Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
Advertisements

Toimintaympäristö
Sijoitusrahastomarkkinan trendejä Finanssialan Keskusliitto Markku Savikko.
Torinon nähtävyyksiä Torinossa on paljon erilaisia museoita. Parhaiten niihin pääsee tutustumaan ostamalla erityisen ”museo-kortin”. Kuvassa Biblioteca.
Etelä-Savolla on ratkottavana monia haasteita, mm: Bkt/asukas Etelä-Savossa 73,3% koko maan tasosta vuonna 2010 Etelä-Savo keski-iältään (45,9 v) maan.
”HUOMIO, HUOMIO, TÄÄLLÄ LAHTI” – Lahden pitkäaaltoaseman historiaa
Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste
YRITYSTEN NÄLKÄPÄIVÄ- NÄKYVYYS. Lippaan kanssa liftaten -kiertue • Näyttelijä Krista Kosonen matkustaa Nälkäpäivä-viikolla lippaan kanssa pohjoisesta.
Etelä-Savon maakunnassa. Kunnan perustamisvuosi 1869.
Hollolan Tarmontie 2-4 Koy
Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala Yhdyskuntasuunnittelun teemaryhmä MAL:n yhteensovitus (7 §) Kaavoitus ja maapolitiikka Kiinteistönmuodostus,
Palveluverkkotyöryhmä puheenjohtaja Raila Lindholm, Kärkölä
KILPAILUT 2014.
19.– , Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Perusopetus- ja lukiokoulutus Paras-uudistuksessa
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Kuntatalous Mika Mäkinen.
Tilastotietoja suuralue- ja maakuntajaolla (NUTS2 ja NUTS3)
HÄTÄKESKUSLAITOS TÄNÄÄN
LIETTUA LIETUVA.
Joukkoliikenteen palvelutasotavoitteet keskisuurilla kaupunkiseuduilla (LVM julkaisu 54/2007) PLL 38. vuosikokousseminaari Helsinki, Juha-Pekka.
Pendelöinti* kaupunkiseuduilla (HE 155/2006) *työssäkäynti, joka tapahtuu vakinaisen asuinkunnan ulkopuolella.
*) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat 1994–2014, syyskuu Yleisimmät.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
1 STM ja Stakes Rintanen H., toukok Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille.
D1390 PETS Tervetuloa Tallukkaan Rotarypiirin 1390 PETS-virkailijakoulutukseen. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Asikkalan ja Sysmän Rotaryklubit.
Innovaatiotilastot 2012 ja Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus, tutkimus- ja kehittämistoiminta (tietokanta) Tekes, Teknologiateollisuus.
Suomen kartta.
Maatalous, maaseutuyrittäminen rahavirrat 2008 ja 2007 Pohjois-Savo Jari Kauhanen MTK- Pohjois-Savo.
Väestönmuutos , maakunnittain
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
Bruttokansantuote maakunnittain 2000–2011 Euroa/asukas
Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Väestönmuutokset 2010 Joulukuu Tampere Tampereen kaupunkiseutu Suurimmat kaupungit Suurimmat seutukunnat.
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
Pikavuoroliikenne 5-tien käytävässä
Manner-Suomen Maaseutuohjelma Päijänne-Leader ry Hanketilanne
KESKI-SUOMEN KEHITTÄMISEN HAASTEET
Dynaamista kristinuskoa Afrikassa Auli Vähäkangas
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Mediaan sitoutuminen Aikakauslehdet, KMT Kuluttaja 2007.
KESKI-UUDENMAAN KAUPUNKI
Napapiirin Kuljetus Oy
Italia Iina, Satu, Paula.
Alankomaat Tommi, Joona ja Niko.
Talous- ja strategiaryhmä Väkiluvun muutos tammi-elokuussa 2005 ja 2006 Tampereen seutukunta Lähde: Tilastokeskus, ennakkotieto Koko seutukunta yhteensä.
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
Lahden seudun kuntajakoselvitys
Turun linna.
Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.. Thaimaa Thaimaa on valtio Kaakkois-Aasiassa.
Miksi UusiKunta? Jyrki Myllyvirta Lahden kaupunki.
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
OAJ Päijät-Häme Koulutukset kevät  Lakikoulutus kaikille jäsenille ja aktiiveille , kouluttajana OAJ:n johtava lakimies Erkki Mustonen,
TAMPEREEN KAUPUNKI – TALOUS- JA STRATEGIARYHMÄ 1 Ennakkotietoja työpaikoista vuodelta 2004 Vuoden 2004 ennakkotiedot työpaikoista julkaistiin
Jarno Pitkänen Tietokone työvälineenä. Forssa pähkinänkuoressa Asukasluku (2001/2002) Pinta-ala254,7 km² Maapinta-ala249,4 km² Asemakaava-alue13.
Talous- ja strategiaryhmä Väkiluvun muutos tammi-syyskuu 2006 Tampereen seutukunta Lähde: Tilastokeskus, ennakkotieto.
Toimintaympäristö Koulutus ja tutkimus Ilkka Valjus.
HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI
Kuntien lukumäärä 2017 asukasluvun* mukaan
Tampere Tämä on Tampereen vaakuna.
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Maailmankaupan virroissa Valtiosihteeri Pekka Pesonen
Pietarsaari ( Jeppis ).
Pohjois-Karjalan Trendit Talouskatsaus 2/2017
Paanajärven kansallispuisto
Klikachev Denis 7.luokka koulu 17
Ulkomaalaiset Lapissa
HÄMEEN TE-TOIMISTON TYÖLLISYYSPOLIITTISELLA
Väkiluvun kehitys kunnittain 2000–2017
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Väkiluvun kehitys kunnittain 2000–2018
Esityksen transkriptio:

Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä Lahti (13 km) ja Nastola (30 km), kaakossa Orimattila (31 km), lounaassa Kärkölä (20 km) ja lännessä Hämeenkoski (15 km). Matkaa Helsinkiin on 111 km, Tampereelle 113 km ja Jyväskylään 180 km. (Lähde: Wikipedia)

Hollolan historiaa Hollola on seudun entinen emäpitäjä jo 1200-luvulta. Lahden kylän kehitys kauppalaksi ja lopulta Lahden kaupungiksi alkoi siitä, kun rakennettiin Lahden-Riihimäen rautatie ja Vesijärven asema Päijänteen eteläosan, Vesijärven rantaan. Hollolan kunnan kehitys maaseutuvaltaisesta maalais-kunnasta teollistuvaksi taajamaksi alkoi 1960-luvun lopulla, kun Ala-Okeroisten kylään kaavoitettiin uusi taajama, Salpakangas. Salpakankaasta kasvoi Tampereen-Lahden valtatien varteen uusi kuntakeskus. Hollola on ollut koko Päijät-Hämeen nopeimmin asukasluvultaan kasvanut kunta. (Lähde: Wikipedia)

Hollolan yleisiä tietoja Perustettu Lääni Pinta-ala yhteensä Maa-alueita Vesialueita EU tukialue Tuloveroprosentti 2007 Asukasluku 31.12.2005 1865 Etelä-Suomen lääni 531 km² 463 km² 68 km² 2 19,0 % 21.199 (Lähde: Hollolan kunnan sivusto)

Nähtävyyksiä 1 Historiallinen Hollola on tunnettu keskiaikaisesta kirkosta ja sen vieressä olevasta C. L. Engelin suunnittelemasta kellotapulista sekä useista kartanoista, joista Pyhäniemen kartano on tunnetuin. (Lähde: Hollolan kunnan sivusto)

Nähtävyyksiä 2 Tiirismaa tarjoaa Etelä-Suomen parhaat hiihtomaastot ja Messilä laskettelurinteet. Kesäharrastuksia on tarjolla luonnossa liikkumisesta golfiin ja veneilyyn. Vesijärven rannassa Messilässä on kunnan vierasvene-satama ja leirintäalue. Kuva sivulta http://www.campingmessila.fi/

Nähtävyyksiä 3 Tiirismaa on Etelä-Suomen korkein mäki. Sen korkeus on 222,6 metriä merenpinnasta mitattuna. Tiirismaalla on 327 metriä korkea Yleisradiolle ja paikallisradioille lähestystekniikan tarjoavan Digita Oy:n lähetysmasto, jota kautta lähetetään Päijät-Hämeessä televisio-ohjelmat ja ULA-radion ohjelmia. Masto on Suomen korkein rakennelma. Kuva: Olli-Pekka Paloneva