Viittomakielinen novellikilpailu 1.12.2007 – 30.3.2008 Viittomakielen lautakunta VI valtakunnallinen viittomakieliseminaari 9.11.2007 Kotimaisten kielten.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suuri sosiaalinen innovaatio
Advertisements

Kyläradio Koulutus Kuinka teen paremmin • Puhu yksityiskohdista – ei yleisestä • Anna kuuntelijoille kuvia • Aloita aina parhaalla palalla.
11 VAKUUTUSTUTKIMUS 2012 Esitys Tutkimuksen tavoitteena on selvittää suomalaisten: yleiskuvaa vakuutusyhtiöistä ja vakuutustuotteista riskintuntemusta.
Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Mistä on Seinäjoen Taitoluistelijat tehty?
ARKIPÄIVÄN PSYYKKINEN VALMENNUS ESPOON JÄÄTAITUREISSA
Vapaa-aikaohjaajat puh huoneesta 791/tai ma , ti , ke 8-20, to 10–20, la 9-18, su 9-17! Muutokset vapaa-aikaohjelmissa ovat.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Pohjanmaan Partiolaiset Syyskokous
Suomen kielen syötöksen ja käytön kartoitus
•Kausi on K-Vantaa Idän juhlakausi ja sen kunniaksi julistetaan jääkiekkoaiheinen piirustus- ja valokuvakilpailu. •Kilpailussa on kaksi sarjaa:
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
RAKAS RAAMATTU 2007.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Tutustumme Kokoomukseen Opiskelevan pienryhmän aineisto.
1 MARKKINAKATSAUS RAHASTOPÄÄOMA SUOMALAISISSA SIJOITUSRAHASTOISSA.
Gloria LadyCup Karsintakisojen järjestäminen. Gloria LadyCup pähkinänkuoressa •Golfliiton Ladygolftoimikunnan järjestämä vuosittainen Ryder Cup -tyyppinen.
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
KILPAILUT 2014.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
Mielenterveysbarometri 2006 Puheenjohtaja Pekka Sauri.
Novellin analyysin käsitteitä
Kuurojen Liitto ry ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskus
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Loiskeen junioritoiminta
KANSALAISTAPAHTUMAVIIKKO TAMPEREELLA PÄÄN AVAUKSIA LAPSEN OIKEUKSIIN.
Kalastusmatkailun osaamiskeskus ry. 1 KALASTUSMATKAILUN INNOVAATIO – KILPAILU = KALASTUSMATKAILUN KEHITYSPALKINTO 2013.
Ryhmätehtävät 2.1 Korjattu Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
Suomi-koulujen opettajat suomenopettajina
S UOMEN P AINILIITTO RY Suomen Painiliiton tiedotusstrategia tiedotus- ja huomionosoitusvaliokunta.
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Miksi kuulua Tietotekniikan liittoon? OSAAMISEN KEHITTÄMINEN Maaliskuu 2007.
Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski Nuorten nettilehti Painovirhe.
Ivan käytön arviointia perhepalveluissa Kätevä käyttää, tulee punnittua asioita monesta näkökulmasta ja mietittyä eri vaihtoehtojen vaikutuksia pitkälle.
Vertailussa aikuisten sekä nuorten novellikokoelma
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Kohti yhteistä tavoitetta – liiton hallituksen ja yhdistysten välinen yhteistyö Kuurojen liiton hallitus Tiina Eskelinen Iso-Syöte Kuurojen Liitto.
Anneli Clevenrot, 1 Suomenkielinen hallintoalue Suomenkielisen työryhmän.
Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Markus 16:15.
Internationalen Jugendleiterkommission Torbjörn Lindström, Helsinki,
YHDISTYKSEN JA LIITTOHALLITUKSEN VÄLINEN VUOROVAIKUTUS Kuurojen liiton hallitus Jaana Keski-Levijoki, Jaana Aaltonen Johan Hedrén Forssa Kuurojen.
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Accenture Ohjelmatyökurssilla
 Yleistavoite (valtakunnallinen): musiikin käyttö ja vaikutusmahdollisuudet eri taidemuodoissa ja mediassa  Kurssi rakentuu Lontooseen suuntautuvan opintomatkan.
KERTOMA- KIRJALLISUUDEN LAJI: novelli. 1. NOVELLIN JUURET  Lähtökohta suullisen kulttuurin saduissa, kaskuissa ja tarinoissa.  Länsimaisen novellin.
”Novelli on kuin lyhytelokuva”
Käsityötoiminta 2017.
Kotoutumiskoulutus verkossa
Joukkuevoimistelu.
Väittelyharjoitus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Eveliina Karjalainen.
Novellin käsittelyä ryhmissä
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Päijänne-juoksu Padasjoella klo 12
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Paljon onnea Heidi! Paljon onnea Heidi! Tervetuloa juhlimaan kanssamme
Novellianalyysin kirjoittaminen
Koulutusesityksen otsikko
Päijänne-juoksu Padasjoella klo 12
Paljon onnea Sirkka! Paljon onnea Heidi!
T Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Celian palvelut kirjastosta
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Esityksen transkriptio:

Viittomakielinen novellikilpailu – Viittomakielen lautakunta VI valtakunnallinen viittomakieliseminaari Kotimaisten kielten tutkimuskeskus Viittomakielen lautakunta

Viittomakielinen novelli- kilpailu Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen viittomakielen lautakunta järjestää kymmenvuotisen taipaleensa kunniaksi kilpailun Kilpailuaikaa on

Novelli on lyhyt kertomus, jossa on juoni ja siinä yllättävä käänne.

Novellien aihe on vapaa. Voit hyödyntää omaa viittomakielistä kertomaperinnettä tai luoda rohkeasti uutta. Muiden kirjoittamaa suomenkielistä novellia ei kannata kääntää tähän kilpailuun, sillä etsimme aitoa ja omaperäistä viittomakielistä kerrontaa. Novelli voi perustua tositapahtumiin (esimerkiksi se voi kertoa Sinun omasta arkipäivästäsi jonkin käänteentekevän tapahtuman), tai sitten se voi olla keksitty kertomus.

Kilpailussa on kaksi eri ikä- sarjaa eli lasten ja nuorten sarja (7–18-vuotiaille) ja aikuisten sarja (yli 19-vuotiaille).

Kilpailussa on myös kaksi eri novellisarjaa eli yleinen novellisarja (max. 20 min.) ja minuuttinovellisarja. Kilpailuun voi osallistua sekä suomalaisella että suomen- ruotsalaisella viittomakielellä.

Palkintoina on Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen kirjoja. Kilpailun tulokset ja parhaat novellit julkistetaan Kuurojen kulttuuripäivillä Ahvenanmaalla toukokuussa 2008.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen edustaja, viittomakielen lautakunnan edustaja, Kuurojen Liiton edustaja ja yksi ulkopuolinen asiantuntijajäsen.

Tallenna viitottu novelli videolle joko VHS-kasetille tai DVD-levylle. Tarkista ennen lähettämistä, että novelli ei ole yli 20 minuuttia pitkä eikä minuuttinovelli yli minuuttia. Ylipitkiä töitä ei arvostella.

Toimita novellisi osoitteella Viittomakielen lautakunta, puheenjohtaja Kaisa Alanne, Kuurojen Liitto ry, PL 57, Helsinki ja kirjoita kuoreen merkintä ”Viittomakielinen novelli”.