OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Advertisements

Laajennetun työssäoppimisen mahdollisuudet
YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
KOULUTUSTAKUU Ohjausryhmäkokous
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
VASITE-HANKE Ohjausryhmän kokous KESKEISET TOIMENPITEET Työnhaun ohjaus, työnhakupalvelu ja urasuunnittelu 2. asteelta valmistuneille Urasuunnittelu.
Oppilaanohjauksen kehittäminen Oulun kaupungin perusopetuksessa Kehittämistyötä ohjaa moniammatillinen ohjausryhmä, jossa on edustajat.
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Koulutusjohtaja Pauli Kamppi
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa
SAFE AND ACTIVE SCHOOLDAY Well-Being Partnership Turun yhteistapaaminen Vanha Viinatehdas, kello 12-16
Näkökulma ammatillisen koulutuksen nykytilaan
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
KOULUTUSTAKUU.
Yhteishaku 2013.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen •Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Turun perusopetuksessa
Turun perusopetuksessa
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään + viimeinen hankehaku.
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä Kokkola Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
VANHEMPAINILTA 8 lk Ke
Polkuja läpäisyn tehostamiseen- tavoitteista näkyviksi teoiksi KOKKOLASSA Sedu Seinäjoki ammattistartti.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Jukka Vehviläinen, DiaLoog AMMATTISTARTIN SEURANTA VUONNA 2010 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa hankkeen, jonka aikana (v. 2010) suunnitellaan.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Ammattistartin seurannan keskeisiä tuloksia Seminaari
Kannelmäen peruskoulu Vanhempainilta Suuntaviittoja lukuvuoteen.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Miten hallita haasteellista ryhmää/opiskelijaa JIPOT JA JEKUT Loimaa Erityisopettaja ja opinto-ohjaaja Anu Parantainen, Turun ammatti-instituutti.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen – tavoitteista näkyviksi teoiksi
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2015.
Ajankohtaista tietoa Omnian Ammattistartista ja tehostamishankkeesta
Birgitta Varjonen Työpaja 2. Korkea-asteen ohjaus Johdantopuheenvuoro: Ohjaus palvelujärjestelmänä Oped-Exo Opintojen ohjauksen kehittämishanke.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
KOLVI OY – Keuda, Omia, Luksia ja Varia, innovoiva ohjausyhteistyö Kolvi OY Keudan, Omnian, Luksian ja Varian innovoiva ohjausyhteistyö.
KOULUTUSTAKUU PERUSKOULUN NÄKÖKULMASTA Opedan loppuseminaari Marika Syväluoma, oppilaanohjaaja.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa Nuorten kuuleminen Läpäisy ja työelämään.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
Toisen asteen koulutus
ORIMATTILAN TYÖLLISTÄMISPROJEKTI OTE
OPPIVA OPS –prosessi Turun perusopetuksessa 2014 – 2015 OPPIVA OPS /VÄNNI Palvelun tuottajat: PRO koulutus ja konsultointi sekä Rondo Training.
OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin.
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
ESITYS 9. LUOKAN VANHEMPAINILTAAN
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
VALMA ja TELMA – kenelle ja miten?. Taustaksi toisen asteen tutkinto edellytys jatko-opinnoille ja/tai siirtymiselle työelämään – tavoite, että kaikki.
JOOP- projekti joustavat oppimisympäristöt –
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Sedussa Dialoog.
Yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä
Esityksen transkriptio:

OPEDA (OPH:n rahoittama EU-hanke) Opiskelijoiden erityisyyden huomiointi ja pedagogisen johtajuuden kehittäminen Peruskoulun lopettaneiden tukeminen jatko-opintoihin Vaasan seudulla hankkeella haetaan ratkaisua koulutustakuuseen Suunnitteluhanke ja yhteistyöhanke Turun ammatti-instituutin kanssa, joka hallinnoi hanketta Vakk on alueen koordinoija Turkuun päin Vaasan verkosto: Vakk, YA, VAO ja perusaste Hankkeen aikataulu:

