Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumetrendit 1996-2005 Huumetilanne Suomessa 2006. Kansallinen huumevuosiraportti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TERVEYSNEUVONTAPÄIVÄT 2011 HUUMEKULTTUURIN MUUTOS POLIISIN NÄKÖKULMASTA Mika Raatikainen Rikoskomisario Huumerikosyksikkö Helsingin poliisilaitos.
Advertisements

Päihteiden käyttö ja kontrolli Suomessa
TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISSA KUOLLEET YLI 64-VUOTIAAT Lähde:Tilastokeskus ja Liikenneturva, 2007 ennakkotietoja.
Sama keho ja sama pää koko elämän
HIV-infektio tänään – Elämää ilman AIDS:ia? A 119
Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2008 Reijo Ailasmaa.
Tarkastaja Raija Jääskelä Työsuojelun vastuualue Julkishallinnon ryhmä p Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Alue- ja kuntapalvelut Avosairaanhoidon kehittäminen arvioinnin.
Kannabishaittojen humaani ehkäisy ja vähentäminen.
Liikevaihdon kehitys Pirkanmaalla. Liikevaihdon muutos Pirkanmaalla Kaikki toimialat (vuosimuutos-%) Lähde: Tilastokeskus, Asiakaskohtainen.
Päihdetilastollinen vuosikirja 2012
Vuosiraportti 2010: Euroopan huumeongelma
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Vuosiraportti 2008: Huumeongelma Euroopassa
Vuosiraportti 2006: huumeongelma Euroopassa
Vuosiraportti 2005 Euroopan huumeongelman tilanteesta
Airi Partanen Kehittämispäällikkö
Hyvät käytännöt hyvakaytanto.fi.
CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella -projekti vuosina CP- ikä/kunto -projekti (CPIK) Invalidiliitto ry hallinnoi.
Uudet ulkomaiset yritykset v Lehdistötilaisuus Invest in Finland Tuomo Airaksinen
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Peruspalvelujen ennakointi Kajaanin seutukunta. Peruspalvelujen ennakointi Kajaanin seutukunta Heikki Miettinen Mallin pohjatiedot Väestöennusteet.
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Terveysneuvontapäivät Verkatehdas
Tapio Kuure Tutkija, Sosiaalikehitys Oy Valtio-opin dosentti
Päihdetilastollinen vuosikirja 2010
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Päihdekysely /ELT Alkoholi- ja huumetutkimus1 PÄIHDEKYSELY 2002.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 II Uusien sukupolvien vastaanotto; ja yhteisyyssuhteet Loving I Elannon.
Päihdetilastollinen vuosikirja 2011
Päihdehuollon huumeasiakkaat 2012 Martta Forsell Tuula Nurmi.
Vuosiraportti 2007 huumeongelmasta Euroopassa
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
Päihdehuollon tulevaisuus
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
Paikallinen näkökulma päihdetilanteeseen
Sirpa Rajalin LIIKENNETURVA Nuorten seminaari Kuopiossa Mitä nuoruus on? Miten nuoruus näkyy liikenteessä? Miten nuorten riskinottoa liikenteessä.
Diabeteksen aiheuttamat munuaissairaudet. Diabeetikoille tehdyt munuaisen siirrot vuosina
Päihdehuollon huumeasiakkaat 2010 Tuula Väänänen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2004 Selvitetään mahdollisuus esittää opetusministeriölle vuosien 2006–2009 toiminta- ja taloussuunnitelmaan sisällytettynä seuraavat.
Silja Runsten, vs ayl TYKS Addiktiopoliklinikka 723
Terveyden edistäminen
Yritysten toimipaikkojen, niiden henkilöstön ja liikevaihdon vuosimuutos maakunnittain vuosina Lähde: Tilastokeskus, yritysrekisteri 1 (6)
Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 2009 Tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä ja koulutuksesta vuoden 2009 lopussa (julkinen ja yksityinen.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
© Dagmar 2006 Mediasidonnaisuustutkimus 2007 Tomi Härmä Dagmar Market Intelligence
Talous- ja strategiaryhmä Väkiluvun muutos tammi-elokuussa 2005 ja 2006 Tampereen seutukunta Lähde: Tilastokeskus, ennakkotieto Koko seutukunta yhteensä.
Talous- ja strategiaryhmä Väkiluvun muutos tammi-heinäkuussa 2005 ja 2006 Lähde: Tilastokeskus, ennakkotieto Koko seutukunta yhteensä tammi- heinäkuussa:
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Hiiden alueen hyvinvoinnin tila Eija Tommila.
TAMPEREEN KAUPUNKI – TALOUS- JA STRATEGIARYHMÄ 1 Ennakkotietoja työpaikoista vuodelta 2004 Vuoden 2004 ennakkotiedot työpaikoista julkaistiin
Silja Runsten, vs ayl TYKS Addiktiopoliklinikka 723
Talous- ja strategiaryhmä Väkiluvun muutos tammi-syyskuu 2006 Tampereen seutukunta Lähde: Tilastokeskus, ennakkotieto.
Päihdehuoltolaki /41 Voimaan
HUUMAUSAINELAKI. Huumausainelakia sovelletaan huumausaineiden ja niiden valmistuksessa käytettävien aineiden valvontaan Myös huumeen puhdistus luokitellaan.
Huumehoidon palvelujen hankinta Hankinnan volyymitietoja Hankinnan tavoiteltu arvo 2,5 m€/vuodessa Kilpailutukseen on alustavasti suunniteltu.
Päihdehuollon huumeasiakkaat 2014 Martta Forsell Tuula Nurmi.
Poliisin tietoon tulleet murrot 1990 – finanssiala.fi Poliisin tietoon tulleet murrot Lähde: Tilastokeskus.
Päihdetilastollinen vuosikirja 2015 Tuomo Varis Sirpa Virtanen Tuomo Varis ja Sirpa Virtanen.
Terveystiede oppiaineena. Monitieteisyys taloudellinen näkökulma historiallinen näkökulma liikuntatieteellinen näkökulma biologinen, lääketieteellinen.
Helsingin tila ja kehitys 2016 tilastokuviot
Mikä näistä mielestäsi kuvaa terveyttä? Perustele.
Päihdehuollon huumeasiakkaat 2015
Lähde: Tilastokeskus; TuKKK, Porin yksikkö
Lähde: Tilastokeskus; TuKKK, Porin yksikkö
Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (ylempi AMK)
HYVINVOIN- TIVALTION KEHITYS Ja SOSIAALI- POLITIIKKA.
Päihdetapauslaskenta 2011
Silja Runsten, vs ayl TYKS Addiktiopoliklinikka 723
Esityksen transkriptio:

