Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti ohjausryhmälle 11.9.2014 Totti Tuhkanen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Advertisements

Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO ATIK Projekti /Esa Keränen.
Topirkka.fi portaali
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
eTentti Jyväskylän yliopistossa
- TiedeKOTA työryhmä (pj. Poropudas): tiedonkeruun kehittämisen kannalta ongelma on yliopistojen julkaisutietokantojen erilaisuudessa ja erillisyydessä,
KDK-asiakasliittymä – linjauksia 2012 Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-XDW Käsitemäärittely,
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Finnan kehittämisideoiden hallinta LUONNOS Heli Kautonen ja Aki Lassila Konsortioryhmän kokous
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Ohjelmistojen suunnittelumenetelmät ja –työkalut
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti Synergiaryhmälle Totti Tuhkanen.
Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti ohjausryhmälle  Tilanneraportti projektiryhmälle Totti Tuhkanen.
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
Kristiina Hormia-Poutanen DIGITAALISEN KIRJASTON PALVELUIDEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ Keskuskirjastokokous
Sähköinen tenttijärjestelmä
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Hannu Taskinen Yleisten kirjastojen neuvosto Maakuntakirjastokous Kuopiossa YLEISTEN KIRJASTOJEN NEUVOSTO TAUSTA, SÄÄNTÖUUDISTUS JA TOIMINTA.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointiprojekti Pekka Kähkipuro,
- tilannekatsaus ohjausryhmälle Totti Tuhkanen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
T Loppudemo Kaffetauko eAuction
Taustaa Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla on laajalti omaksuttu verkostomainen sähköinen työskentely yli organisaatiorajojen. Kuluttajille tarkoitettujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Moodle-Oodi Integraatio Itä-Suomen yliopisto ja Savonia- AMK
Käyttöoikeustietojen välittäminen Haka-luottamusverkostossa FinELib-päivä Arto Tuomi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Tenttiakvaario.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Tietojenkäsittelyn toisen lukuvuoden 1. lukukausityö Syksy 2010.
ERASMUS+ EMREX - suoritustietojen siirtotyökalun hyödyntäminen Suomessa.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Sähköinen tenttipalvelu Tenttis – ominaisuudet ja toiminnot
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Johdatus luottamusverkostoihin
Oodi-konsortio ja yliopistojen yhteistyö
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
Yhteisten palvelujen asiakasohjauksen uudistaminen
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
DIGIJOUJOU Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin Tavoite: Uusi digipedagogiikka, joustavat opintopolut.
Case: EXAM – sähköinen osaamisen näyttö
OILI-palvelun tilanne
VIRTA-opintotietopalvelun tulevaisuuden skenaariot Yhteenveto KOOTuki-ryhmän avoimesta etäkokouksesta Helena Majamäki
Synergiaryhmä Virve Peltoniemi, TAMK Tapio Ekholm, Metropolia
Asiakirjapohjaisen haun ja valinnan tilannekatsaus 6.6
ORCIDin käyttöönoton etenemissuunnitelma
Sähköinen tenttijärjestelmä
Akvaariorakkautta: ruudun takaa tenttini löysin
Tilannekatsaus / VIRTA-Opintotietopalvelu
Vaalit
EXAM budjetti ja kohdennus
Yliopistojen JOO-sopimusta tukeva palvelu
Exam johtoryhmän kokous
Erikoiskirjastojen päivä Säteilyturvakeskuksessa
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Kansallinen palveluväylä
Avoin yliopisto projekti
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
EXAM-SÄHKÖInEN osaamisen ARVIOINnin järjestelmä
Esityksen transkriptio:

Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti ohjausryhmälle Totti Tuhkanen

PROJEKTIN TILANNE NYT: 1.Viimeinen uusia ominaisuuksia tuottava sprintti 12 on päättynyt. Intensiivinen lopputestausjakso on meneillään 3.9. – Jakson aikana projektiryhmä testaa järjestelmän toimijarooleittain eri liitty- millä (selaimet, pc/mobiilit) hankesuunnitelman käyttöpolkukuvauksia vasten.

