Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti Synergiaryhmälle 9.9.2014 Totti Tuhkanen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Advertisements

CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy CSC – IT Center for Science Ltd. Avoinyliopisto.fi johtoryhmä työpaja klo 9.30 – lounas klo 12.
Olipa kerran nainen jolla oli kolme tytärtä. Eräänä päivänä hän päätti testata kolme vävyään.
- TiedeKOTA työryhmä (pj. Poropudas): tiedonkeruun kehittämisen kannalta ongelma on yliopistojen julkaisutietokantojen erilaisuudessa ja erillisyydessä,
Korkeakoulujen ja opetusministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-XDW Käsitemäärittely,
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleiset kirjastot - Mukaantulo Erkki Tolonen
Opintopolku.fi tilannekatsaus
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Yleiskuva CSC:n palveluista Tuija Raaska
Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti ohjausryhmälle  Tilanneraportti projektiryhmälle Totti Tuhkanen.
Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti ohjausryhmälle Totti Tuhkanen.
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
Korkeakoulujen IAM-verkosto Jari Järvinen, HAMK 1/10/20151.
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Kristiina Hormia-Poutanen DIGITAALISEN KIRJASTON PALVELUIDEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ Keskuskirjastokokous
Sähköinen tenttijärjestelmä
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Korkeakoulujen yhteiset luokitukset ja koodistot
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointiprojekti Pekka Kähkipuro,
Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.
- tilannekatsaus ohjausryhmälle Totti Tuhkanen.
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Taustaa Opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla on laajalti omaksuttu verkostomainen sähköinen työskentely yli organisaatiorajojen. Kuluttajille tarkoitettujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Moodle-Oodi Integraatio Itä-Suomen yliopisto ja Savonia- AMK
Käyttöoikeustietojen välittäminen Haka-luottamusverkostossa FinELib-päivä Arto Tuomi CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
VIRTA - Opintotietopalvelu. 2 VIRTA-Opintotietopalvelu - csc.fi/virta RAKETTI-VIRTA hankkeessa luotiin korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto.
Tenttiakvaario.
Uudet tiedonkeruut VIRTA-opintotietopalvelusta. Uudet tiedonkeruut [tietovarannosta] Arkkitehtuuriperiaatteista VIRTA-opintotietopalvelu Nykyisellä mallilla:
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ toteutusvaihtoehtojen tutkiminen Minna Kivinen, UKJ-ohjausryhmän kokous
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Sähköinen tenttipalvelu Tenttis – ominaisuudet ja toiminnot
Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä,
TUHA-verkoston tapaaminen
Johdatus luottamusverkostoihin
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Tiptop - viestintäsuunnitelma Mats Lindstedt.
Siis mitä olemmekaan tekemässä?
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Opiskelun ja opetuksen tietovirrat
OILI-ajankohtaista LS. Oilin tilannekatsaus Oili-palveluun ovat liittyneet kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut! Version 1.0 valmistelu.
Tulevaisuudennäkymiä: yliopistouudistus, Oodi ja RAKETTI -hanke IH/oprek.
Kotitehtävän 8 ratkaisu Janne Kunnas Työn saa tallentaa ja julkistaa Aalto-yliopiston avoimilla verkkosivuilla. Muilta osin kaikki oikeudet.
Finnan ohjelmisto ja sen kehittäminen
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Case: EXAM – sähköinen osaamisen näyttö
OILI-palvelun tilanne
VIRTA-opintotietopalvelun tulevaisuuden skenaariot Yhteenveto KOOTuki-ryhmän avoimesta etäkokouksesta Helena Majamäki
Yhteisten palveluiden organisointi
Synergiaryhmä Virve Peltoniemi, TAMK Tapio Ekholm, Metropolia
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
EXAM-konsortio 2018… Konsortion jäsenpohjaa kasvaa 26:sta 30:een vuonna Konsortion vuosimaksun tasoa lasketaan 30% vuoden 2017 tasosta Konsortion.
EXAM-KONSORTIO VUONNA luonnostelua
Organisaatioiden yhteistyö
Joopas-tilannekatsaus
EXAM budjetti ja kohdennus
Yliopistojen JOO-sopimusta tukeva palvelu
Exam-kehittäjäryhmän lähipäivä
Exam johtoryhmän kokous
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
EXAM-SÄHKÖInEN osaamisen ARVIOINnin järjestelmä
Esityksen transkriptio:

Sähköinen tentti Suomen korkeakouluille Tilanneraportti Synergiaryhmälle Totti Tuhkanen

PROJEKTIN TILANNE NYT: —Viimeinen uusia ominaisuuksia tuottava sprintti 12 on päättynyt. Intensiivinen lopputestausjakso on meneillään 3.9. – —Jakson aikana projektiryhmä testaa järjestelmän toimijarooleittain eri liitty- millä (selaimet, pc/mobiilit) hankesuunnitelman käyttöpolkukuvauksia vasten.

PROJEKTIN TILANNE NYT: —Palvelun käyttöönotto-opasta kirjoitetaan wikiin, pohjana Tenttiksen käyttöönottokokemukset. —Ensimmäisen/toisen täydennyspaketin sisältötarpeisiin selvitetään matematiikkaohjelmien käyttötilannetta yliopistoissa ja amkeissa. 1.täydennyspaketti sisältää seuraavia ominaisuuksia: - laajennus tenttimuotojen tukeen - opettajan tenttikirjastoon kehittynyt kansiointi - opiskelijan rooliin kehittynyt tenttihakutoiminnallisuus - admin-rooli kaksitasoiseksi admin- ja virkailijarooliksi, jolloin isoissa organisaatiossa voidaan jakaa ylläpitovastuita hallitummin. - mahdollisesti: lisää matematiikkaominaisuuksia

PROJEKTIN TILANNE NYT: —Testauksissa ja integraatiovalmisteluissa löydettävien säätötarpeiden viimeistelyjakso – päättää hankkeen. EXAM-TENTTIPALVELU JULKISTETAAN klo 12

PROJEKTIN TILANNE NYT: —Integraatioita ja migraatioita valmistellaan yliopistoissa. —Käyttöönottoja tulee sekä paikallisina instansseina että CSC:n ylläpitämän keskitetyn palvelun pohjalta. —Käyttöönottomalleja on rakenteilla useita.

PROJEKTIN TILANNE NYT: —Konsortiota valmistellaan: säännöt pyritään kiinnittämään tällä viikolla. —Konsortiosäännöt ja liittymisehdot ovat nähtävissä hankkeen wikissä. Konsortiopohjainen toiminta: —8.10. jälkeen projektiryhmä ei jatka nykymuodossaan; tavoitteena on työn osittaminen 3 – 4 hengen valmistelutiimille/meille. Nykyinen projektiryhmä jatkaa kehittämistyön ohjausryhmänä. —Nykyinen ohjausryhmä muovautuu konsortion johtoryhmäksi konsortio- sopimuksen mukaisin ehdoin. —Jatkuva kehittämistoiminta rahoitetaan jäsenkorkeakoulujen vuosimaksulla ja uusien jäsenten liittymismaksuilla. —Ks.

PROJEKTIN TILANNE NYT: —EXAM on mukana IT-päivillä näyttämöllä ja omalla standilla. —IT-päiviä ja ITK:ta varten on valmisteilla myös tuote-esittelyvideo, jonka kuvaukset käynnistyivät viime viikolla. Seuraava tavoite: