta yhteishaussa. Opo tavoitettavissa koululla kesällä ja

8 Sähköinen hakeminen/huoltajien kuuleminen
Hallintolaki /434 edellyttää huoltajien kuulemista ala-ikäisen kohdalla, mutta sähköinen hakemus voidaan tehdä ilman huoltajan allekirjoitusta.

9 Hallintolain soveltaminen
Mankaan koulu noudattaa Espoossa yhteisesti sovittuja käytänteitä: Oppilas täyttää sähköisen hakulomakkeen yhdessä huoltajan kanssa kotona. Oppilas täyttää sähköisen lomakkeen koulussa ja oppilas tekee huoltajan suostumuksella valinnat itsenäisesti. Oppilas täyttää sähköisen lomakkeen koulussa ja tätä varten kerätään hakutoiveet paperilla huoltajan allekirjoituksella.

10 HAKEMINEN KOULULLA Hakemukset tehdään kaikkien luokkien kanssa viikolla 11. Luokat 9 D, 9 C ja 9 M tekevät hakemuksen opon tunneilla. Luokilla 9 A ja 9 E vaihdetaan tunteja. 9 A ai -> opo ja 9 E hy -> opo. 9 B tekee hakemuksen koulupäivän jälkeen, joka on kaikille pakollinen opon tunti. Päivästä ilmoitetaan myöhemmin.

11 Lupa vanhemmilta = vanhempien toivoma tapa hakemuksen täyttöön kerätään hiihtoloman jälkeen viikolla 9. Oppilas voi myös täyttää paperisen lomakkeen kotona, jolloin huoltaja on vastuussa lomakkeen toimittamisesta Opetushallitukseen. Lomakkeen saa opolta tai netistä

12

13 Viisi hakutoivetta Hakemuksessa on viisi hakutoivetta, joiden järjestys on sitova, joten sitä kannattaa miettiä tarkoin! Hakujärjestystä ei voi muuttaa hakuajan loputtua.

14 Esimerkkitapaus Maija Mankkaan koulusta:
Maijan 1. hakutoive on X-niminen lukio. Hänellä ei kuitenkaan riitä pisteet (=lukuaineiden keskiarvo) 1. hakutoiveeseen. Tiedot siirtyvät toisen hakutoiveen Y-nimiseen kouluun. Maijan pisteet ylittävät Minnan pisteet, joka oli viimeinen sisäänpäässeistä Y-kouluun. Minnan tiedot siirtyvät 2. hakutoiveen kouluun. Ja …. Tehdään kaiken kaikkiaan 5 tietokoneajoa, ja viidenneltä hakutoiveelta voi joku vielä syrjäyttää hakijan hänen 1. hakutoiveena olleesta koulusta.

15 HAKEMUKSEN KORJAAMINEN
Hakuajan puitteissa hakemus voidaan muuttaa opon kautta, joka on yhteydessä Opetushallitukseen. Opo näkee omilla tunnuksilla oman koulun hakeneet oppilaat. Hakutilasto päivittyy päivittäin. Kun hakemus jätetty, saa hakija tiedon sähköpostiin ja/tai kännykkään tekstiviestinä, että hakemus on jätetty. Hakemus kannattaa tehdä ajoissa!!!!!

16 ARVOSANAT HAKEMUKSEEN?
Arvosanat täytetään hakemukseen, vain jos haetaan ammatilliseen koulutukseen, jossa on pääsy- tai soveltuvuuskoe.Ohjelma kysyy automaattisesti arvosanoja, jos kokeita on. Arvosanat otetaan joulun välitodistuksesta. Lisäksi täytetään 7- ja 8-luokilla päättyneet yhteiset aineet: kuvataide (7 lk) kotitalous (7 lk) käsityö (7 lk) musiikki (7 lk) historia (8 lk)

17 Pääsyn koulutukseen ratkaisee kuitenkin aina kevään päättötodistus.
Peliä ei siis ole vielä menetetty! Lukiossa ratkaisee päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo ja mahdollinen pääsykoe tai harrastuspisteet (erikoislukio- ja –linjat).

18 Ammatillisen koulutuksen pisteytys kevään päättötodistuksesta:
kaikkien aineiden keskiarvo painotetut arvosanat (kolmen parhaan taito- ja taideaineen keskiarvosta tulevat pisteet) hakusija (1. hakutoive 3 pistettä, 2. hakutoive 1. pistettä) mahdollinen sukupuolipiste (2 pistettä, jos hakijoista alle 30 % on samaa sukupuolta kuin hakija) työkokemuspisteet (vain 16 v täyttäneiltä) mahdollinen pääsy- tai soveltuvuuskoe (max. 10 pistettä)

19 Joustava valinta ammatilliseen koulutukseen
Tarkoittaa, että voidaan valita koulutukseen, vaikka pisteet eivät riittäisi normaalihaussa. Voidaan käyttää kaikissa hakutoiveissa, lisämateriaali lähetettävä suoraan oppilaitokseen postitse. Oltava erityinen syy: terveydelliset syyt, oppimisvaikeudet, ammatillisen koulutuksen puuttuminen, koulutodistuksen vertailuvaikeus, harrastustoiminta, urheilijan ammatillisen koulutuksen järjestäminen, sosiaaliset syyt, työllisyyden turvaaminen (vanhemmilla yritys).