PROJEKTIN TILANNE NYT: 3.Palvelun käyttöönotto-opasta kirjoitetaan wikiin, pohjana Tenttiksen käyttöönottokokemukset. 4.Ensimmäisen/toisen täydennyspaketin sisältötarpeisiin selvitetään myös matematiikkaohjelmien käyttötilannetta yliopistoissa ja amkeissa. Ensimmäisen täydennyspaketin toivotaan sisältävän seuraavia ominaisuuksia:  laajennus tenttimuotojen tukeen  opettajan tenttikirjastoon kehittynyt kansiointi  opiskelijan rooliin kehittynyt tenttihakutoiminnallisuus  admin-rooli kaksitasoiseksi admin- ja virkailijarooliksi, jolloin isoissa organisaatiossa voidaan jakaa ylläpitovastuita hallitummin.  mahdollisesti: lisää matematiikkaominaisuuksia integroidulla matem.ohjelmistolla. Ensimmäisen täydennyspaketin toivotaan sisältävän seuraavia ominaisuuksia:  laajennus tenttimuotojen tukeen  opettajan tenttikirjastoon kehittynyt kansiointi  opiskelijan rooliin kehittynyt tenttihakutoiminnallisuus  admin-rooli kaksitasoiseksi admin- ja virkailijarooliksi, jolloin isoissa organisaatiossa voidaan jakaa ylläpitovastuita hallitummin.  mahdollisesti: lisää matematiikkaominaisuuksia integroidulla matem.ohjelmistolla.

PROJEKTIN TILANNE NYT: 5.Integraatioita ja migraatioita valmistellaan yliopistoissa. Oodi-integraation ensimmäinen vaihe on valmis. 6.Käyttöönottoja tulee sekä paikallisina instansseina että CSC:n ylläpitämän keskitetyn palvelun pohjalta. Palvelun koodiin ovat ensimmäisinä aktiivisesti tutustumassa H AAGA -H ELIA ja JY.

PROJEKTIN TILANNE NYT: 7.Testauksissa ja integraatiovalmisteluissa löydettävien säätötarpeiden 8.Suurin tilanneriski on sen varmistaminen, että 1 – 2 toteuttajaa Argusysilta saadaan pidetyksi mukana myös testikäyttöönottojen ajan – niiden yhteydessä voi nousta esiin vielä testauksissa löytymättömiä säätötarpeita. 9.viimeistelyjakso – päättää hankkeen. 10. EXAM-TENTTIPALVELU JULKISTETAAN klo 12

TOIMINNAN ORGANISOITUMISESTA SYKSYN 2014 JÄLKIPUOLELLA: —8.10. jälkeen projektiryhmä ei jatkane nykymuodossaan; tavoitteena on työn osittaminen 3 – 4 hengen valmistelutiimille/ tai rinnakkaistiimeille. Selvitettäessä projektiryhmäläisten mahdollisuuksia osallistua EXAMin jatkokehitystyöhön, projektiryhmän jokainen jäsen ilmoitti halukkuutensa jatkotyöskentelyyn. Esitys: projektiryhmän jäsenet jatkavat korkeakoulujensa yhdyshenkilöinä palvelun kehittämistyön ohjausryhmässä. Ryhmä täydentyy uusien partnereiden asiantuntijaedustajilla. Kehittämistyön ohjausryhmä määrittelee työtapansa; vähimmillään se käsittelee palvelun ajankohtaisia kehittämistarpeita kahdesti vuodessa. —Sähköisen tentin kehittämishanketta nyt koordinoivan ohjausryhmän toimiaika päättyy projektin valmistuessa tai viimeistään Esitys: Nykyisen kehittämishankkeen ohjausryhmä siirtyy EXAM-konsortion johtoryhmäksi konsortio-sopimuksen mukaisin ehdoin, kun konsortiosopimus on allekirjoitettu. ”Tietojärjestelmäpalvelua ohjaa ja valvoo tämän sopimuksen perusteella asetettava johtoryhmä, johon kukin osapuoli nimeää yhden edustajan ja hänen varajäsenensä.” —Tärkeää on saada konsortio toimintavalmiuksiin mahdollisimman pian!

PROJEKTIN TILANNE NYT: —EXAM on mukana IT-päivillä näyttämöllä ja omalla standilla. Kehityshankkeen ja EXAM-konsortion esittelyn sekä tenttitoiminnalli- suudet esittelee joukkue Sari Koski-Kotiranta HY, Salla Kalermo JY, Anni Rytkönen HY ja Totti Tuhkanen TY. EXAMin tiskille ovat tervetulleita töihin myös ohjausryhmän jäsenet! —IT-päiviä ja ITK:ta varten on valmisteilla esittelyvideo, jonka kuvaukset aloitettiin viime viikolla. Videosta tuotetaan rinnakkaisversioina 1. yleinen markkinointivideo, 2. sisäisen tiedotuksen video (johon voidaan lisätä oman talon kasvoja) sekä ohjaus- ja koulutusmateriaaleihin liitettävä kirjasto käyttöpolkujen ruutukaappausvideoita. *