Vaasan alueen tavoitteet

TOIMINTAKATSAUS Suunnittelutyö ja verkostoituminen eri toimijoiden välillä Seminaari Hankekoordinointi –workshop YA:ssa Vao:n ja peruskoulun opojen yhteis- ja workshoptyötä nivelvaiheen toimintamallista Vao.n maahanmuuttajatiimityöskentelyä syksyn aikana Vao:n 1.vuoden ryhmävastaaville workshop vanhempainvartista osallistuminen erilaisiin hankkeeseen liittyviin tilaisuuksiin ja seminaareihin

BUDJETTI Koska budjettitiedot olivat puutteelliset, niin poistin tämän dian

SEMINAARIEN TARKASTELUA Opedan hankkeen arviointi- ja kehittämisseminaari Toimintakulttuuri ja rakennemuutos:  samanaikaisopetus (mm.matikan opettaja tai S2 –ope ammattiainetunneille Kaikki ovat erityisiä ajattelun sisäistäminen ja sen tuominen normaalitoiminnaksi Läpäisyn edistäminen (mm. opetusmenetelmien ja oppimisympäristöjen kehittäminen) Koulutakuu nyt! –seminaari Tukitoimien työkalupakki opettajille ja ohjaajille Nuorten elämänhallinnan tukeminen (peruskoululla, 2.asteella, joustavat opinnot työelämään siirtyminen Opettajan ja ohjaajien osaamisen kehittäminen

SEMINAARIEN TARKASTELUA Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelman aloitusseminaari keskeyttämisen vähentäminen ja tutkinnon suorittaminen tavoiteajassa (<3,5 v) 17 hanketta, joissa asteen ammatillisen koulutuksen järjestäjää Vao ja Ya Flyt –hanke ja Vao Smart&Flexible -hanke Tavoite:keskeyttämis% laskee 7:ään 2014,mennessä (nyt n.10%) Tavoite: läpäisy% 65 (3v), 75% (4v) ja 80% (5v) nyt n. 5-10% suuremmaT tutkinnon osien suorittaminen –mahdollisuus (tulevaisuus koko tutkinto)

SEMINAARIEN TARKASTELUA MAST-maakunnallinen ohjausmallin päätösseminaari nivelvaiheen uraohjaaja kasvatus- ja opetusvirastosta peruskoulun opojen ja 2.asteen opojen työn tukena ja opiskelijan tukihenkiklönä ohjaamassa opiskelijaa, jolla koulunkäyntiongelmia, ei pääse yhteishaussa, yhdyshenkilö 2.asteen alkuvaiheessa Tiedonsiirtolomake: Kuvaus oppilaan tilanteesta peruskoulun päättyessä  2.asteen OHR:n edustajalle ja ryhmävastaavalle-> alku pehmeästi ja suotuisasti Lupa huoltajilta peruskoulun päättöluokalla Rästipajat koululla tai työpajoissa Keskeyttämisen ehkäisyn toimintamalli Pajayhteistyö-> Must –ope Mustin ohjausmalli

Nuorten ohjaus ja neuvonta: Etsivä nuorisotyö TE-toimisto:Koulutus- ja ammatti-tietopalvelu Kaikille perusopetuksen päättäville tarjotaan aloituspaikka lukiosta tai ammatillisesta koulutuksesta, ammatilliseen koulutukseen valmistavasta koulutuksesta, perusopetuksen lisäopetuksesta tai nuorten työpajoilta Vaasan kaupungin koulutustakuu Tiedonsiirtolomake Nuorten työpajat Ammattistartit ja lisäopetus Jälkiohjaus MMT-koordinaattori, opot, kokous Kevät Kesä Syksy oppilaanohjaajien kesäpäivystys Nuorten tiedotus- ja neuvonta: Reimari YHTEISHAKU YHTEISHAUN TULOKSET TÄYDENNYS- JA LISÄHAKU