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumetrendit Huumetilanne Suomessa Kansallinen huumevuosiraportti EMCDDA:lle.

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Niiden osuus ikäluokista, jotka pitävät huumausaineiden käyttöä melko tai erittäin vakavana ongelmana Kansanterveyslaitos, Terveyden edistämisen ja kroonisten tautien ehkäisyn yksikkö

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumeita kokeilleet ja käyttäneet 2006 Huumekysymyksen muuttunut ongelmakuva. Yhteiskuntapolitiikka 72 (2007)

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumeiden käyttö ja ongelmakäyttö alueittain Suomessa

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumeiden kokeilijat ja käyttäjät 1998, 2002, 2004

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Amfetamiinien ja opiaattien ongelmakäyttäjien määrät alueittain Kansanterveyslaitos, Terveyden edistämisen ja kroonisten tautien ehkäisyn yksikkö

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Amfetamiinien ja opiaattien ongelmakäyttö alueittain ja ikäluokittain Suomessa Kansanterveyslaitos, Terveyden edistämisen ja kroonisten tautien ehkäisyn yksikkö

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumehoidon asiakaskunta

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumeongelman kehittyminen ensi kertaa hoitoon hakeutuneilla 2006

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Ongelmakäyttäjien sosiaalinen asema 2006

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumausainesairaudet ja mielenterveysongelmat

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Terveysneuvontapisteitä

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia HIV-tartunnat / tartuntatavat Kansanterveyslaitos, infektioepidemiologian ja -torjunnan osasto

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Hepatiitti C-testitulokset pistoskäytön keston mukaan

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Poliisin tietoon tulleet huumausainerikokset Lähde: Tilastokeskus.

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumetakavarikot Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos: Rikollisuustilanne 2006

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumevankien osuus vangeista Oikeusministeriö/rikosseuraamusvirasto

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Huumekuolemat

Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Kahden raiteen huumepolitiikka Kansanterveysnäkökulmainen ja sosiaalista tasa-arvoa korostava huumepolitiikka - korostaa haittojen vähentämistä - neulojen ja ruiskujen vaihtotoiminta sekä korvaushoidot - erikoistuneet, lääketieteeseen pohjautuvat palvelut Samanaikaisesti huumeiden täyskieltoon perustuvaa politiikkaa - huumeiden käytön rikosoikeudellinen kontrolli on kiristynyt. Haittojen vähentäminen yhdistyneenä rankaisevaan kieltolakipolitiikkaan muodostaa uudenlaisen kahden raiteen huumepoliittisen mallin. Tuukka Tammi. Medicalising Prohibition. Harm Reduction in Finnish and International Drug Policy,.2007.