Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kaukolämpöverkkojen avaaminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kaukolämpöverkkojen avaaminen"— Esityksen transkriptio:

1 Kaukolämpöverkkojen avaaminen

2 Miksi aiheesta keskustellaan?
Toimialalla kasvavaa kiinnostusta toimintaa kohtaan – lämpöpumppujen ja ”uusien” teknologioiden kilpailukyvyn kehitys Asiakkaat tyytyväisiä ja haluamme näin olevan myös jatkossa – kiinnostus tuottamista ja ylijäämälämpöjen hyödyntämistä kohtaan nousussa Uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden edistäminen EU-sääntelyssä Suomessa joidenkin poliitikkojen kiinnostus aihepiiriä kohtaan Joidenkin akateemisten piirien ideat aihepiirin suhteen

3 Asiakkaalla on paljon vapautta ja vastuuta
Yli 75 prosenttia kaikista kaukolämpöasiakkaista voi ostaa uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua tai hiilidioksidineutraalia kaukolämpöä.

4 Suomessa kaukolämpö on edullista
Edullisen lämmön hankinnan ja toimittamisen hyödyt jakautuvat asiakkaan, yrityksen ja yhteiskunnan välillä.

5 Yritykset ostavat nyt 1/3 myymästään lämmöstä – kiinnostus korkealla ostamista kohtaan
Mikä on yrityksenne kiinnostus TPA-tuotannon ostamista kohtaan? Lähde: ET:n jäsenkysely, huhtikuu Vastaajia 48, mikä edustaa 82 prosenttia lämmön myynnistä.

6 Ala kehittää markkinamallia jatkuvasti

7 Kaukolämpöyritykset ovat sitoutuneet
Keskustelemaan alueen kolmansien osapuolien ja asiakkaiden kanssa yhteistyöstä lämmön hankinnassa Julkistamaan periaatteet kolmansien osapuolien ja asiakkaiden lämmön ostamiseksi Perustelemaan avoimesti, jos lämmön ostamisesta ei päästä sopimukseen Tarjoamaan asiakkaalle mahdollisuudet uusiin kaukolämpötuotteisiin ja niiden kehittämiseen Kaukolämpöala haluaa lisätä liiketoiminnan läpinäkyvyyttä kehittämällä nykyistä markkinamallia.

8 Energiateollisuuden työlistalla
Suositus lämmön ostamiseen ja myymiseen Toimintaohjeet kolmansien osapuolien liittämiseksi verkkoon Teknisten mallien kuvaaminen käyttäjä - tuottaja- asiakkaan liittämiseksi kaukolämpöverkkoon Pelisääntöjen ja oikeudellisten reunaehtojen selkeyttäminen yleisen kilpailuoikeudellisen sääntelyn puitteissa

9 Poliittisilta päättäjiltä vaaditaan ymmärrystä lämmitysmarkkinoista
Paras tulos syntyy, kun yritykset kilpailevat asiakkaalle arvoa tuottavilla tuotteilla ja palveluilla. Lämmitysmarkkinoiden kehitystä ei ole tarvetta ohjata toimintaa jäykistävällä lisäsääntelyllä. Mahdollistettava eri lämmitysmuodoilla lämpiävät rakennukset. Vapaus valita lämmitysmuoto taattava poistamalla Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 57 a §. MRL:n kokonaisuudistuksessa energiaan liittyvästä kaavoituksesta tehtävä mahdollistava, ei vaihtoehtoja pois sulkeva. Pohdittava myös, miten ylijäämälämpöä tuottavien palveluiden ja teollisuuden sekä kaupunkien energiajärjestelmien integraatio on mahdollista. Näin kaupungit voivat hyödyntää syntyvät lämmöt. Päästökauppajärjestelmä pidettävä ilmastopolitiikkamme tärkeimpänä työkaluna. Mahdolliset palveluliiketoiminnan kehittämistä rajoittavat lainsäädännölliset esteet poistettava. T&K-rahoitusta lisättävä asumiseen, rakennuksiin ja kaupunkeihin liittyvien palvelujen kehittämiseksi.

10 Lisätietoja saa Antti Kohopäältä
,


Lataa ppt "Kaukolämpöverkkojen avaaminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google