20 OPINTOJEN SUUNNITELMALLISUUS LUKIO-OPINNOISSA
Lukion ainevalintakortti täytetään opon tunnilla yhteishaun jälkeen. Opo toimittaa kortin 1. hakutoiveen kouluun, jonka perusteella rehtorit tekevät alustavia ryhmiä. Espoossa yhteinen kortti. Helsingin lukioihin täytetään oma. Ainevalintoja voi muuttaa kesällä! Oppilaan tulee ottaa kantaa kortissa: pitkä/lyhyt matematiikka kielivalinnat syventäviä kursseja psykologiassa, fysiikassa ja/tai kemiassa kuvataide tai musiikki painotus (toista kaksi kurssia, toista yksi kurssi) katsomusaine

21 ERIKOISLUKIOT JA –LINJAT
Elämässä voi joutua katumaan valintoja, mutta uskaltamista katuu todennäköisesti vähemmän kuin sitä, että ei uskaltanut….

22 ILMAISUTAITO, MEDIA JA TEATTERI
Kallion lukio: pisteraja keväällä 2007. Sisäänpääsy: lukuaineiden ka ja harrastuspisteet, joita saa: kirjoittaminen, puheilmaisu, näytteleminen, tanssi, teatteritekniikka, media-ilmaisu (video, radio, elokuva ja lehtityö). Nämä painottuvat. Harrastuspisteitä voi saada myös musiikista, kuvataiteesta ja sosiaalisesta toiminnasta. Myös luokanvalvojan lausunnolla ja omalla hakemuksella merkitystä.

23 KUVATAIDE Helsingin kuvataidelukio:
kuvataidelinja, alin pistemäärä keväällä 2007: pääsykoe (max. 10 pistettä) ja lukuaineiden keskiarvo (max. 10 pistettä). multimedialinja, alin pistemäärä keväällä 2007: pääsykoe (max. 10 pistettä) ja lukuaineiden keskiarvo (max. 10 pistettä).

24 Kaitaan lukio, kuvataidelinja, alin pistemäärä 13
Kaitaan lukio, kuvataidelinja, alin pistemäärä keväällä 2007: pääsykoe (max. 10 pistettä) ja lukuaineiden keskiarvo (max. 10 pistettä) Taideviestinnän painotus myös Viherlaakson lukiossa, jossa runsas kurssitarjonta kuvataiteesta.

25 LUONNONTIETEET, MATEMATIIKKA
Olarin lukio, matematiikka-luonnontiedelinja, alin pistemäärä keväällä 2007; pääsykoe (max. 10 pistettä) ja lukuaineiden keskiarvo (max. 10 pistettä); pääsykokeessa vastataan pääaineen kokeeseen (2/3 pisteistä) ja sivuaineen kokeeseen (1/3 pisteistä); pääaineeksi valitaan ma, fy, ke tai bi; sivuainekokeessa muut aineet edellä mainituista, näistä valitaan mieluisimmat tehtävät.

26 MUSIIKKI Tapiolan lukio, musiikkilinja, alin pisteraja keväällä 2007: pääsykoe (max. 10 pistettä) ja lukuaineiden keskiarvo (max. 10 pistettä) Sibelius-lukio, musiikkilinja, alin pistemäärä keväällä 2007: musiikkiharrastuneisuus, suositukset, haastattelu ja pääsykoe (max. 10 pistettä) ja lukuaineiden keskiarvo (max. 10 pistettä)

27 URHEILU, LIIKUNTA, TANSSI
Pääkaupunkiseudun ainut tanssilinja: Sibelius-lukio, tanssilinja alin pistemäärä keväällä 2007: suositukset, harrastuneisuus, haastattelu ja pääsykoe (max. 10 pistettä) ja lukuaineiden keskiarvo (max. 10 pistettä).

28 Espoossa… Espoon yhteislyseo, jalkapallolinja, alin pistemäärä keväällä 2007: lukuaineiden ja liikunnan numeron keskiarvo (max. 10 pistettä), jalkapallopisteet 0-10. Haukilahden lukio, liikuntalinja (golf- ja jääkiekkolinjat), alin pistemäärä keväällä 2007: lukuaineiden ja liikunnan numeron keskiarvo (max. 10 pistettä), lajiliiton ja koulun lisäpisteet (max. 10 pistettä). Leppävaaran lukio, liikuntapainotus ja urheiluvalmennus: haetaan yleislinjan kautta (keskiarvo 7.33 keväällä 2007).

29 Helsingissä… Mäkelänrinteen lukio, urheilulinja, alin pistemäärä keväällä 2007. Pohjois-Haagan yhteiskoulun lukio, liikuntalinja alin pistemäärä keväällä 2007 Molemmilla lukioilla valtakunnallinen erityistehtävä. Valinnassa painottuu lukuaineiden ja liikunnan numeron keskiarvo (max. 10 pistettä), liiton tai urheiluseuran selvitys (max 7 pistettä), muut seikat esim. urheilusaavutukset, harrastuneisuus (max 3 pistettä)

30 Esimerkki pisteytyksestä (Mäkelänrinne)

31 LIITTEET, HAKEMUKSET ERIKOISLUKIOIHIN
Toimitetaan suoraan haettavaan kouluun hakuaikana maaliskuuta. Kannattaa näyttää vielä opolle! Kiitos…


Lataa ppt "Mankkaan koulu tiedotustilaisuus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google