Ihmissuhteet ja vuorovaikutus, kehittämisen isoin haaste

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AJATUSTEN VAIKUTUS HYVINVOINTIIN
Advertisements

Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
MILLAISEN MIEHEN MINÄ HALUAN - Que Sera, Sera – Doris Day.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Protestin käsittely Michael Röllich.
Vuorovaikutustaidot - arvostelemisesta arvostamisen
Yksilö ostajana.
Hyvä toimituksen esimies
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
Asiakkuudet luovalla alalla
Possu testi Tarvitset vain kynän ja paperia. Jope - Putte vainaa.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Ei ole olemassa yhtä ainutta oikeaa oppimistyyliä tai –asennetta!
@ Leena Lahtinen Helia OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 OP.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  PÄIVÄOPISKELIJAT: – KAKSI LUOKAA (SUOMI) –YKSI LUOKKA (ENGLANTI)
Kehityksen johtaminen
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Kokemuksellisen oppimisen oppimistyylit
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
Juho Niskanen  Turvallisen ryhmän muodostumiselle on tärkeää, että osataan kommunikoida tunnetasolla ja ylläpitää tätä kommunikaatiota.
Yhteistyö oppilaitoksen ja päiväkodin kanssa - opiskelijanäkökulma Tarja Vakimo, HDO Ammattiin kasvua varhaiskasvatuksen kentällä –seminaari
VUOROVAIKUTUS.
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
Temperamentti on näkyvää
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
Kun TOTEUTTAJANA päätät, järjestelet ja toimeenpanet asioita, … 1.Tavoitteletko tervejärkisyyttä, käytännöllisyyttä? 2.Arvostatko sitä, miten sanat vastaavat.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
SundaySoup Oulu Hupisaaret.fi Rahoita: Mesenaatti.me Osallistuaksesi, hae mukaan 5.5. mennessä osoitteessa: hupisaaret.fi/sundaysoup-oulu.
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
Ryhmätyöskentely T Puhe- ja kirjoitusviestintä OAMK Tekniikan yksikkö / TH Syksy 2010.
Palveluiden käyttäjien oikeudet tietoihinsa “Anonyymin identiteetin ongelma” Tapani Tarvainen Electronic Frontier Finland ry.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Havainnointi tutkimus-menetelmänä
Yhdessä mukana – projekti Setlementtiliitto Satu Lintunen
YKSILÖIDEN VÄLISET EROT
tunteet ja kehityspsykologia
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Temperamentti.
Mitä on Avoin ja mukaanottava yhteisöllisyys
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 Leena Lahtinen Helia
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Millainen oppija sinä olet?
11. Perinnöllisyys ja ympäristö
Yritä ajatella kuten hän ajattelee.
(Työ)elämän esiintymistilanteet
Asiakaspalvelu ja vuorovaikutus
Alkuitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
ETIIKAN KÄSITTEITÄ s
Sosiaalisuus ja sosiaalisen tarkastelu
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 Leena Lahtinen Helia
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Arvioinnista arkipäivää
IDEA! Hyvinvointiklinikka
YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori
Persoonallisuus-teoriat
Neuvottelun vuorovaikutustaidot
DiSC-analyysi Carola Fortelius & Heikki Parviainen © MLP
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
RYHMÄTYÖTAIDOT Ryhmät kehittyvät tiettyjen vaiheiden kautta:
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Esityksen transkriptio:

Ihmissuhteet ja vuorovaikutus, kehittämisen isoin haaste Jungilainen tapa lähestyä erilaisuutta Lähde: Oulun yliopiston luentomateriaali, Taina Tuomikorpi

TEMPERAMENTTI mm. Jung Ihminen syntyy tietyllä temperamentilla varustettuna, se on ihmisen persoonallisuuden lähtökohta eikä siis sinänsä hyvä tai paha Ympäristö pyrkii tekemään temperamentiltaan erilaisista riittävän samanlaisia, jotta he voisivat toimia ja elää yhdessä Pyritään keskiarvoon

Yksimielisyyttä emme siis edes hae  Täydellinen yksimielisyys saavutetaan vain mestaamalla eri mieltä olevat - Machiavelli-

Millaisen työkaverin kanssa haluan tehdä töitä – mitä arvostan hänessä?

Vuorovaikutustaitojen merkitys työelämässä Luottamuksen rakentaminen Käyttäytyminen Ajattelu Tunteet Ongelmien ratkaisu Arvot Uskomukset Muutoksen hallinta Tarpeiden täyttäminen Tarpeet

Temperamenttien ulottuvuudet Tony Dunderfelt Ulos/ Ihmisiin suuntautunut Keltainen (Innostaja) Punainen (vaikuttaja) Vaikuttava Voimakastahtoinen Sopeutuva/ Hyväntahtoinen Vihreä (rakentaja) Sininen (pohdiskelija) Sisään/ Asioihin suuntautunut

Erilaisuus ryhmässä Miten muut näkevät? Nopea tempo + Osoittaa tunteita + Innostunut + Vilkas + Puhelias - Ei kovin järjestelmällinen - Manipuloiva - ”Yllytyshullu” - Äkkipikainen + Voimakastahtoinen + Päättäväinen + Tehokas + Kilpailuhenkinen - Äkkipikainen - Hoputtaja - Kärsimätön - Kova, taipumaton Hallitseva Vaikuttava + Järjestelmällinen + Looginen + Tarkka + Laatuhakuinen - Täydellisyyden tavoittelija - Tarvitsee paljon tietoa - Hidas päättämään - Pelkää arvostelua TUNNOLLINEN VAKAA + Luotettava + Yhteistyöhaluinen + Rauhallinen + Mukautuva - Epävarma - Hyväksyy muutokset hitaasti - Päättämätön - Arka Hidas tempo Ihmissuhteisiin suuntautunut Tehtävä- ja asiasuuntautunut

Tehtävä Neljässä ryhmässä samantyyppiset ihmiset miettii vuorovaikutusta toisten tyyppisten ihmisten kanssa. Kirjoittakaa fläpille huomioitavat asiat, erot ym. Vinkkejä yhteisymmärrykseen

Ihmisiin suuntautunut Asioihin suuntautunut Ulos/ Ihmisiin suuntautunut Nopeatempoinen Yksilöllinen Puhuu enemmän kuin kuuntelee Ei kiinnostunut yksityiskohdista On valmis muutoksiin ja riskeihin Sopeutuva/ Hyväntahtoinen Vaikuttava Voimakastahtoinen K P Keskittyy asiaan Kyseenalaistaa Puhuu faktoista Asiasuuntautunut Pitää jutustelusta Vastaanottavainen Puhuu tunteista Ihmisiin suuntautunut S V Sisään/ Asioihin suuntautunut Hidastempoinen Miettii asioita yleisemmällä tasolla Esittää kysymyksiä, kuuntelee tarkasti Kiinnostunut myös yksityiskohdista Pyrkii välttämään muutosta ja riskejä

Vinkkejä vuorovaikutustilanteisiin Ole ystävällinen ja kuuntele, kerro toisten kokemuksista, korosta yksilöllisyyttä, vetoa tunteisiin, vältä yksityiskohtia. Ole tehokas, älä jutustele, keskity tuloksiin, korosta faktoja, vältä yksityiskohtia K P S V Ole täsmällinen, älä jutustele, korosta faktoja ja selvitä asiat yksityiskohtaisesti. Korosta laatua ja luotettavuutta. Ole ystävällinen ja anna tukesi, anna todisteita laadusta ja turvallisuudesta, kerro yksityiskohdista, ole kärsivällinen.

Ääritilanteiden käyttäytyminen P