Learning Services. Oppimispalveluiden palvelualueet Osana palveluiden uudelleenorganisointia Aalto-yliopistossa on opetukseen, opetuksen kehittämiseen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
Advertisements

Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi 
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Taina Juurakko-Paavola  Pääpaino integrointiteemassa ◦ Vastuuopettajatapaaminen helmikuussa ◦ Tiimin kokoukset keväällä  kokoukset pääasiassa.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
KORKEAKOULUN KIELIPOLIITTISET LINJAUKSET Anneli Airola Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Kielten ja viestinnän vastuuopettajat
Minna Niemi-Grundström Tampereen teknillinen yliopisto
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
”Laadukasta osaamista ja ammattitaitoista, pätevää väkeä” AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN OPETUKSEN LAADUN ITSEARVIOINTI Anneli Airola, Pohjois-Karjalan.
eSavonia ”Verkko-opetuksen hyvät käytänteet
Kv-strategian jalkautus Vahvuutena kansainvälisyys Osa CIMO Lauri Tuomi Lauri Tuomi 2011.
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Erilaiset konstit kansainvälistyä kotona Mari Ikonen Joensuun.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
KSAON ORGANISAATIOUUDISTUS 2010
Ehdotus asiantuntijaryhmien toimintamalliksi
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
FUAS Kielet ja viestintä
Timo Järvensivu, KTT, tutkija, verkostoasiantuntija
Tutorkoulutukset Mikä Aaltonaut? Aalto-yliopiston upouusi kanditason sivuaineohjelma, joka opettaa poikkitieteellistä tuotekehitystä. Poikkitieteellinen.
Opiskelun ja opetuksen tukipalvelut Elämää Raketin jälkeen? Raketti päätösseminaari Kati Kettunen Palvelujohtaja, Helsingin yliopisto.
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto TUTKI-osahanke.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
KORKEAKOULUJEN VIITEARKKITEHTUURITYÖN TAVOITTEET Työryhmä: Jussi Koskivaara, Esa Suominen, Petri Mustajoki, Ari Rouvari, Jarno Naukkarinen, Antti Auer,
Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän asiantuntijatiimi
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori.
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
OPISKELIJOIDEN LAATURYHMÄT HUMAKISSA Hannu Sirkkilä Yliopettaja, laatuvastaava.
Opiskelun, oppimisen ja opetuksen prosessit Synergiaryhmä Pekka Linna, CSC.
LINGCOMM Eija Torkinlampi Centria AMK Centria-ammattikorkeakoulu |
Kehittyvä kypsyysnäyte -seminaari Ryhmäkeskustelu Kypsyysnäytteen tekstilaji Puheenjohtaja: Toini Rahtu (HY) Sihteeri: Anne Mäntynen (HY)
ROKK-hanke Yhteinen verkkokokous Heidi Rontu, FT, dos. (Aalto) & Taina Juurakko-Paavola, FT (HAMK)
Aikaa erilaisille oppijoille – Miten mahdollistaa joustavat opintopolut Katariina Alha W5W, Oulun yliopisto.
YLIOPPILASKUNTA JA SINÄ. KUKA ON AYY? jäsentä yli 100 alaa ja 93 kansallisuutta 45 jäsentä edustajistossa 10 jäsentä hallituksessa 50 työntekijää.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Laatutyön organisointi Kemi-Tornion amk:ssa
DIGIJOUJOU Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin Tavoite: Uusi digipedagogiikka, joustavat opintopolut.
Case: EXAM – sähköinen osaamisen näyttö
Lukukausimaksuihin liittyvä
Seppo Ikäheimo Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Heinävaaran koulun vanhempainilta ( E-6)
Kielten opiskelusta ja kielikeskuksesta
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Vaalit
Yhteisten verkkokurssien tarjonnan laajentaminen
Opiskelun, oppimisen ja opetuksen prosessit
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
Matriisiorganisaatio ja sen johtaminen
Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset - Sivistystoimiala
yliopiston kielikeskus
Evästystä paikalliseen ops-työhön
AJANKOHTAISTA VARASTOKIRJASTOSTA
Management review 2015 Learning and Teaching Course feedback 2014 Bachelor graduates feedback 2013 Master graduates feedback 2014 Career and employment.
TURUN MATKAILUAKATEMIA – ÅBO TURISMAKADEMI
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Aalto-yliopiston yleisten opetusta ja opiskelua koskevien sääntöjen päivitys Aalto-yliopiston alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon tutkintosääntö.
EXAM-SÄHKÖInEN osaamisen ARVIOINnin järjestelmä
Esityksen transkriptio:

Learning Services

Oppimispalveluiden palvelualueet Osana palveluiden uudelleenorganisointia Aalto-yliopistossa on opetukseen, opetuksen kehittämiseen ja opiskelijoihin liittyvät palvelut yhdistetty uuteen oppimispalveluiden (LES) palvelukokonaisuuteen. Palvelukokonaisuuden keskiössä on oppiminen, jota tuetaan tehokkaiden ja asiakaslähtöisten palveluprosessien, joustavan asioinnin sekä innostavien opiskeluympäristöjen kehittämisen kautta. Oppimispalveluiden uusille palvelualueille on valittu yhteisten palveluiden päälliköt: – ulkoisten asiakkaiden palveluihin YTM Milla Vaisto-Oinonen, – opiskelijapalveluihin VTM Saara Maalismaa ja – opettajien palveluihin KT Markus Torkkeli. – Vasta valitut päälliköt raportoivat oppimispalveluiden päällikölle Eija Zittingille. He kuuluvat oppimispalveluiden operatiiviseen johtoryhmään ja tekevät tiivistä yhteistyötä koulujen opintoasiainpäälliköiden ja varadekaanien kanssa.

Kielikeskus Johtoryhmä Kielikeskuksen johtoryhmän tehtävänä on tukea, linjata ja arvioida kielikeskuksen toimintaa ja sen kehittämistä. Johtoryhmään kuuluu 10 Aalto-yliopiston korkeakoulujen nimeämää jäsentä. Johtoryhmä Tapani Vuorinen (CHEM), puheenjohtaja Eero Eloranta (SCI) Kai Zenger (ELEC) Markku Kuuva (ENG) Ossi Naukkarinen (ARTS) Seppo Ikäheimo (BIZ) Antti Koistinen (AYY) Lauri Lavanti (AYY) Teemu Riipi (AYY) Sirkka-Liisa Lainio (Kielikeskus, henkilöstön edustaja) Heidi Rontu esittelijä Vuokko Rantanen sihteeri

Kielipalvelut Kielikeskus tarjoaa 1.kielten ja viestinnän koulutuspalveluita ja 2.käännös- ja kielenhuoltopalveluita yliopiston henkilöstölle ja opiskelijoille. 3.Kaikille teknistieteellisen alan opiskelijoille tarjotaan diplomityön englanninkielisen tiivistelmän kielenhuoltoa. 4.Yliopiston ruotsinkielisille opiskelijoille on tarjolla yksilöllistä tukea kirjoitusviestintätaitojen kehittämiseen. Lisäksi 5.perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoille sekä henkilökunnalle on korkeakoulukohtaisesti tarjolla yksilöllistä kirjoitusklinikkatukea tieteellisessä kirjoittamisessa englannin kielellä (maisteritutkielma, väitöskirja, tieteellinen julkaisu).

Uudelle Oppimiskeskukselle palvelukonsepti käyttäjälähtöisesti parent/uudelle-oppimiskeskukselle- palvelukonsepti-kayttajalahtoisesti/ parent/uudelle-oppimiskeskukselle- palvelukonsepti-kayttajalahtoisesti/