Kristoffer Kolumbus ( )

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Koulutuksen määrälliset indikaattorit 2010 OPH:n koulutuksen seurantaraportit 2010: Matti Sippola1.
Advertisements

Pluto.
Coco Chanel Coco Chanel • Gabriella Bonheur ”Coco” Chanel • syntyi Saumurissa Ranskassa • kuoli Pariisissa.
Sri Lanka.
Eurooppalaiset kulttuurit
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Länsimaat jakavat maailman
IX Miltä maa näytti? Matkakirjoista yleensä Miksi Yhdysvaltoja tai Pohjois-Amerikkaa koskevia matkakirjoja? - kiinnostus luontoon - ”resursseihin - ”väestöön,
Tietojenkäsittelytieteen laitos Helsingin yliopisto
Raskaudenkeskeytykset 2010 – ennakkotiedot Anna Heino Mika Gissler.
 Syntyi Espanjassa.  Hänen isänsä oli Espanjan armeijan kapteeni  Cortés oli äitinsä puolelta inkavaltakunnan kukistaneen löytöretkeilijä.
Anna Abreusta tietoa! Anna Eira Margarida Mourao de Melo e Abreu on syntynyt 7.helmikuuta 1990 Vantaalla mutta hän on myös asunut pienenä Portugalissa.
Maailman johtavana metsäklusterina vuoteen 2030 Suomen metsäklusterin tutkimusstrategia.
NEVILLE CHAMBERLAIN Saku Huhmo 2B. Nuori Neville Chamberlain.
¡Español, por favor!.
Flyhov, kalliopiirroksia Askeberga, laivalatomus Länsi-Götanmaa, Ruotsi Kuvat ja teksti: Erkki Luoma-aho.
1873 Metallurgian insinööri Julius Buch löysi pienen terästehtaan Völklingenin läheltä. Junarata kanavoidun Saar -joen varrella lupasi kannattavaa bisnestä.
Real Madrid Espanjan ylpeys. Primera Division  Real Madrid on tunnettu jalkapalloseura Espanjan pääkaupungista Madridista. Se on pelannut Espanjan jalkapallon.
Esityksen nimi / Tekijä1 Perusterveydenhuolto 2013.
- Eurooppa aloittaa maailmanvalloituksen!
Julkisen talouden sopeutus ja palkkaverotus
Kummiohjelma Gujaratin koulutuskeskuksessa. Kummiohjelma (The Education Sponsorship Programme ESP) on saanut alkunsa vuonna 1974.
Intia s. 70-.

Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
Uusi aika n s
Autonomian ajan alku: Miksi Suomi joutui Ruotsin vallan alta Venäjän valtaan? Millaiseksi Suomen asema osana Venäjää muotoutui? Miksi Suomi sai erityisaseman.
Punahilkka Maiju, Iina ja Veera..
Juutalaisvainot -Holokausti
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
Tehnyt : Vihtori Pummila ja Elmeri Pessinen
Albert Einstein. Elämä Syntyi vuonna 1879 Saksassa, kuoli 1955 Yhdysvalloissa Hänellä on epäilty autismia 1900-luvun tärkeimpiä fyysikkoja Teoreettinen.
Tulikivi Oyj. Maailman suurin ja teknisesti johtava vuolukiven jalostaja Suurin teollisesti valmistettujen varaavien tulisijojen valmistaja.
Katolinen kirkko Elina, Hanna ja Tomi. Yleistä katolisesta kirkosta  johtaja paavi, jonka uskotaan olevan Kristuksen sijainen maan päällä  kristillisistä.
Hygienian historiaa Kreikan kielessä sana hygieia merkitsee terveyttä ja hygienos tervettä. Nimitykset tulevat terveyden suojelijana pidetystä Hygieiasta,
Luku Kauppa siirtyy Välimereltä Atlantille, s. 116–120 MAAILMANTALOUDEN SYNTY JA SEURAUKSET MAAILMANTALOUDEN SYNTY JA SEURAUKSET.
Nationalismi ja imperialismi
LÖYTÖRETKIEN EDELLYTYKSET JA SEURAUKSET
Uskonpuhdistuksesta kertaustaUskonpuhdistuksesta kertausta  Uskonpuhdistus ei ollut Suomessa kertaluontoinen: katolilaisia kirkonmenoja säilytettiin,
Kolumbus saapuu Amerikkaan. Piirros vuodelta 1904.
Pohjois-amerikan ja Latinalaisen Amerikian intiaanikulttuurit
Thaimaan tsunami 26/12/2004. Mitä on tapahtunut?  26 joulukuu 2004 Intian valtameren tsunami aiheutti maanjäristys, joka on ajateltu olleen energia
TIIVISTELMÄ KAUKAISET KULTTURIT. Amerikan manner oli keskiajalla eurooppalaisille tuntematon. (He eivät tienneet sen olemassa olosta) Amerikassa oli monia.
Olli Oppilas 100 vuotta suomalaisuutta ja seteliuudistus Eliel Saarisen suunnittelemat setelit otettiin käyttöön Eliel Saarinen oli muutakin.
Luku Kauppa siirtyy Välimereltä Atlantille, s. 116–120
Tässä on kuva kivikautisesta asumuksesta
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Kultakuume Mikko ja Vili.
Kristinusko Etelä-Amerikassa
IV EUROOPAN NOUSU Historian taidot, s. 120–121.
Lähde: Suomen Kuntaliitto /Sanna Lehtonen
NAPOLEONISTA HITLERIIN
1500-LUVUN USKONPUHDISTUS = REFORMAATIO
Nykyisin tehdään kiinnostavaa tutkimusta ihmisen DNA:sta Katso video: Mitä tämä kertoo ihmisten.
VIRO.
Löytöretket.
Latinalainen Amerikka: Itsenäistymiskehitys ja kulttuurien kirjo
Vireille tulleet yrityssaneeraukset: vuonna yhteensä 69 kpl vuonna yhteensä 102 kpl 2004 per yhteensä 62 kpl 1.
MAP– eli mormonikirkko
13. Yhteiskuntien törmäys
Lähde: Suomen Kuntaliitto / Sanna Lehtonen
Hauska tutustua!.
ABORIGINAALIT JA SIIRTOLAISET
MAP-kirkko - MAP = Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko - USA:ssa 1800-luvun alkupuolella, perustaja Joseph Smith - Smith sai ilmestyksen,
Uuden ajan alun löytöretket
LÖYTÖRETKIEN EDELLYTYKSET JA SEURAUKSET
Sini Mikkola, Telma Sironen, Elsa Tuokko, Sanni Wallenius
Anna Heino & Mika Gissler
Esityksen transkriptio:

Kristoffer Kolumbus (1451-1506)

Kolumbus löytää Amerikan Genovalainen tutkimusmatkailija ja kauppamies Kristoffer Kolumbus, vakuuttui löytäneensä vuosina 1492-1493 Intian, joka 1500-luvun alussa paljastuikin Amerikan mantereeksi. Meritien Intiaan löysi lopulta vuonna 1498 portugalilainen Vasco da Gama.

Muut löytöretket

Löytöretkien jälkeen Kristoffer Kolumbus kuoli Valladolidissa 20. toukokuuta 1506. Kolumbuksen kuoltua hänen ruumiinsa siirrettiin Valladolidiin, seitsemän vuotta myöhemmin Sevillaan, ja hänen poikansa Diegon, Hispaniolan kuvernöörin pyynnöstä vuonna 1542 Santo Domingoon. Kun San Domingo vuonna 1705 joutui Ranskalle, Kolumbuksen ruumis vietiin Havannaan, ja kun Espanjan oli luovutettava Kuubakin, vuonna 1898 Yhdysvalloille, ruumis palautettiin valtameren yli Sevillaan. Santo Domingosta kuitenkin löydettiin vuonna 1877 laatikko, jossa oli luunkappaleita ja Kolumbuksen nimi. Luista otettiin DNA-näytteet kesäkuussa 2003. 19. toukokuuta 2006 varmistettiin, että ainakin osa Espanjaan haudatuista luista todella oli Kolumbuksen jäännöksiä.