Sirpa Rajalin LIIKENNETURVA Nuorten seminaari Kuopiossa 17.1.2006 Mitä nuoruus on? Miten nuoruus näkyy liikenteessä? Miten nuorten riskinottoa liikenteessä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaympäristö
Advertisements

Autoalan perustietoja käsittelevä kuvasarja
Suomen Pankki Euro & talous –lehti (4/2006) Rahoitusjärjestelmän vakaus –erikoisnumero (2006) Tiedotustilaisuus
Hirvionnettomuuksien kehitys
TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISSA KUOLLEET YLI 64-VUOTIAAT Lähde:Tilastokeskus ja Liikenneturva, 2007 ennakkotietoja.
ELLO WP 3 Vientiteollisuuden tulevaisuuden näkymät Tilastokatsaus Pertti Kiuru Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Pienyrityskeskus, LTT-tutkimuspalvelut.
Härmänmaan liikenneturvallisuus-suunnitelma
Ohjausryhmän 2. kokous Härmänmaan liikenneturvallisuussuunnitelma.
Onnettomuustietojen hallinta ja analysointi
INSSI-taustoja 1. Tekniikkaa on joka paikassa ihmisten arjessa, mutta silti se koetaan vieraaksi. Tekniikka ei ole pelkkää matematiikkaa, vaan laitteiden.
Liikenneturvan tutkijaseminaari Sirpa Rajalin.
Tieliikenneonnettomuudet Salon seudulla Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010.
Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala Yhdyskuntasuunnittelun teemaryhmä MAL:n yhteensovitus (7 §) Kaavoitus ja maapolitiikka Kiinteistönmuodostus,
Mopoilun suosio näkyy mopokannan voimakkaana kasvuna
, SK, sivu 1 Tietoa liikennetilanteesta VR:n Internet-sivuilla
Määräaikaiset työsuhteet Työvoiman työssäolo iän mukaan 2011 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2011 aineisto Akavalaiset.
Metsäteollisuuden tehdaspolttoaineet Suomessa 2012
Luonto-Liitto, Maan ystävät, Dodo ja Nuorten Akatemia Ilmari-hankkeen koordinaattori Riitta Savikko Pandapalkinnon luovutustilaisuus Ilmari-
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN AJOTAIDON YLLÄPITO: JATKOKOULUTUSINTERVENTIO JA SEN SEURAUKSET MYÖHEMPÄÄN AJAMISEEN Seurantatutkimuksen jatkovaihe Tiina Rämet.
Päihdetilastollinen vuosikirja 2010
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Päihdekysely /ELT Alkoholi- ja huumetutkimus1 PÄIHDEKYSELY 2002.
Päihdetilastollinen vuosikirja 2011
Lähtötilanne LC Vähäkyrön klubi aloite Heinolan vuosikokoukselle 2013 – Vk hyväksyi.
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Väestö pääasiallisen toiminnan mukaan Etelä-Savon maakunnassa aluejako ETELÄ-SAVON MAAKUNTALIITTO Lähde: Tilastokeskus, työssäkäyntitilasto.
Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain
Tieliikenteen haasteet
Tieliikenneonnettomuudet Kokkolassa Kokkolan liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys 2011.
Onnettomuusanalyysi Tilastokeskuksen aineisto 10 v ( ) ja 5 v ( ) iLIITU-paikkatietoaineisto 5 v ( ) Pirkkalassa tapahtuu vuosittain.
Lasten päivähoito 2011 – Tilastoraportti 30/20121 Lasten päivähoito 2011 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut 2013 Riikka Väyrynen ja Raija Kuronen Sosiaalihuollon laitos- ja asumispalvelut
Yhdessä pelastamme henkiä
Aikuisdiabeetikkojen hoitovastuun jakautuminen ja hoitoyksiköiden sisäinen työnjako.
Työttömien määrän kehitys 2007–2013 iän mukaan
Raittiuden trendit Alkoholi- ja huumetutkijain seuran Raittius liikkeessä –seminaari Heli Mustonen.
Taustatietoja maatalouteen liittyen Lähde: MTK / MTK-Pohjois-Savo
Sivu 1 Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Tampereen muuttoliike 1975–2006 Tulomuuton ja lähtömuuton volyymit ovat suurentuneet.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Onnettomuusanalyysi Tilastokeskuksen aineisto 10 v ( ) ja 5 v ( ) iLIITU-paikkatietoaineisto 5 v ( ) Ylöjärvellä tapahtuu vuosittain.
Perusarvon laskeminen
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Onnettomuusanalyysi Tilastokeskuksen aineisto 10 v ( ) ja 5 v ( ) iLIITU-paikkatietoaineisto 5 v ( ) Lempäälässä tapahtuu vuosittain.
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
Suomen väestöllisen huoltosuhteen muutokset vuosina
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuvat Opit –juurruttamishankkeen päätösseminaari Riitta Säntti Neuvotteleva virkamies.
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
Raskaudenkeskeytykset 2013 Anna Heino & Mika Gissler.
Tilinpäätös 2004.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012/Tilastoraportti 15/20131 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Esityksen sisältö Tähän esitykseen on koottu tietoja Salon kaupungin alueella vuosina ja vuosina tapahtuneista poliisin tietoon tulleista.
Tieliikenneonnettomuudet Someron kaupungin alueella vuosina Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010.
Osallisten ikäjakauma koko suunnittelualue
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Tulot ja palkat. Tulonsaajat sukupuolen ja iän mukaan Helsingissä Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus, Veronalaiset.
Tilastoja Vantaalta Väestönmuutokset (ennakkotieto) Vantaalla tammikuussa 2015 Lähde: Tilastokeskus, päivitetty
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
TAMPEREEN KAUPUNKI – TALOUS- JA STRATEGIARYHMÄ 1 Ennakkotietoja työpaikoista vuodelta 2004 Vuoden 2004 ennakkotiedot työpaikoista julkaistiin
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Terveyspalvelut ja terveydentila. Yksityisestä sairaanhoidosta korvauksia saaneet helsinkiläiset, osuus % väestöryhmästä 2000– Naisten ja.
Turvassa Tiellä 2015 Kansallinen tieliikenneturvallisuuskampanja
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET.
Pyöräilyn turvallisuus Lasse Kämpe Espoon ympäristökeskus.
Turvallisuus ja ensiapu ihmiset, omaisuus, tieto, toiminta, ympäristö, työ Fyysinen, psyykkinen ja yhteisöjen turvallisuus Perustus-, tasa-arvo-, lukio-
Väestö ja väestönmuutokset
Onnettomuustietojen hallinta ja analysointi
Työvoima iän ja sukupuolen mukaan Pyhäjoella 2017
Esityksen transkriptio:

Sirpa Rajalin LIIKENNETURVA Nuorten seminaari Kuopiossa Mitä nuoruus on? Miten nuoruus näkyy liikenteessä? Miten nuorten riskinottoa liikenteessä voidaan vähentää?

Lähde: Tilastokeskus Tietopalvelu/ PJ / Henkilövahingot tienkäyttäjän ja iän mukaan vuosina 2000 & 2004

Tieliikenneonnettomuuksissa kuolleet ikäryhmän ihmistä kohden vuosina

Henkilövahingot vuonna 2004 Lähde: Tilastokeskus LP/

Rattijuopumustapauksista aiheutuneiden henkilövahinkojen osuus vuosittaisista henkilövahingoista Lähde: Tilastokeskus

18-24-vuotiaiden rattijuoppojen osuus kaikista henkilövahinko-onnettomuuksissa osallisista rattijuopoista Lähde: Tilastokeskus

Kuinka usein olet… Lähes 70 % oppilaista oli lähtenyt vieraan kyytiin vähintäänkin joskus.Lähes 70 % oppilaista oli lähtenyt vieraan kyytiin vähintäänkin joskus. Ammattioppilaitosten oppilaista 40 % ja lukioiden oppilaista 20 % kertoi joskus olleensa alkoholin vaikutuksen alaisen kuljettajan kyydissä. Ammattioppilaitosten oppilaista 40 % ja lukioiden oppilaista 20 % kertoi joskus olleensa alkoholin vaikutuksen alaisen kuljettajan kyydissä. … lähtenyt sinulle ennestään tuntemattoman henkilön kuljettaman auton kyytiin (poislukien taksit)?...ollut alkoholin vaikutuksen alaisen kuljettajan kyydissä?

AJAMISEN TAVOITTEET JA TILANNE Tarkoitus, ympäristö, sosiaalinen tilanne, seura ELÄMÄN TAVOITTEET JA ELÄMÄN TAIDOT Autojen ja ajamisen tärkeys henkilökohtaisessa kehityksessä, itsehallintataidot AJOKÄYTTÄYTYMISEN LAAJENNETTU HIERARKKINEN MALLI LIIKENNETILANTEIDEN HALLINTA Toiminta tilanteen vaatimusten mukaisesti AJONEUVON KÄSITTELY Nopeuden, suunnan ja sijainnin säätely Keskinen, 1996