Kattilamatka Kameruniin - köyhien naisten oikeus omiin tuloihin ja ruokaturvaan Marttaliitto ry 2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Advertisements

Kymenlaakson Martat ry:n syyskokous
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Tervetuloa laulamaan ja osallistumaan Suvivirsi- tapahtumaan. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa!
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus TALIS 2013
Keskuspuiston ammattiopisto Ava - koulutus
Aikakauslehtien WOM KMT Kuluttaja Syksy 2012/Kevät 2013 Lähde: KMT Kuluttaja Syksy 2012/Kevät 2013, N=8 854 Vastaajamäärä N = Toteutus nettikyselynä.
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Suhdannekorjattu perusjäämä Saksa0,8-0,110,91,1 Irlanti-7,1-4,7-2,7-0,80,9 Kreikka-10,1-4,20,43,25,5 Espanja-7,7-4,9-3,30,53,7 Ranska-4,3-3,4-1,5-0,051,3.
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
NY Vuosi yrittäjänä.
Perusopetuksen ryhmäkoko
Yrittäjien äänestyskäyttäytyminen 50,7 57,6 55,0 23,4 20,3 21,9 11,4 9,3 8,0 5,2 5,5 6,9 4,2 4,5 3,6 0,7 1,7 1,3 1,7 0,0 0,0 0,7 0,0 0,0 2,7 1,0 3,3.
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Lahden Ahkera harrasteliikunta toimintakertomus
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
Vieraskielinen opetus ja kansainvälistyminen 1.Yhteishaku ja markkinointi 2.Monikulttuuristen ryhmien opettaminen.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Unicef-kävely Me muutamme maailmaa Kaikki eivät pääse kouluun.
Antero Leppänen KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄ PUHEENJOHTAJISTO VALTUUSTOT (10) Kuntien KH:n pj:t (10) Kunnanjohtajat (10) Henkilöstötyöryhmän.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Nainen yrittäjänä – uskottavuus ? Oulainen Mirja Erlund - YNKL.
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Tutorkoulutukset Mikä Aaltonaut? Aalto-yliopiston upouusi kanditason sivuaineohjelma, joka opettaa poikkitieteellistä tuotekehitystä. Poikkitieteellinen.
Hyvät Minät -pilotti – Tavoitteet Alkanut maaliskuussa 2012 Kehittää draamakasvatuksen menetelmiä esiopetuksen ja alakoulujen tunnetaitokasvatukseen.
ROT Lyseon lehti kaipaa toimittajia ja uutta nimeä! Katso marraskuun Jorma-lehti lyseo.mobie.fi/zine/32/cover. lyseo.mobie.fi/zine/32/cover.
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Malmin seurakunnan nuorten lähetyskohde Senegalin koululaiset Senegalin luterilaisen kirkon koulutyön hanke/ Suomen Lähetysseura Minna-Sisko Mäkinen Kuvat:
Oulun normaalikoulun lukio. Normaalikoulun lukio on Linnanmaalla toimiva Oulun yliopiston harjoittelukoulu. Koulussa työskentelee varsinaisten opettajien.
Terveyden määritelmät
Käsityötoiminta 2017.
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Itä-Afrikassa lukemattomat lapset elävät köyhyydessä ja vailla huolenpitoa.
Afrikkalainen kulttuuri
Oulun normaalikoulun lukio
Erasmus + KA1 Seppä in Service
Kielivalinnat 2. ja 3. luokalla
Tieto odottaa käyttäjäänsä - välineitä tiedon löytämiseen-
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
Miksi toiset nääntyvät, kun toiset ahmivat?
LAPE-HANKE Etelä-Hämeen Martat ry
KA1 - Yhdessä olemme enemmän

Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Tampereen ammattikorkeakoulu
Tuetun päätöksenteon koulutus
TOIMINNAN TILASTOINTI
Esityksen transkriptio:

Kattilamatka Kameruniin - köyhien naisten oikeus omiin tuloihin ja ruokaturvaan Marttaliitto ry 2013

Kamerun Ranskan ja Englannin siirtomaa-alueista 1961 yhdistynyt keskiafrikkalainen tasavalta, pääkaupunki Yaoundé Ranskan- ja englanninkieliset alueet ”Afrikka pienoiskoossa” monta eri ilmasto- ja kulttuurivyöhykettä

Kattilamatkalla Kamerunin provinsseissa ACESF-CA, Kamerunin kotitalousneuvojien ja –opettajien yhdistys vajaan 300 kotitalousalan ammattilaisen yhdistys, jolla on pieni toimisto pääkaupungissa Yaoundéssa. Puheenjohtaja Marie-Louise Wandji

Kotitalousneuvonnalla hyvinvointia eri aikoina

Kotitalous tuo hyvinvointia ja ammatin Lähellä tuotettu ja itse viljelty ruoka Naisten oikeudet ja lisääntymisterveys integroituna opetukseen Kotitaloustaitojen työllistävä vaikutus Monta kanavaa: koulut, työpajamuoto, kurssit, mentorointi, naisten kerhot, järjestöt

Kotitalous- ja yrittäjyysneuvonnalla kohti parempaa elämää

Naisten toimeentulo Naisten yrittäjyys on usein epävirallista, kadulla tapahtuvaa

Naisten yrittäjyys Työn ja perheen yhdistäminen on haastavaa myös Afrikassa – muttei mahdotonta. Kotitaloustaidot voidaan tuotteistaa ammatiksi koulutuksen avulla.

Naisten yrittäjyys

Oikea määrä oikeaa ruokaa Rakentavat, voimaa antavat ja suojaavat ruoka-aineet

Koulutus on avain tulevaisuuteen. 15 e = viikon kotitalouskoulutus vähävaraiselle perheenäidille 25 e = 20 tuntia henkilökohtaista ohjausta yrittäjäksi aikovalle naiselle e = naisyrittäjän starttiraha raaka-aineita ja ensimmäistä tilavuokraa varten

Kattilamatka Kameruniin - toiminta yhdistyksissä Ruokakurssiaineisto Kattilamatka Kameruniin: valitkaa haluamanne kokonaisuus Kamerun-nappikaulakorujen ohjeet Voi soveltaa marttailtaan tai järjestää työpajan Marttaillan tai työpajan ohessa Kattilamatka-tietoisku Rahoitusta saatu Suomen Ulkoministeriöltä vuosille

Kiitos! Merci! Thank you! Lisää tietoa: Martat-lehti