KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU MYÖS SINUN

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Wilhelms ja Tanner-Faarinen Energiavuosi 2012 Kaukolämpö.
Advertisements

Energian tuotanto, käyttö ja päästöt Suomessa ja globaalisti
Uusiutuvaa energiaa käyttävät lämmitysjärjestelmät pientaloissa
RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto. RUOAN JAKELU Tarjoilulinjasto.
Uusiutuvat energialähteet
Energiateollisuus ry
Kerrostalon matalaenergiaratkaisut 2010
Energiavuosi 2011 Kaukolämpö
Fortum Power and Heat Oy:n 35 MW lämpölaitos Vammalassa
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö
Tulevaisuuden auto Kemianluokka Gadolin Huhtikuu 2010 kuukaudentyö
Kaukolämpö/tilanne Kiilapalstan ja Välitien alueilla lämmöt kiinteistöissä = valmiina Kiilapalstalla kaukolämpö vedetty vain Mustikkatielle.
0 – ENERGIA MAHDOLLISTA TÄNÄPÄIVÄNÄ EIKÄ VASTA VUONNA 2020
Atte Järvinen Julia Martikainen Jani Grönlund
Ilmastonmuutos ja energia
Juottaminen.
Uusiutuvan energian kuntakatselmus. päivämääräEtunimi Sukunimi, Motiva Oy Katselmustoiminta lähtee kansainvälisistä tavoitteista • Euroopan komission.
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
Energia ja ympäristö verkkokurssi 1ov.
Kaukolämpö Suomessa Kaukolämmitys on luonnollinen suomalaisten taajamien lämmitysmuoto. Se pitää ympäristön puhtaana ja lisää asumisviihtyvyyttä. Kaukolämmitys.
PUU, TURVE JA BIOMASSA.
Hiihtokeskus Ukko Halla. Hiihtokeskus – Laskettelurinteitä noin 17 kpl – Hissejä 5 kpl – Murtomaahiihtolatuja 160 km – Asuntovaunualueella on 450 vaunupaikkaa,
Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab
Maalämpö Kerää kallioperään, maaperään tai vesistöihin varastoitunutta aurinkoenergiaa ja geotermistä energiaa. Maalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen sähköenergiaa.
KAUKOLÄMPÖ NYT JUUASSA TUOTANTOVÄLINEET KUNNOSSA TUOTANTOVÄLINEET KUNNOSSA PAITSI VARAVOIMA, UUSINTA 2011 ALK. PAITSI VARAVOIMA, UUSINTA 2011 ALK. VERKOSTO.
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö.
Kaukolämmön hinta, teho+energiamaksu €/MWh (sis. verot)
JUL 1 Energiatehokkuus Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Miten energian kulutus käännetään laskuun -seminaari Eduskunta
Taina Wilhelms Energiavuosi 2011 Kaukolämpö.
Kaukolämmön hinta, teho+energiamaksu €/MWh (sis. verot)
Energiaratkaisut kestävässä taloudessa –avoimet energiaverkot
Sukunimi Salo 2009 Salon kaupungin energia- ja kasvihuonekaasutase vuodelle 2009.
n. 2,6 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötaloissa
Energia ja ympäristö verkkokurssi 1ov.
ENERGIATEOLLISUUS ry:n JÄSENENÄ hyödyllisiä alan palveluita ja vaikutus- ja verkostoitumiskanava energia-alan keskeisiin kysymyksiin Suomessa ja kansainvälisesti.
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö Wilhelms TILASTOTIETOJA 2013  Kaukolämmön myynti (sis. verot) 2310 milj. €  Kaukolämpöenergian myynti31,7 TWh.
Rakennusautomaatio Jarmo Tapio.
Rovaniemen voimalaitoshanke 120 MW S / 120 MW L Esisuunnittelu ja toteutus
Energiavuosi 2014 Kaukolämpö TILASTOTIETOJA 2014  Kaukolämmön myynti (sis. verot) 2330 milj. €  Kaukolämpöenergian myynti31,7 TWh  Kaukolämmön.
TA-Yhtymän pilotit. -TA-Asumisoikeus Oy/Isopurjeentie passiivitalohanke -Kiint.Oy Oulun Tarve/Rita-aukiontie passiivitalohanke -Kiint.Oy.
Älyenergimittarit ja säätölaitteet Laitekokeilu Ilmastokadulla.
REILU KAUKOLÄMPÖ Mitä ja miksi?
Lämmönsiirtyminen Lämpö siirtyy aina korkeammasta lämpötilasta matalampaan.
Energiavuosi 2012 Kaukolämpö Kaukolämpö ja –jäähdytys 2012 Kaukolämmön myynti (sis. verot)2,25 mrd € Kaukolämpöenergian myynti33,6 TWh Kaukolämmön.
Energiavuosi 2015 Kaukolämpö Lämmityksen markkinaosuudet Asuin- ja palvelurakennukset Lämpöpumppu: sisältää myös lämpöpumppujen käyttämän.
Jätteet energiantuotannossa. Miten jätettä tuotetaan? Me kaikki tuotamme jätettä joka päivä. Suomalainen tuottaa jätettä yli 500 kiloa vuodessa, josta.
Energiavuosi 2015 Kaukolämpö.
Hankkeen esiselvittelyn tausta
Kaukolämmön hinta, teho+energiamaksu €/MWh (sis. verot)
Energiavuosi 2014 Kaukolämpö.
TURVE On muodostunut kuolleista kasvin osista maatumalla kosteissa olosuhteissa. Kasvava turvekerros syntyy, kun kasvit eivät pääse hajoamaan hapenpuutteen.
Ilkka Reko, myyntijohtaja
Sähkön siirron hinnoittelu
Tiivistelmä 12. Energian tuotanto ja käyttö
Pisara 6 Fysiikka ja kemia
Metsäteollisuus Aapo rantonen 8b.
Energiavuosi 2016 Kaukolämpö.
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Energiavuosi 2017 Kaukolämpö
Case – esittely Emännänkatu 2, Kaarina
Kaukolämmön vuositilasto 2017
Energiatehokkuus suunnittelun lähtökohtana
Kaukolämpöverkkojen avaaminen
Kaukolämmön vuositilasto 2017
Jukka Leskelä Energiateollisuus ry
Paikallinen energiaratkaisu
Kiertotalous-visa ”Toisen jäte on toisen aarre.”
Energiavuosi 2018 Kaukolämpö
Blackout This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No
Esityksen transkriptio:

KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU... ....MYÖS SINUN Energiateollisuus ry 25.8.2009

Hyvän olon energiaa Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Kaukolämpö on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämpö takaa tasaisen huonelämmön. Kaukolämpö varmistaa sopivan lämmintä käyttövettä aina riittävästi. Kaukolämmön asiakkaana voit säästää energiaa. Energiateollisuus ry 25.8.2009

Luontoystävällinen kaukolämpö Kaukolämpöä tuotetaan kokonaistaloudellisesti ja ympäristövaikutukset huomioon ottaen. Kaukolämmitys säästää energiaa ja ympäristöä lämmön ja sähkön yhteistuotanto käyttää polttoaineita tehokkaasti kaukolämpöä tuotetaan lisääntyvässä määrin uusiutuvilla polttoaineilla – myös lämpökeskuksissa. Suomalainen kaukolämpö on maailman huipputasoa. Energiateollisuus ry 25.8.2009

Lämmintä helposti ja turvallisesti Kaukolämpö voidaan asentaa sekä uusiin että vanhoihin taloihin. Kaukolämpölaitteiden tilantarve on pieni. Kaukolämpöön liittyminen on panostus tulevaisuuteen. Kaukolämmöllä kannattaa hoitaa kaikki lämmitys – mukaan lukien mukavuuslattialämmitys. Kaukolämpö mahdollistaa eri lämmönjakotavat: patteri-, lattia- ja ilmanvaihtolämmitys. Energiateollisuus ry 25.8.2009

Liittyminen on vaivatonta Kysy oman paikkakuntasi kaukolämpöyritykseltä, voitko saada omaan kotiisi kaukolämmön. Kaukolämpöyrityksesi antaa neuvoja laitteiden mitoituksessa, valinnassa ja asennuksessa. Kaukolämpöyritys antaa energian tehokasta käyttöä edistäviä palveluita sekä neuvoo, opastaa ja tiedottaa. Energiateollisuus ry 25.8.2009

Miten kaukolämpö toimii? Kaukolämpöä syntyy lämpöä ja sähköä tuottavissa voimalaitoksissa sekä lämpökeskuksissa pelkästään lämpönä. Kaukolämpö siirretään asiakkaille kaukolämpö-verkossa kiertävän kuuman veden avulla. Kaukolämpövesi lämmittää asiakkaan kaukolämpölaitteissa talon lämmitykseen ja lämpimään käyttöveteen menevän veden ja palaa jäähtyneenä voimalaitokseen tai lämpö-keskukseen uudelleen kuumennettavaksi. Energiateollisuus ry 25.8.2009

Miten kaukolämpö toimii? Energiateollisuus ry 25.8.2009