” Kylätalo” VISIO JA TAVOITTEET  Halkokarin kylätalo / monitoimitalo, tanssilava / teatteri on  sijainniltaan ja arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen ja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuopion maaseutuohjelma
Advertisements

AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE
Juuan kyläkierros Tulokset 2014.
Viinijärven, Kaatamon ja Komperon kyläillassa 10. 4
Kyläkyselyt Tietoa ja ideoita toimijoilta ja kyläläisiltä Joensuun seudun Leader -yhdistys Päivi Keronen Kyläisännöitsijä-hanke
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
PIENET INVESTOINNIT (SUURETKIN
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
Varparannan, Venejoen ja Puson kylien yhteinen ilta 27. 3
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
PALVELURAKENNEUUDISTUS
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Suupohjan seutuportaali –hanke
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Hyvinvointi Kannus Sosiaali ja terveys Liikunta Kulttuuri
Arjen seudullisuus Arjen seudullisuus Aija Staffans.
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
TERVEET ELÄMÄNTAVAT KUNNIAAN – TERVEYSVAIKUTUKSET PUNTARIIN.
Maaseutuohjelma Väylä vaikuttamiseen, tie toteutukseen
Voimistelu liikuttaa! Ryhmätöiden antia Startissa IKILIIKE Millaisia eri kohderyhmiä seuroilla on ikääntyville? Nyt tai suunnitteilla? Liikuntarajoitteiset.
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Miten alueen erilaisten asukkaiden ja toimijoiden osallistuminen käytännössä toteutetaan? Asukkaiden ideoiden kokoaminen ja erilaisten toimijoiden.
Veli-Matti Karppinen 2006 Nakertaja – Hetteenmäen kyläyhdistys ry.
Päijät-Hämeen kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka tukee kyliä ja rakentaa yhteistyötä.
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
”LÄNTISTÄ LÄHIDEMOKRATIAA” Lohjan ja Raaseporin alueiden yhteisöllisyyden ja osallisuuden kehittämishanke.
1 Hämeenlinnan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
Yhteisöllisen ohr:n huomioitava
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Avoin päivätoiminta Koivukylän palvelukeskus Sari Seppälä Kati Riekko
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
JAKE-hanke kylien hyvinvointia edistämässä Kyläasiamies Tuomo Eronen
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Eija Leppäjärvi - Kajaani YHTEISÖLLISYYS TOIMINTATAPANA KYLÄTOIMINNASSA TAATUSTI TURVASSA – huolehtiva kyläyhteisö.
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
”Menestystarinoita” Urban II –ohjelmassa.
Kulttuuri osana terveyden edistämistä Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelma seminaari/kuulemistilaisuus
Kylien Salo Muurla Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Kylien Salo –kehittämishanke, Salon kaupunki Etunimi.
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
KÄSÄMÄ Kyläkahvila kahvit ja osallistujien lyhyt esittely Kunnan tervehdys Oppimiskahvila jossa teemoina: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton.
Mitä on kulttuuri?.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Lähiötalo -toimintamalli Kuntaliiton kilpailu 2015 Kirsti Kurki.
Uudet tilat mahdollistavat uutta toimintaa Jaana Joutsen Tieksmäki-Metola kyläyhdistys, Kisko www. Facebook.com/laineranta.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Kylien lapset -hanke
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä rakentamassa
Taide- ja kulttuuriavustukset
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Mainiot maisemat -hanke
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
unelmien kotikaupunki – drömmarnas stad
Tiekartta hyviin lähiöihin
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Suupohjan rahoitusmahdollisuudet
Kellon asukastupa suunnannäyttäjänä
Esityksen transkriptio:

” Kylätalo” VISIO JA TAVOITTEET  Halkokarin kylätalo / monitoimitalo, tanssilava / teatteri on  sijainniltaan ja arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen ja ahkerassa  käytössä oleva kohtaamispaikka alueen asukkaille, vauvasta vaariin,  Tavoitteena on saada alueelle kaunein kylätalo, joka merenranta arkkitehtuurillaan, sijainnillaan, historiaa ja nykypäivää yhdistäen ja kunnioittaen on alueen nähtävyys  Yhteinen kokoontumistila olisi ensiarvoisen tärkeä alueen yhteisöllisyyden ylläpitämiselle ja kehittymiselle sekä yksinäisyyden ja syrjäytyneisyyden ennaltaehkäisemiseksi. Vireä kylä kokoontumistilan kera olisi varsinainen vetovoimatekijä, joka nostaisi alueemme (talojen ja asuntojen) arvoa.  Kylätalo mahdollistaa monenlaista toimintaa, jota voidaan toteuttaa asukkaiden toiveiden pohjalta. Mahdollista on nuorison kokoontuminen, koululaiset, tarhalaiset, päivisin vapaalla olevien kokoontuminen, eläkeläiset, perheet…(esim. lounasta yhteistuumin kotiäideille ja -isille lapsineen, eläkeläisille ja muuten vapaalla oleville), tanssilava / teatteri,  Tanssija muusikot, terveydenhuolto piste, liikunta, te lat, lastenkulttuuritapahtumat yms. Ideoita toimintamuotoihin on loputtomasti.  Mukana toteutuksessa on asukkaiden ja yhdistysten lisäksi eri yhteistyötahoja, kuten, kaupunki, koulu, yritykset, musiikkijutut, seurakunta, eläkeläiset, nuoret, perheet, terveydenhoito, ammatilliset oppilaitokset, tietokoneet talolle, jne.  Taloa voi vuokrata myös yksityiskäyttöön (perhejuhlat, kokoukset yms.) Talon yhteyteen tulee tilava ulkoterassi. Rantaan olisi suunnitteilla myös uimaranta, laituri ja vene alueen asukkaiden käyttöön

Halkokarin Kylätalo Palveluiden monituottajamalli  Tulonmuodostus  60% kaupunki ostaa palveluja  40% kylätalo myy palveluita (esim juhlat, häät, pikkujoulut ym…  Vahvuudet  Asukkaita liki 7000  Tarpeeseen  Koululle tulee 7 luokan vajaus  Osuuskunta, yhdistys,  talkootyö omarahoitus osuudeksi  ESR investointihanke 50%  Muut hankkeet  Kaupunki, yksityiset, yhdistykset  Työllistää, Rempparyhmä,  Heikkoudet  Kyläpalvelut katoaa, koulu liian pieni  Neuvola ja seurakuntakeskus lopetettu, terveyspalvelut lopetettu  Tanssilavaa / kesäteatteria ei Kokkolassa ole  Yhteisöllisyyden puute  Kyläkysely tehdään  Tietotekniikaltaan huippu, pilottihanke  Realistisuus  Öjan malli toimii…Eskolan kylätalo…  Yxpihlajassa on toimitalo. Palveluja, toimintaa, työllistää.  Toimivia Kylätaloja on Keskipohjanmaalla

Lime liikkuva media Yhteistyö projekti mennessä  Sisältötuotanto K-P AKK  Halkokarin alueelta kehittämishankkeet,  Kylätalo on yksi sellaisen  Taiteen ja kulttuurin kehittämis- ja kokeilutoiminta  toteuttamalla uudenlaisia tapoja tuottaa ja järjestää taide- ja kulttuuripalveluita ja kulttuuri- ja harrastustoimintaa ja näin parantamalla kulttuurin käyttöä, saatavuutta ja saavutettavuutta  ottamalla asukkaat ja käyttäjät kulttuuritoiminnan, harrastusten ja palveluiden suunnitteluun ja toteuttamiseen parantamalla näin heidän osallistumismahdollisuuksiaan  lisäämällä eri toimijoiden ja toimi- ja hallinnonalojen välisiä kumppanuuksia ja yhteistyötä kulttuuri- ja harrastustoimintoja ja -palveluita järjestettäessä ja kehitettäessä  kehittämällä seudullisia, alueellisia tai muita yhteistyöratkaisuja taide- ja kulttuuripalveluiden ja -toiminnan turvaamiseksi, tuottamiseksi ja kehittämiseksi muuttuvassa kuntarakenteessa asukaslähtöisesti

ASUKASLÄHTÖISTÄ ELÄMÄNLAATUA, YHTEISÖLLISYYTTÄ JA OSALLISUUTTA kokonaisuus LIME-YMPÄRISTÖ, TEKNISET LAITTEET, ASIANTUNTIJUUS; SISÄLTÖTUOTANTO ALUEELLINEN KUITUVERKKO KOKKOLAN KAUPUNKI, YHDISTYKSET selvitykset ja caset: ehdotukset, käsikirjoitukset Halkokarin alue ja alueen yhdistykset KPEDU/LIME; 1. em. 2-3 sisältötuotannon pilotticasea 2. sähköiseen toimintatapaan, palveluihin ja työkaluihin perehdyttäminen, paikallisten eTutoreiden valmennus YHDISTYKSET, TYÖRYHMÄ YRITYKSET; tapahtuma -yrittäjyys esim. OKM kehittämis- ja kokeilutoiminta